Monday, March 30, 2015

keperluan mama-baby :: NURSING PILLOW







ni gambar lamaaaa dah.. aku beli dulu tahun 2011 masa nak beranak-kan qaleef
masa ni aku ada buat satu entry tentang NURSING PILLOW ni SAMAADA KEHENDAK ATAU KEPERLUAN 





Biler dah beranak.. aku rasa nursing pillow ni SATU KEPERLUAN !!
ada aku cerite kat ENTRY ni..
tapi dalam tu ada gambar2 aku guna kan sendiri untuk menampung qaleef ngah menyusu badan masa tu dah di buang habes..
atas sebab menampak kan aurat aku dulu...[gambar lama sebelum berhijrah]
yang tinggal gambar2 dak qaleef bambam kemahen selesa die dok menyandar kat nursing pillow tu..




bagi aku..untuk aku.. nursing pillow memang satu keperluan...
masa beli tu..tak tau sangat pon samaada membantu atau tak..
ada baca review gak.. tapi masa tu tak berapa nak popular..
jadi.. beli sebab rasa masa tu macam kehendak jer.. hahaha..
biler qaleef dah lahir..
pulak tu.. secara operation..
memang sangat2 lah membantu nursing pillow ni..
tu menampung qaleef masa die menyusu badan dok beriba atas aku..
memang selesa sangat2.. memandang kan lepas beranak perut aku sakit toksah cakap lah..
jadi setiap kali nak susu kan qaleef..
aku akan bangun menyandar [awal2 bersalin]
letak nursing pillow ni atas riba..
dan mampu menampung qaleef menyusu masa tu..
memang selesa sangat rasa..
kehulu kilir aku hangkut bawak.. huhu..

masa hantar qaleef ke nursery pon [masa aku masih bekerja]
aku bagi kat penjaga tu nursing pillow aku ni..
tapi tah acaner gaya die pakai..share2 ngan anak orang gamak nya..
2 bulan jer aku hantar anak aku..
nak amik masa last day tu..
kemahen buruk lagi ghoper nya jadi..kepam giler..
zip sarung siap tercabut tak ley zip dah..
aku redho jer lah..tak lah marah..paham lah kan macamane..
lama2 lepas tu.. tak pakai dah..terus simpan jer..
aku sayang nursing pillow ni..
memang dah pikir..masa simpan tu..
memang tuk kegunaan adik baby akan datang...
kalau tak simpan..tak kan aku nak buang pulak kan..
pulak tu..dah aku tau satu keperluan..mesti nak membeli lagi..
tak yah nak membazir sangat.. bungkus simpan elok2..


jadi.. dah sampai masa..
aku dah mengandung adik baby..
ni masuk  7 bulan.. aku kuarkan balik..
sebab nak cuci jemur..
dan nak tempah sarung baru......




keadaan nursing pillow tak bersarung..



beli kain cotton kat nagoya nak tempah sarung lain..
kat nagoya tempat aku ni tak de corak cantik2..
aku pon malas nak cerewet2 sangat carik yang gempak2 sangat kan.. hahaha..
amik beli jer lah apa yang ada masa tu...
konon2 nak carik corak chevron bagai.. susah nak jumpe kat sini..
dan rasa tak gigih jer nak mencarik.. ni pon boleeeyyyy..... rm 5.50 semeter
nak gi hantar tempah...
boleh jer jahit sendiri..tapi aku tak gheti jahit bahagian zip..!!! 




sekarang... aku tengok kat IG tu..
nursing pillow ramai dah orang jual..
harga pon tak mahal sangat macam masa memula dulu aku carik..beratus..
sekarang..7-8 puluh dah dapat seketul sarung pulak comel2..!!!
ikut hati nak beli jer baru seketul dek kerana kecomelan sarung nya..
tapi kang banyak2 bantal ni kat umah aku nak buat apa pulak kan..
bukan nak pakai lama nau pon..
sudah nya aku pening mana nak menyimpan..
alhamdulillah aku tak lupa diri.. hahahaah...
pakai jer lah apa yang ada..
nanti kot jalan2 terjumpa kain ela comel2 lagi.. beli kain jer lah tempah...
tukar2 sarung ker biler basuh kan... giteeewww ko berjimat.. heheh..


lepas ni..misi mencari tilam baby pulak..
ni pon ada cerite gak ni...
tu kalau ko tengok kat IG.. tilam baby alahai.. cute2..
geram ko nengok nya rasa2 nak order jam2 tu gak lah..
tapi.. kali ni.. aku beli tak nak main beli jer..
macam dulu..yang kesudahan.. tak pakai sangat pon..
tu nanti aku cerite lah lain entry..


nih.. nak bagitau..sapa2 nak joint penghantaran ephyra hari ni 
boleh lah buat bayaran sebelum kol 12 yer...
kalau tak kang.. lusa baru aku nak hantar lagi..
try lah SKIN BAR die sekali..besh giler..
beli set premium dan skin bar dapat harga jauh lagi murah..!! 
dan lagi berbaloi..















HARGA SKIN BAR :: RM 39 EXCLUDE POSTAGE
[dapatkan harga lebih murah yer..]




beli bersama EPHYRA PACK PREMIUM 30 SACHETS / TRIAL PACK
POSTAGE ADALAH PERCUMA..!!



DENGAN HARGA LEBIH MURAH DARI PASARAN DI SINI..!!!

LEBIH BERBALOI..!!!!







PREMIUM PACK [30 SACHETS [SEBULAN]

 :: FREE BOTOL SHAKER
:: FREE POSTAGE SEMENANJUNG




TRIAL PACK 10 SACHETS

FREE POSTAGE SEMENANJUNG
FREE BOTOL SHAKER [SEMENTARA MASIH ADA STOCK]








WHAT'S APP / SMS :: 019-2085089
[untuk urusan jual beli sahaja..tolong jangan call]
EMAIL :: nurha_abdul82@yahoo.com

6 comments:

Nurzakiah Hanum said...

assalamualaikum
singgah pagi
great
dengan baca blog ini semua kelengkapan inshaallah akan teratur

eima said...

ok klu ade baby nanti boleh la beli 1 ari tu tak nampak sgt kegunaannye

Rashidah Juraini said...

mcm nak beli jgk nursing pillow..tp takut tak pandai gune..

Nurul Aziz said...

Masa zaman ayra beli nursing pillow ni kat mum care kat mid tu. Mahal gak la. Tp tak guna. Haha.. Ada sampai sekarang, cuma tk segebu awal dulu la.. Sebab ibu dia dah lanyak.. Time tidur sekarang ni alas kaki guna bantal tu.. Selesa sikit. Untuk adik baby nanti tengokla camne.. Beli lain la kot. Sian lak nak guna yang dah letak kat kaki2 ni.. Hehe.. Kita pun belum beli tilam babyyyy lagi. Aduii.

Aku Penghibur said...

comelnya !!!!

ooh ada ye untuk baby tu..terima kasih infomasinya

Jom Vote blog acik bagi msmw

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam atie,
memola tadi iols ingat yang tu bantai tengkok tu ha
he3
namapk benor buta ilmu ke ibu bapaan iols ni he3