Tuesday, March 03, 2015

tolong aku cari BIDAN KAMPUNG UNTUK BERPANTANG





alhamdulillah..
dah nak masuk 27 minggu dah..
6 bulan setengah lebih sikit nak ke 7 bulan.. huhu..
kalau ikut kan dah tak sampai 100 hari lagi aku nak bersalin..
insyaa Allah..
tak lama dah tu..
tu pon kalau ikut EDD lah awal bulan 6 ni..

persiapan tuk baby consider done..
kalau ada pon sikit2 takper lepas2 beranak boleh beli ikut mana perlu..
sekarang dah patut pikir untuk diri sendiri..
sebelum ni.. kalau fared tanya nak beranak mana bagai..
malas aku nak pikir sangat2.. hahaha..
tak de planning..
rasa sampai masa nak beranak nanti..
pergi jer lah mana2...boleh tak..agagaga...
masa qaleef dulu awal2 dah pikir itu ini..
tapi sampai masa.. Allah letak aku kat tempat yang aku tak pikir nak pergi pon..
aku ok jer..
jadi tu lah 2nd baby ni aku pikir..tapi gitu2 jer..
nak dekat2 nanti baru lah pikir.. hahahaha.. 
kali ni kite gamble... ikut rezki..

tu tak apa..lupa kan sementara..
sekarang aku ngah pikir pasal nak pantang nanti..
memandang kan aku akan BERPANTANG DI RUMAH SENDIRI - Rawang..
jadi.. fared kate nak carik maid..
atau sekurang2 nya orang boleh jaga aku waktu pantang nanti..

kali ni.. aku nak pantang betul2..[insyaa Allah]
aku nak merasai nikmat berpantang tu acaner..
masa fes baby dulu.. semua kelam kabut..
pulak tu emergency c-zer pulak...
tak boleh berurut bagai..
pantang ngan mak aku gitu2 jer..ikut kepala sendiri..
mak aku pon tak kose nak marah...
bising2 aku buat bodo jer - biler tak pakai itu..tak buat ini.. hoho...

tapi biler sekarang nampak dah kesan nya..
tu kali ni aku nak pantang betul2..
tu nak carik bidan yang betul2 berpengalaman..
aku nak die buat kan semua termasuk mandikan baby dan aku jugak..
buat makan pantang aku...
buat semua2 lah yang berkaitan waktu pantang..
aku nak rilek2 jer layan baby nanti..
dan...eeerrr... si abang qaleef..
tak mo kelam kabut...sampai sudah nya.. aku tak berpantang seperti mana yang patut..

kenapa pantang sendiri..??
mak aku kan dah tak ada..
tak kan nak soh aku duduk umah mak tiri aku pulak..
kalau mak mertua lagi kan aku tak nak..
ni kan pulak mak tiri yang gitew2 tu jer kan...ngeeeee...

aku nak pantang umah aku sendiri..
aku nak selesa...
umah mertua ada ipar lelaki..
aurat kene jaga sentiasa...
pulak tu mak mertua pon tak sihat mana..
ipar aku anak die sendiri pon tak pantang umah die..
inikan pulak aku ni.. ngan laki aku jauh nanti..
memang tak lah.. apa2 pon.. aku nak fared jaga aku sendiri..
dulu pon.. fared yang banyak tolong dan uruskan aku masa tu..
selebih nya.. aku rasa.. tak kire lah apa pon..
aku rasa.. biar lah pantang umah sendiri kan..
lagi selesa.... 
fared pon ada..


tu sekarang.. MISI MENCARI BIDAN KAMPUNG
kalau mak aku dulu... tau lah mana nak carik..
aku dulu pon pakai bidan kampung tak berapa nak tua.. hahaha
tapi aku ok jer.. aku suka.. 
urut pon sedap.. sengkak bagai tu kan...

tapi tu kat shah alam sana.. jauh..
nak datang tu satu hal lah pulak..
ni kali ni nak CARIK YANG DEKAT2 AREA RAWANG

ADA SAPA2 TAU TAK..??
BOLEH TERUS SMS / WHATSAPP 019-2085089

so boleh berkenal-kenalan tengok macamane die caj kan..

TAK TIDUR UMAH pon tak apa.. aku lagi Ok..
cuma nak carik orang yang boleh jaga aku dan baby waktu pantang
[URUT/ TUNGKU/TANGAS/MANDI HERBA/PEMAIAKAN HERBA]
Penjagaan IBU DAN ANAK
termasuk menyediakan MAKANAN BERPANTANG

kalau ada.. atau nak cadangkan orang..
bagitau aku laju2 yer..
aku betul2 perlukan ni..
bagi no tipon orang tu ker..aku boleh contact sendiri...
tolong yer kawan2....
dan terima kasih in advance...
kalau lah aku dapat sorang yang ok..
syukur..lega lah aku...
boleh pikir pasal nak beranak pulak nanti kan..




















10 comments:

Nurzakiah Hanum said...

seronoknya merancang ada baby

KhadijahAdibah12 said...

salam kak,

sy penah amik pakej.
"siti aishah confinement"
pakej urut yg sgt2 best! siap mandikan baby, tuam baby, pakaikan bengkung, tp penjagaan pantang mak dan masak2 tu tade rasanya.
016-2778421 -mira

klu yg ada pakej jaga mak dan anak siap masak lauk .
"penjagaan pantang humaira"
017-2066286 -niza

sy tak amik komisyen promote2 ni.. cuma pengalaman sendiri sbb penah amik dgn dua ni. :)
area rawang pun cover ni..

nor azerin said...

cuba tgk kt FB Perawatan Tradisional Al Munawwarah

eima said...

hmmm ssh tu nk dapat tu ....
nanti aku try tanya kawan2 ...klu ade aku bgtau ek ...

tp selalunye mcm mahai klu yg aku tgk kat googles la ... cecah RM1k jugak la ...

dee said...

leh cuba call Kak Siti area rawang: 0123948543.tapi bab masak tu tak pasti pula.kena tanya lanjut dgn dia.

pencari cinta said...

Boleh tanya blogger red mummy...dulu dia ada ambik sorang confinement lady utk jaga dia anf baby...siap masakkan sekali kalau tak salah

ibuzaheenziyad said...

setuju berpantang sendiri! saya pun anak kedua berpantang sendiri je. lebih seronok dan selesa:)

akram azman said...

Assalamualaikum wbt.mencari Tukang bidan kampung sebelum lahirkn ank ada? Kita nk cari yg tu ..0172774865 am call or msg urgent a.s.a.p thx u

akram azman said...

Assalamualaikum wbt.mencari Tukang bidan kampung sebelum lahirkn ank ada? Kita nk cari yg tu ..0172774865 am call or msg urgent a.s.a.p thx u

Muhammad Hanif said...

As salam.. nk tnya, ok ke berurut dgn kak mira tu?