Wednesday, April 22, 2015

MISI 18 APRIL :: Dekorasi ringkas meja makan tetamu






aku buat ni.. beberapa jam sebelum majlis -pagi tu-
pakai apa yang ada..
plan  nya memang nak beli jar besar sikit..
tapi tak sempat..!!! jadi pakai bekas apa yang ada kat rumah..
bunga pon sama.. pagi tu abah sado gi kedai.. soh beli sekali fresh flower konon nya..
alaaa.. bunga tepi jalan tu jer..
tapi bukan rezki.. pagi tu tak bukak lagi kedai2 nya..
dan lepas tu sibuk tak kuar2 dah.. jadi.. aku pakai jer bunga apa yang ada.. hahaha..
pon boleeeeeyyy...
tapi sebab kan jar tu kecik nau... tak balance ngan belon tu..
asyik lah tombang di tiup angin..huhu..





letak sekali ngan gambar qaleef dan bekas tisu...
atas meja makan tetamu..








boleh lah sebagai hiasan ringkas meja makan tetamu..
takde lah rasa kosong sangat kan..
1 khemah ni dapat 5 meja bulat untuk tetamu...
jadi.. tak banyak lah aku kene buat..






ringkas jer kan..
bajet pon tak banyak.. pakai apa yang ada.. 
cume frame ikea aku beli - tu pon murah jer [Rm 2.50/pc]
dan cuci gambar2 qaleef..
belon cars tu.. memang aku beli banyak borong aku ada cerite kat entry sebelum2 ni..
tisu memang wajib letak tuk tetamu kan..

gambar2 ni beberapa jam sebelum majlis..
nampak tenang jer..
lepas tu.. haru biru.. hahaha..
belon cars tu pon bebudak dah amik..
pulak tu..
aku tak menang tangan nak mengemas pinggan mangkuk orang makan..
tu yang kate nak pakai catering jer lepas ni.. agagaga.. 

okeh.. lepas ni share dekorasi meja potong kek dan meja candy pulak keh...
insyaa Allah...
nak share gak.. nak simpan buat kenangan sendiri...
















3 comments:

NabilaHasyim said...

Ohh mcm ni gunanya frame n belon car tu..
Kira jd centerpiece mcm meja kawen tu la ekk..
Haruslah kena rembat, sbb comel sgt...hee...

Nurzakiah Hanum said...

cantiknya deco

ieza ashaari said...

Cantik sgt. Bestnya jd qaleef. Hihi.