Tuesday, April 21, 2015

False Alarm..kaitan mengemas.. bershopping dan bercuti...




aku ngah berpeluh2 ni.. baru lepas mengemas..huhu..
sedang kan kat luar gelap dah nak hujan..
guruh kuat macam nak lebat jer..
alhamdulillah.. sejuk lah sikit kan..
ni dalam bilik aku ber-ekon ni.. 
3 lai dah baju aku tukar.. sebab lenjun dek peluh.. puuffftt...

mengemas dari dapur.. yang bekas2 guna tuk majlis ritu ni..
aku baru nak menyimpan..
aku ni pulak jenis.. 
kalau simpan2 jer senang lah gak lah..
tapi.. aku siap kemas satu almari..
kuar kan balik.. lap2 bersihkan dalam almari..
baru simpan...

macam tu gak ngan barang2 nak kene simpan dalam stor..
macam tray2 besar tu..
aku simpan dalam stor..
bekas2 kaca ritu aku kuarkan tuk candy table..
biler dah nak masuk kan ni..
aku kemas dulu semua bahagian dalam stor..
tu berpeluh2 sakan tu...

lepas tu.. berkait2 pulak aku mengemas kat bahagian atas..
meja kerja aku..
ritu guna barang2 macam salotape..double tape..ribbon2 bagai tu..
jadi biler menyimpan ada kat tempat2 atau bekas2 tertentu..
dah tu.. aku pergi kemas satu meja ngan almari...

tu aku malas nak mula mengemas tu.. hahahaha... 
sebab nya tau.. biler mula jer.. memang susah aku nak berenti...
ni konon nya nak sambung kat bilik qaleef..
almari adik baby berterabur...
beli2 barang.. main masuk2 jer..
baru ni qaleef dapat hadiah besday banyak.. [alhamdulillah dan terima kasih semua]
tak berkemas lagi..
main letak2 jer dalam bilik die..
dapat jugak hadiah tuk adik baby..!! best kan.. heheh..
untung adik baby... 

lepas ni plan nak kemas bilik tetamu..
ingat nya nak buat bilik berpantang nanti..
tapi tak tau lagi.. tengok keadaan..

aaiihh... dah sibuk aku mengemas satu rumah..
macam nak beranak jer pulak dah rasanya..hahaha..

2-3 hari ni.. aku kerap rasa contraction agak kuat..
tapi since baru 33 nak ke 34 minggu..
so.. aku anggap tu sekadar FALSE ALARM..
tapi... memang terasa dah dekat sangat..
malam tadi.. aku tak boleh tidur sebab baby mengeras kerap sangat..
kekadang rasa nak contraction tu..
risau gak lah..
belum masa nya lagi..
tapi masih berjaga2..

tu kononnya mengemas rumah sesiap tu..
walaupon tak de kene mengena pon kan.. hahaha..
tah kenapa lah aku ni..
aku cume pikir.. nanti waktu aku berpantang..
aku tak nak tengok rumah aku kelam kabut..
sebab waktu tu.. aku tau.. aku hanya akan menguruskan diri aku dan baby-dan qaleef-
jadi tak nak menambah kerje-serabut aku..
tu aku suka semua nya teratur..

tak nak sakit2 pas beranak.. kepala aku runsing tengok semua tak kene kat mata.. hahaha..
tah apa2 ko kan aty..
itu bende pon mahu pikir lebey... ngeeeee...

oohh... kalau lah sempat.. aku nak sangat pergi bercuti...
nak sangat2.. sebab dah lama tak pergi mana2..
aku nak berehat..
dan nak menikmati saat2 terakhir relaks2 tanpa baby kecik..hahaha..
fact hokeh.. aku tau keadaan nya..
biler beranak kecik baby ni nanti..masa aku akan lebih terhad ...huuuuu...
so sekarang..
aku nak menikmati hari2 aku.. ngan qaleef..

aku nak mandi jakuzi/bath tub berjam2.. relaks2 dalam tu..
aku nak menikmati permandangan yang menyejukkan mata..
yang penting.. aku tak nak pikir pasal hal2 lain..hal2 kerje... hal2 rumah...hahaha..
tapi aku tak larat nak jalan jauh2..
dok dalam kereta rawang-shah Alam jer pon..
sengal tulang montot aku..
siyes.. sakit belakang tak tahan..mencucuk2 tulang..
tu pikir.. acaner lah nak ngajak laki gi bercuti tu.. 

tinggal beberapa minggu terakhir sebelum bersalin..
macam2 aku nak buat..
aku nak shopping.. muwahaha..
tina dah 2-3 kali ngajak gi MODVIER...
tapi tak menyempat2 lagi..
aku pulak dok ngajak die teman gi jusco.. nak cari comforter baru..
nak pantang kan konon nya..nak kasi mud..hahaha..
nak belikan sekali tuk qaleef...
sian anak aku 3 tahun dok guna tu jew...

apa lagi aku nak buat..??

baju baby belum basuh...arrrrggghhh...!!!
sedang kan dah rasa nak terberanak.. hape pon tak prepare lagi...
sigh....

buat minggu ni lah...


false alarm tu memberi tanda kat aku..
supaya nak buat apa2.. sila buat semua cepat sikit.. hahaha..



rasa nak makan durian...............








7 comments:

nadiah hanum said...

time 'hujung2' ni memang sangat mendebarkan...letih pun iya jugak...hehe...semoga selamat semuanya yer...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Rajin sungguh Aty... tolong kemas rumah akak boleh ehe :)

Maszerin Muhamad said...

hi ATi. suka baca blog ati ni.. sya akan move next week jln sr1/1c.. cuma nk share.. anak kedua biasa akan awal. sya bby kedua keluar 35 week. actually yg aty rasa mcm tu saya pun rasa in 34 weeks. 35 weeks appoinment doc tanya ade sakit tak.. saya cuma ckp tak sakit nak beranak tapi contractn kerap. doc trus check. bukaan dah 5cm. sya tak kemas ape2 lgi. doc suoh trus admit. tapi saya balik dulu.. sbb bnyk tak kemas lgi. mlm tu admit juga sbb doc dah call2 risau, so kul 12am admited. rilek2 je. pg deliver.. ngam2 35 weeks. better aty check lah. bby 2nd ni tak same mcm baby 1st.. semua selamat semua nye. :)

Cik Siti Hajar said...

last sekali baca.. nak durian tu.. memang win lah kak! heee~~

MumMe said...

Take good care...

fazian batrisyia said...

adoii...nape sy tak serajin aty. ada masa2 jek bukan setiap masa.

Nad MamaZN said...

baca entry ni, mcm baca pasal diri sendri.. banyak persamaan!