Wednesday, April 15, 2015

MISI 18 APRIL :: PARTY PACK / DECORATIONS




tinggal beberapa hari..

saja aku nak share ngan korang semua antara persiapan awal tuk MISI 18 APRIL ni..
sebab nya aku tau.. biasa lepas majlis mesti aku tak berapa rajin nak up balik cerite..
lagi2 pasal persiapan..
jadi... aku cerite sekarang..
sebagai kenangan..
dan sebagai rujukan.. kot lah ada orang nak merujuk kan..huhu..
sebab nya.. semua aku buat sendiri..
semua...kire aku merancang majlis qaleef ni sendiri..
aku rasa lebih puas hati mengikut apa yang aku mahu dan bajet aku sendiri..
dan sebab tu gak lah..
aku buat entry ni dan sebelum2 ni sebagai rujukan orang lain jugak..
sebab nya.. aku pon banyak mencarik info dari gugel macamane merancang sebuah party
BIRTHDAY PARTY untuk anak..
dan lagi memandangkan.. ni kali pertama aku buat tuk anak aku kan..
jadi.. agak blur2 gak lah.. huhu..

seb bek ada gak lah sikit2 pengalaman masa kawen dulu..
walaupon tak sama.. tapi lebih kurang lah konsep nya kan..
cume bajet tuk birthday party ni kurang sikit..
dan lebih pada aktiviti..

so.. hari ni nak share pasal party pack/ dekorasi memeriahkan majlis konon nya..

antara persiapan awal tuk MISI 18 APRIL - Qaleef TURN 3
aku beli set2 tuk party decoration..
nak kire macam party pack pon boleh lah..
tapi loose jer.. aku nak letak kat candy table nanti..
sebagai salah satu dekorasi..theme CARS..

okeh..sebenarnya.. aku tak tak tau pon exactly nama apa nak di bagi.. hahaha..
tibai jer lah...
alaaa... yang basic2 macam pinggan-sudu
topi-belon..

jom cek senarai semak untuk bahagian ni

yang ni hanya untuk design CARS jer tau..
dan untuk DEKORASI atau kegunaan kanak2..
letak kat candy table




 CANDY TABLE/PARTY PACK/DECORATION
  • MACAROONS - DONE TEMPAH
  • Apam Polkadots - DONE TEMPAH
  • COOKIES / CHOCOLATE / CANDY / SWEETS -  6 JENIS - DONE
  • AIR KOTAK COKLAT untuk budak2 - DONE
  • SIGNAGE - DONE TEMPAH
  • FRAME + GAMBAR - DONE 
  • Balloon gas [ Disney cars theme] - DONE
  • Wisel [ Disney cars theme] - DONE
  • TOPI [ Disney cars theme] - DONE
  • Banner nama [ Disney cars theme] - DONE TEMPAH
  • Banner [ Disney cars theme] - DONE
  • Balloon Merah - DONE
  • Balloon Hitam
  • Bubble Bottle Balloon - DONE
  • Jar / bekas & Table Decoration - DONE  


semua tema CARS..

ramai yang tanya aku beli semua2 ni dari mana..
Aku beli dari GM Klang...
ada satu kedai ni.. kat tingkat 2..ko carik lah sendiri belah dalam2 tu..
memang banyak..
TIPS :: satu kedai tu ko beli semua sekali kat situ..
jadi boleh dapat harga borong sebab beli banyak..
lebih murah dari beli satu2 tu...
boleh kire 50% jugak lah discount yang aku dapat..
tu dah alang2.. aku beli jer semua..
tapi tu pon masih ada 1-2 barang tak cukup..
sebab tak de stock..
aku beli sesiap awal.. pastu tak yah pikir dah..




ni antara yang dapat aku beli dalam satu kedai..
kalau ikutkan tak cukup lagi...sebab tak de stock

aku share satu2 key..
harga.. mana aku ingat.. aku letak..kalau tak ingat tu..jangan ko tanya2 yer..heheh..
dah kate tak ingat kan...







BANNER CARS / BIRTHDAY FLAG
aku beli yang ni 1 set..
ada aku tempah jugak -yang ada nama qaleef-
ada aku share sebelum ni aku tempah dari blogger Ekin tu..
yang ni nanti aku sangkut2 jer kat meja ker..



TROMPET CARS

buat tambah2 meriah..
ni bukan letak dalam goodies bag tau..
ni aku nak letak atas meja candy/manisan


WISEL
yang ni aku TER beli.. hahaha.. nampak nau tak merancang... 
sebenarnya yang ni aku beli awal
sebelum aku beli trompet atas tu..
tapi yang ni lagi murah dan lagi banyak




PINGGAN CARS [Kecil]
30 pcs - yang ni aku beli khas tuk makan kek 



SUDU CARS 
okeh..yang ni tak sengaja beli.. sebab comel sangat..!!
30 pcs - untuk buat makan kek jugak konon nya..untuk bebudak
kcik comel jer ni... 
tu pon nyaris nak beli garpu..tapi stock dah habes.. agagaga..




TOPI CARS
Ini mesti..!! beli 30 pcs jugak.. untuk kanak2 pakai biler sampai majlis tu nanti..
kot lah derang nak pakai kan.. hahaha..
aku paksa gak nanti.. tak pakai tak ley masuk.. boleeyyy... ngeeee..

tu aku beli 2 saiz..kalau ko boleh nampak perbezaan nya lah..
satu kecik sikit..
dak qaleef sibuk nak pakai.. nyanyi2 lagi besday dah..
yang qaleef pakai tu saiz kecik jer tu..
macam kepala aku nanti pakai saiz besar..

tu jenuh gak tu aku nak masukkan tali satu2 tu nanti.. huhu



LILIN - ni aku nak cerite pasal lilin birthday ni..
kalau ko nak tau.. ni aku beli kat JONKER WALK MELAKA tau..
jauuuuhhh kan.. haaaaa.. aku bukan baru beli ni..
kalau ko nak tau.. aku beli dari masa qaleef belum setahun pon lagi..!!
aku ingat masa tu akhir bulan 12.. tahun 2012..
singgah JONKER WALK ni sebelum nak balik kampung mertua aku kat johor
masa tu plan tuk buat birthday qaleef yang fes tu..
konon2 siap beli..tapi sampai sekarang dah nak 3 tahun..
tak guna2 lagi..
yang ni pon tak tau lah guna ker idak...
pikir balik.. banyak nya lilin..!!! mana aku nak cucuk kan... hahaha..
tapi ni pikir mungkin buat dekorasi lain nanti... tengok lah acaner




BUBBLE BALLOON - pon beli kat Gm harga borong satu kedai.. dapat murah
satu botol dapat berapa posen jer ni..
pakkal lah takde theme cars... kalau tak lagi cun...

anak aku sibuk lah nak main bendelah ni..pantang nampak..!!
gamak nya nanti belum majlis.. dak qaleef dah perabehkan dulu dah...


BELON
200 pcs.. tebal lah bibir ko nak meniup nya..hahaha
tapi aku dah beli pam die siap2.. rm 5 jew.. jimat masa dan tenaga..
kalau tak.. gigih pulak ko nak tiup nya kan nanti

sebenarnya.. nak mix kaler hitam..
tapi tah kenapa susah nau nak jumpe belon kaler hitam..
jadi tu yang aku beli merah ni sampai 200 tu..
harga satu pack Rm 5/20pcs
tapi beli borong dapat Rm 2 sahaja/20pcs


HELIUM BELON CARS
yang ni ada macam2 jenis.. macam2 saiz..
ada yang bulat kecik.. bulat besar..
ada yang bentuk kereta besar..
yang aku amik ni saiz kecik jer..
satu pack ada 20 pcs siap batang tu..
harga borong Rm 10 sahaja/20pcs
kalau beli satu2.. aku tak ingat lak berapa hengget



so far.. tu jer kot antara nya yang ko boleh sediakan tuk memeriahkan majlis dan anak2..

harap2 berjalan lancar lah majlis ni..
orang selalu dah habes majlis nak cerite kan..
aku ni... awal2 persiapan dah kemahen eksaited cerite..
saja nak cerite pasal persiapan2 awal tuk fes time buat besday party anak ni kan..
macam kawen dulu gak..
satu2 aku cerite...
cume ni tak de bende sangat lah kan..simple2 jer..
lebih pada dekorasi jer kot...aku kan sukaaaaa....

kot lah jugak boleh bagi rujukan kat korang yang nak buat..
aku masa awal2 ni pon blur2 jer macamane nak buat..
walaupon simple2 jer.. aku suka kan preparation..
aku suka sesuatu yang lebih teratur..
biler pikir nak amik tempahan kek-kuih sehari sebelum majlis pon aku dah mengah2 pikir..
baru pikir tu.. haaaaa... dramatik tak...agagaga...

pagi tadi.. aku terima tawaran sponsor OFFICIAL PHOTOGRAPHER
aku ni dah redho pasrah dah tak jumpe OP tuk majlis qaleef ni..
sebab last minit tak ada orang nak..
kalau ada pon mahal ya hampun..ai is bajet gak..ahaha..
dah pikir amik gambar sendiri2 jer lah..
tapi terime email sponsor ni.. rasa seronok sangat2..
tak tau rezki sapa.. hahaha.. rezki aku lah kot sebab aku yang beriye2 nak carik OP kan..
last minit sangat..
tinggal 3 hari jer lagi ni..
alhamdulillah.. syukur.. dan terime kasih sangat2 pada pihak yang sudi..
pasal OP ni..lepas majlis aku akan share kan kat korang semua yer..insyaa Allah..













DAPATKAN EPHYRA DENGAN HARGA LEBIH MURAH DARI PASARAN DAN ORIGINAL DI SINI..!!!

LEBIH BERBALOI..!!!!

EPHYRA MEMBANTU ANDA ::

✔️masalah jerawat pulih
✔️jeragat hilang
✔️parut berlubang akibat jeragat makin pudar
✔️masalah eczema pulih
✔️kulit jadi lebih bersih & berseri
✔️suami/ kawan2 perasan perubahan pada kulit yg jadi lebih glowing

✔️berat badan turun 1-2 kg
✔️perut kempis!!! .







SET 1 ::
EPHYRA PREMIUM [30 SACHETS] 
 + EPHYRA SKIN BAR
FREE BOTOL SHAKER
FREE POSTAGE SM


SET 2 ::
EPHYRA TRIAL SET [10 SACHETS]
+ EPHYRA SKIN BAR
FREE BOTOL SHAKER
FREE POSTAGE SM

SET 3 ::
EPHYRA PREMIUM [30 SACHETS] SAHAJA
FREE BOTOL SHAKER
FREE POSTAGE SM


SET 4 ::
EPHYRA TRIAL SET [10 SACHETS] SAHAJA
FREE POSTAGE SM


SET 5 ::
EPHYRA SKIN BAR SAHAJA
POSTAGE RM 7 SM







EPHYRA SKIN BAR





WHAT'S APP / SMS :: 019-2085089
[untuk urusan jual beli sahaja..tolong jangan call]
EMAIL :: nurha_abdul82@yahoo.com




9 comments:

eima said...

gile meriah wei .... byk mende yg anak aku suka ........

Nad MamaZN said...

bestnya.. moga majlis berjalan lancar..
:)
mesti qaleef hepi

ameris said...

Wahhh mesti xcited bdk2 nnt. InsyaAllah kalu xde aral sampai làh nnt umah aty. Akk bertiga dgn anak2.

ieza ashaari said...

Tgk preparation pun dah meriah sgt ni. Majlis nanti mesti lebih meriah. Pasni gambar review majlis mesti gempak sebab gambar op. Hihi.

Ummul Azkee said...


hmm...bln dpn birthday anak gadis..boleh la p GM survey..mmg tak tahu nak cri kt mana brg2 nihhh..tq for this entri

Ummul Azkee said...

mm...bln dpn birthday anak gadis..boleh la p GM survey..mmg tak tahu nak cri kt mana brg2 nihhh..last time buat party ni mse dia 1tahun..xde theme mase tu,ingt nk buat theme2 gak..hehe.tq for this entri

Ummul Azkee said...

mm...bln dpn birthday anak gadis..boleh la p GM survey..mmg tak tahu nak cri kt mana brg2 nihhh..last time buat party ni mse dia 1tahun..xde theme mase tu,ingt nk buat theme2 gak..hehe.tq for this entri

Sha Nikitasakura said...

Wah..belum start lg dh meriah..happy birthday Qaliff..

MisZ FyZa said...

Nak pegi..tp i skang ngah mabuk..xleh naik kete..dlm kete kne sedia je plastic..pegi keje blk keje pon rase mcm seksa je ..hee..smoge majlis berjalan lancar ye..