Friday, April 17, 2015

MISI 18 APRIL :: Pasang khemah



update lah sikit...
semalam tak ber-update...

esok majlis birthday qaleef..MISI 18 APRIL  2015
dan Esok jugak genap qaleef 3 TAHUN..!!
ngam2 tarikh besday die tuk sambutan sekali sabtu esok..
aku nak hadiahkan kegembiraan tuk qaleef..
harap die gembira ngan majlis besday die..
kawan2 ramai datang..meraikan die..
qaleef suka tu.. suka abang2 kakak2 datang.. main sama2..
hope qaleef enjoy pada hari die..

seminggu ni..
aku tak gi mana..
tapi duduk umah jer pon.. aku dok setel tuk majlis besday die esok ni lah..
buat bende2 details.. 
fes time buat majlis tuk anak..
tapi bukan pertama kali buat majlis macam ni..
jadi.. aku amik kire bende2 lebih details..
aku tak nak waktu majlis nanti..
baru rasa itu tak de ini tak cukup..
tetamu kat luar..
tuan rumah sibuk kat dapur atau mencarik membeli bende yang tak ada..huhu..

qaleef macam paham jer sabtu esok ada majlis tuk besday die..
seminggu ni die sama2 'menolong' mak nya..
hari2 nyanyi lagu hepi besday to you.. hahaha..kelakar dengar..

anak mama dah 3 tahun..
rasa serik dok spital tu tak hilang lagi taww..
eerr.. dah nak beranak anak ke-2 dah...agagaga..
aku tak serik beranak kan qaleef..
aku rindu saat tu..
aku rindu pertama kali tengok muka baby die yang sangat2 suci..
sekarang muka die banyak nau akal nya.. huhu..
yang kate serik tu.. part dok kat spital berhari2 tu..
teringat situasi masa kat labour room tu.. huwaaaaaa...
seriau biler teringat...hahaha..

okeh.. balik cerite pasal majlis..

lepas habes majlis ni..lega sikit kot..
ada lebih kurang sebulan jer lagi..
aku nak fokus pada adik baby pulak..
alhamdulillah.. bidan dah jumpa dan booking pon..
nanti aku cerite yer..
perihal hospital pon aku nak share kat sini..
eerr.. baju baby tak basuh lagi.. bag gi spital pon tak kemas..
lagi berapa minggu jer ni ooii nak beranak...
okeh okeh.. lepas ni..lepas majlis ni...

tuk hari ni..
dan esok..
hari untuk qaleef..
semoga dipermudahkan semua.. insyaa Allah..


share sikit persiapan2 terakhir..
nak cerite pasal khemah...
malam tadi pasang...


ambooii ko kemahen.. macam buat kenduri sambut menantu pulak..



sepatut nya dierang nak pasang khemah hari ni..
pagi ni lah ni..
tapi sebab aku malas nak tunggu2.. since aku banyak urusan rini
ni ko baca pon.. aku sebenarnya kat luar ni..
nanti petang-malam nak amik kek lagi.. 
nak amik adik2 aku lagi kat shah alam tu..
jadi.. aku soh jer die pasang malam tadi.. awal kaaaaannn..
tak per.. keje dah setel senang hati aku..



merah ko scallops..!!!
aku lupa nak mixed kan ngan hitam..aarrgghh...!!!




hamek ko merah semua..
kalau ikut themed DISNEY CARS tu memang lah merah..
tapi.. boleh jugak pakai kaler hitam putih..
tah macamane aku boleh tak terpikir sebelum ni tah.. hahahah...
ku terime jer lah...
seb baik lah alas meja tu aku tak mintak merah jugak..
kalau tak dah macam CNY gamak nya...hohoho...

khemah jenis arabian ni pon..bukan plan asal taw..
ai is jimat.. walaupon abah sado bayar..
aku tak kose nak bayar mahal2..
bagi aku.. aku hanya mahu mencapai fungsi..
asal kan ada khemah..





TAPI...
sungguh ni aku nak bagitau..
aku tak pikir nak berkhemah arabian bagai..
asal nya hanya nak sewa dari abang depan rumah jer.. 
jauh lagi murah harga jiran2..
tapi.. abah sado tetibe request nak ber-scallops..
kate nya lagi cantik... bahek lah...
sanggup die nak bayar lebih sikit.. aku ikutkan jer..

memula amik canopy jenis pyramid jer.. lebih murah..
bentuk tak penting.. yang penting kate nak scallops sangat kan.. hahaha..
tapi sebelum orang tu datang pasang malam semalam..
die offer tambah rm 20 hengget jer die bagi arabian terus..
harus lah abah sado setuju... 
selalu khemah set arabian cegini dalam Rm 300..
tapi kiteorang dapat harga lebih murah..
nanti aku share kendian pasal hal ni dan nombor tipon die semua yer..
lepas2 majlis..insyaa Allah...
berbalik cerite khemah ni..dah abah sado kate ok..
aku...lagi lah tak kisah..
janji berkhemah.. sebab tak nak kacau sangat dalam rumah..hahaha..
penat hoooiiii mengemas...
mengikut pengalaman.. pasang khemah ni bukan lah nak buat majlis tu besar2an sangat..
tapi.. memang lebih selesa tuk tetamu menjamu selera ada meja kerusi..
tuan rumah pon.. tak penat nak mengemas bahagian dalam rumah...siyes ni..
aku cakap melalui pengalaman..

memang biler dah pasang cegini.. nampak macam besar nya majlis ko..!!
sedangkan majlis besday anak jer pon..
oohh.. tak... ni bukan semata majlis tuk qaleef..
tapi MAJLIS DOA SELAMAT UNTUK AKU JUGAK..
untuk kelahiran adik baby yang bakal lahir..
mudah2an di permudahkan...insyaa Allah..







okeh... share sikit2 apa aku buat sepanjang minggu ni...








gambar baju oren :: qaleef 30 hari..!! esok qaleef dah 3 tahun...!!!!



ini adalah bende paling gigih aku buat sepanjang aku hidup 32 tahun ni..
eeerrr..selain belajar.. hahaha..
okeh.. tu dua perkare yang berbeza..fine....
tapi.. memang remeh nya kerje2 ni semua..
lagi2 biler buat sendiri..
dulu kawen pon aku tak buat bende2 se-details ni hokeh..
ala kadar jer dulu... hahaha..

tapi dah kate demi mu anak...
mama sanggup lah ngadap....

ni fes time buat..
lepas ni.. tak tau lah tah biler tahun lagi nak buat.. hahahaha..
cakap awal2 nih..
kalau dah gi sekolah pas ni..
sambut kat sekolah jer lah gamak nya kot..
tunggu lah adik ko 3 tahun gak nanti baru mak ko buat..
muwahahahaha.. ko nampak tak.. nampak tak sebenarnya...
ai is bukan lah rajin nau poooonnn...

tapi tu lah...
insyaa Allah.. kite tengok jer pada rezki kan..
setiap anak ni ada bahagian masing2 nanti..
mungkin lain tahun kite plan buat bende lain pulak kan..
insyaa Allah...





notatanganAty :: hadiah qaleef tahun ni..??? entah lah... kiteorang pon tak tau nak kasi apa...siyes..
tahun lepas kiteorang bagi katil... mihmihmih.. manpaat hokeh..
tak sia2 hadiah tu taw........










5 comments:

eima said...

Qaleef dpt hadiah adikkk.... cuma lmbt sikit nk keluar .....

umie shahidah said...

terbaik kak... kene sgt la tema car tu ngn qaleef..
yg penting.. khemah tu mmg ala2 CNY gitu sbb merah ang ang..hahaha...




umie pun tgh bizi siapkan preparation besday doubleD... lg pulak dua org.. senang ckit skali smbut jekkk..hehehe

umie jemput akk dtg besday doubleD..
26hb ni.. kat jalan kebun...
:)

Hamelia Hamid said...

emoga majlis esok berjalan ngan lancar ye aty..insyaallah

Hamelia Hamid said...

emoga majlis esok berjalan ngan lancar ye aty..insyaallah

Fifi Nadhrah said...

wah.. meriah betul besday qaleef.. mesti qaleef happy..