Thursday, May 07, 2015

hati perempuan




drama sangat tajuk entry nih..ahaakkss..


tak suka drama tu tau..
tak besh...hahaha..
sori yer kalau ada peminat kipas susah mati drama petang2 tv3 nih..
tapi pelakon2 nya aku suka sebenarnya...
hero heroin nya macam comel berdua walaupon dalam cerite tu macam..eerr..
dah kenapa korang ni pulak.. ngeheeeee....ok..fine.. pengarah suruh..
laki aku tak boleh digest biler aku cakap 'comel' tu...
die tak mampu nak 'kelas' kan perkataan comel aku tu.. hahaha.. biarkan...
aku cakap anuar zain comel pon die heran... 
bagi die.. comel macam kucen... 

okeh2.. bukan nak cerite pasal comel..
nak cerite pasal hati perempuan tuh...
saja2 nak borak kosong...


memula aku ikut gak lah cerite tu....
macam menarik..
tapi lama2..rasa macam cerite tu tak de arah tuju pulak..pointless..
slow... boring.. kosong..
ko giteeewwwww nak complain..!! hahaha...
tapi siyes ni.. tuk aku lah...
aku masih tengok gak lah..sikit2.. 
kalau tak tengok pon..tak kisah sangat sekarang..
masuk waktu solat..terus solat tak layan dah...
kalau dengar pon.. gitu2 jer dari jauh...
kire ikut gak lah sikit2...
tapi sebab takde yang klimaks pon..
so.. tak teruja sangat..

tapi.. mia ahmad tu.. pelakon baru kan..
cantik orang nya..
laki aku dok sebut2.. saja lah teewww..
ingat bini nya nak jeles...tak kose ai tawww...
laki aku cakap..kat fb ada kes.. laki kene pukul ngan bini sebab follow fb mia ahmad..
hahahaha.. seriesly....??!! 
memang lah cantik..tapi idaklah sampai aku nak cemburu tak pasal...
ai is bukan manusia jenis cemburu...
tak caya ko tanya laki aku..
kalau tetibe aku nak naik hangen sebab laki aku like page mia ahmad..
tu bukan cemburu tu..tu giler nama nya.. hahahahaha...

tak cemburu.. bukan tak maksud tak sayang...

cakap pasal cemburu ni..
kalau ko nak tau..
abah sado tu jenis cemburu giler.. cemburu buta hokeh..!!
hahaha..matik lah aku abah sado baca ni kat opis..
rini die dok opis jer..ni sah2 die baca ni...
tapi kenyataan hokeh..
lagi2 masa awal2 kawen dulu...
apakah die bajet isteri die ni lisa surihani..???
hahahaha..pitam....

yer lah..kalau bini die macam lisa surihani memang patut lah kot nak ada rasa cemburu melampau..

aku dulu.. tak tahan gak lah..
tu lepas2 kawen laki aku soh berenti kerje..
dah kenapa...tak ley terime hokeh..
selalu gak bergaduh pasal hal ni..
tapi dulu lah.. duluuuuuuuuuu...
masa baru kawen...
kiteorang kan tak bercinta lama..kenal pon tak lama..
lebih pada kenal serta bercinta lepas kawen..
jadi.. masing2 tak kenal diri masing2..
so.. tak heran kalau mungkin ada perasaan tak 'selamat' atau kurang kepercayaan dalam hubungan..
normal lah tu..aku kire..
cume kite sendiri tu..
dah tau kalau pasangan tak suka kite buat sesuatu..
jangan lah buat..
contoh macam aku sendiri..
dah laki aku cegitu dulu..
so.. aku kene jaga batas2 pergaulan aku..
tak ley dah la nak ramah semacam walaupon tak berniat apa2 pon..

tapi tu dulu lah..
ni dah nak masuk 5 tahun kawen ni..
dah tak de dah bende2 tu sangat..
sebab.. masing2 dah lebih mengenali hati budi..
kepercayaan pon makin kuat..
die pon dah tau aku jenis macamane kan..
tak kose la ooii.. dah kawen2 ni..
beranak pinak.. nak main2 lagi ngan bende2 macam tu..
cukup bahagia dah aku ngan apa yang aku  miliki sekarang...
dan mungkin fared pon dah tau..tak de orang nak kan bini nya ni pon haaaa..
ku terime kenyataan dengan redho....
tak tau nak nanges ker nak gelak ni ha sebenarnya...agagaga....


aku kalau tengok berdua ngan abah sado cerite hati perempuan tu..
mesti aku cakap.."macam sayang masa memula kawen dulu" - dengan tengku zaril tu
kemahen ko nak samakan ngan tengku-tengkan bagai..
drama sangat ni...

hahahahaha... kenyataan nya..ada lah sikit2...
mengawal..mendominasi...
memula aku pelik..rimas.. dan selalu rasa..die tak percaya kan aku..
tapi lama2.. aku rasa lebih selamat dan senang biler fared bersikap 'terlalu melindungi' aku dan anak...
dan aku rasa..tu keistimewaan fared kat mata dan hati..cewaaaahhh....


ko tengok aku macam garang kan..
tapi fared tu lagi garang dari aku hokeh..
mak aku dulu risau kan aku..
sebab die tengok fared tu lembut orang nya..pendiam..
aku ni pulak jenis bangsa berdikari giler...
die takut aku selalu buat keputusan sendiri bagai..akan mendominasi...
tapi tak pon sebenarnya..
fared berjaya mendominasi aku...
sebenarnya.. sikap die macam ni lah yang mampu mengawal aku...
Nampak macam lembut..tp garang gak la..
Garang die bkn la jenis cakap kasar2 bertempik marah2 ke hapa..
Tak pon.. Jarang die tinggi suara kat aku
Apetah lg nak tengking2 aku..memang tak...
tah..susah aku nak cakap garang die macamane..huhu..
garang.. tapi lembut.. tapi kerek gaklah kekadang.. hahaha..
tapi nya jugak...sbb perangai die ni la aku boleh terima dan patuh..

walaupon masa memula dulu.. macam2 blur aku ngan sikap die yang sangat kontra ngan aku...
senang cerite..macam mengawal aku...[dulu aku rasa macam tu lah..duluuuuu]
bayangkan aku yang berdikari..
dah biasa buat kerje..gerak semua sendiri..
tapi.. lepas kawen.. pergi kedai runcit depan umah pon kalau tak bagitau aku kene sound kaw kaw..
kekadang.. ada sesetengah perkara kecik..
pon boleh jadi gaduh macam aku buat perangai..
sedangkan.. aku cume mintak izin nak gi sendiri tanpa perlu die teman aku pon..
aku tak nak lah terlalu mengahrapkan die..
dah selama [sebelum tu] pon.. aku buat sendiri jer..
tetibe.. biler semua tempat nak tunggu die..
tak ke haru kat aku kan...
tu aku cakap macam perangai si zaril crite hati pompuan tu..
hahaha...
sangat details.. segala nya mesti berada dalam pengetahuan die..
atau bersama die...


tapi ni cerite dulu2 la..
sekarang..masih lagi aku kene buat bende yang sama..
tapi mungkin situasi dan penerimaan yang berbeza..
dulu.. rasa macam tak ley terima..
rasa die control aku..macam tak percayakan aku..
tapi.. sekarang.. aku sendiri dah terbiasa..
tak di tanya pon..
aku akan buat.. tak di mintak-disuruh pon..
aku rasa macam satu tangungjawap...
dan aku ikhlas lakukan nya...
aku rasa lebih selamat kalau segalanya dalam pengetahuan die...
sebab apa2.. aku tau.. die dulu aku akan carik..
dan die dulu akan sampai...insyaa Allah...

sebab aku selalu tau..
jauh macamana pon..
kalau aku mahukan die ada.. die pasti akan ada untuk aku...

dan kekadang.. aku lagi suka die ada bersama aku..bawak aku..
atau teman aku dari aku pergi sendiri -walaupon aku boleh jer gi sendiri-
rasa lagi seronok kalau fared teman kan aku.. 
sanggup kekadang nunggu die lapang..
dah terbiasa..dengan kebiasaan...uhuukksss...

dan pelik nya sekarang..
kalau die tak tanya..tak amik tau..
aku yang sentap sangat tau... hahaha...
tu aku cakap..aku rasa lebih selamat dan senang biler fared bersikap 'terlalu melindungi' aku dan anak...sekarang
sampai mak dan kuarga aku pon tau dah..[masa masih ada]
Mak aku pulak yang risau lebih kalau aku tak update apa2 kat abah sado..
yer lah... dulu ngan arwah mak..
kalau aku kat umah die.. kitorang kuat merayap.. 
keakdang.. malas aku nak bagitau..
bukan apa..kekadang..takat gi dekat2 jer..
malas lah kan nak ganggu2 laki aku ngah kerje..
tapi fared tu lain.. macamane pon.. ko kene bagitau..wajib..
kalau lah die masuk power plant bagai tu..terputus hubungan..
awal2 die akan bagitau aku..
dan mintak maaf bagai..sedangkan aku tak kisah pon..
aku paham jer kerje die..
die jer selalu tak paham kat aku... hahahaha..boley....
aku yang dok umah sesaje..
soh jaga diri lelebih..
biler aku cakap..."sayang..take care" - die nak gi keje
die akan cakap.."sayang lah kene take care lebih... sebab orang tak de ngan sayang..."

eeerrrr... ko nampak tak laki aku..
sedangkan.. aku kat umah jer ni.. ngan anak aku..
tak kuar gi mana2 pon...huhuhu...

tapi... itu lah fared yang istimewa kat aku...
alhamdulillah... Allah memang bijaksana..
beri aku lelaki yang berbeza ngan aku...
tapi.. sebenarnya..pelengkap diri aku sendiri..
menutup segala kelemahan aku..
dan menjadikan aku seorang perempuan istimewa....


gitu ko puji abah sado..
mentang2 nak dekat2 beranak kan... mihmihmih..

ikhlas...aku terima semua tu..
macam aku cakap lah.. aku rasa lebih di hargai.. selamat..dan dilindungi...
aku dapat rasa kasih sayang sayang die melalui perbuatan..
die tak pernah cakap hokeh...laki ai bukan jenis bangsa romantik..
kalau ko tanya pon..mesti dapat jawapan menyakitkan hati..nyampah tau...
tapi.. cukup lah tu.. die dah tunjuk...
ok dah tuk aku..
tak bagi aku bunga ros sejambak pon aku ok jewwww....
*ayat majuk sbb mintak2 tak pernah dapat

die lebih dari apa yang aku perlukan... ahaaakksss....

"mekaseh sayang.."




puji laki nampak... eeeaahh... ni puji ker..
bukan nampak macam aku kutuk kan... hahahaha..
ni suwiiitt ker siut ni....ngeheeeee.....


fared kalau tengok cerite hati perempuan tu..
nanti die marah mia ahmad tu sebab macam tak reti bersyukur..
siap bagitau aku.. apesal laki tu buat semua tu macam tu..
hahahaha...ko nampak tak kat situ motip sebenarnya..
apa yang abah sado nak sampaikan kat aku...
sesuatu kan..kemain die bela orang tu..
ku redho jer dengar...
sebab die tau perangai die pon macam tu.. kahkahkah..


kompem kene sound bertubi2 balik nih.....






ni baru betul hati perempuan -la sangat-





Aku suka biler fared pegang kepala aku macam si tengku tu buat pada yuhanis.. Aauuuwwww..
Mesti korang rasa nak pijak jer kan aku saat ni..hahahaha....Tu pasal kot aku masih bertahan tengok cerite hati perempuan tu.... Paaaannnggggg... Tampau laju2..














6 comments:

Mila Hilas said...

tahu xpe.sy lg r lgsg x tgk..layan korea lagi bagus kat tv9..hehe...xleh nak trm lgsg lakonan pompuan tu.adeh.. laki tu pon sm.muka dh ensem, tp ntah la.mcm x kena je lakonan nye hahaha

Hamelia Hamid said...

boring citer tu..huhu

Nurulhuda Abdul Latip said...

Kebetulan post entry kita tersama la pulak hari ni huhu..Dengan perangai saya yang lebih kurang yuhanis tuu huhu

Salhah Suhot said...

Haha..kalau sy suka je kena control. I feel protected. Sbb bila independent sangat, ada satu feeling, aku masih bujang.

Leya Peja said...

aty....
kelakau la awak neh
well mmg r cam boring hati perampuan tu..
dan rasa terlebih2 boring plak bila saya rasa .. baca blog awk lagi best dr tggu kesudahan hati pompuan tu...

p/s suka tgk mia ahmad ngn syahrul ridzwan tu je yg wat terpacak dpn tb isnin-jumaat..

ceriteradikelilingaku.blogspot.com

sudi2 lah singgah..
saya xsebagus awak menulis
tapi tetap nk hajak awk singgah
hahahahahahah

bubye
selamat bersalin aty...

Fifi Nadhrah said...

cerite ni dah bosan dah.. mule2 dulu best..