Tuesday, May 19, 2015

shopping pre-EID di FISKA SHAH ALAM Boutique




wah wah ko.. sempat lagi menyoping nak2 beranak ni...

aku sedang menikmati hari2 terakhir beranak sorang.. hahahaha..
ngada sangat bunyik nya tu.....
yer lah..pas ni beranak kecik..
tau lah acaner rasa nya kan....mihmihmih..

nanti waktu raya.. aku dah-baru habes berpantang..
rasa nya lebih kurang lah kot waktu2 tu..
kire baby aku baru masuk 2 bulan kot..[insyaa Allah]
selalu shopping2 raya ni aku syiok nak shopping sebelum pose..
atau paling last minit pon waktu pose tu lah kan..
tak nak jadi macam tahun lepas..
memang betul2 last minit aku menyoping..
sudah nya.. aku main rembat-beli apa yang ada..
nak kaler2 sama2 ngan laki cegitu lah kekdah nya kan..
pastu.. tak banyak saiz yang tinggal.. huhu.. nanges..
redho aku pakai apa yang ada...
pulak tu.. tahun lepas aku macam banyak gak berjalan raya...
tak sediakan baju lebih..
alih2 pakai baju tu... sadis lagi.. ngeheeeee....ngada taaawwww...

kalau ikutkan.. tahun ni pon idak lah rasa beriya..
baju qaleef n baby aku dah banyak beli..
beli online.. dan kalau jejalan gi mana2.. jumpe baju pekenan..
beli jer terus..
takut kang...habes pantang.. hujung2 waktu.. ngan anak kecik..
malas dah aku nak kuar mencarik..
kesian anak2 nanti..
makpak takper..
tu pon.. aku dok jerkah laki aku soh shopping sekali baju die sekarang..
aaiihh..liat tau abah sado tu biler sampai shoping bahagian dia...ggrrrrr....
tunggu nak JAKEL kate nya..... ok... baiiiikkkkk............



eeaahh.. aku nak cerite pasal aku shopping baju kat FISKA SHAH ALAM BOUTIQUE 
milik blogger femes Irene Nadia yang comel tu....

ada satu baju die ni pakai post kat insta personal die..
aku pekenan sangat2...
memang taste2 aku ler teeww....heheh..
tapi dok pikir beli.. tak de lah pikir tuk pakai raya ke hapa..
saja nak beli.. sebab aku dah tak de baju hujung2 ngandung ni..!!
gi spital..alih2 baju sama aku sarung..
semua dah tersangkut kat atas perut..sendat.. tak elok nau ghoper nya..tak suka..!!
abah sado pon dah tegur2..
tapi nak membeli baju2 lain..maksud nya baju mengandung lebih besar..
rasa dah nak dekat beranak sangat dah ni.. 
malas lah pulak aku....
bahek lah aku shopping baju ghaye terus... hahaha..kekdah nya...
tapi kot rasa nak pakai.. pakai jer lah..
bukan orang tau pon kan... lalalala....
alaaa..dah masuk remaja purba ni... tak heran sangat dah semua tu...
baju basahan pon boleh pakai ghaye....






ni baju lelaki.. jacket.. laki aku suka baju2 cegini..tapi kain nya tebal..
laki aku kate nanti jarang pakai..
aku belek2 kot nak beli sekali..




saja tunjuk jubah hijau emerald kat abah sado.. die kan sukaaaaaa kaler2 cegini...
abah sado sebenarnya teringin nak beli jubah labuh..
tapi dok lah kire tak pakai... selalu die prefer kurta jer kalau nak kemesjid atau sesetengah tempat..
takut beli2 kang tak pakai..membazir..
kate nya nak berjubah cegini raya tahun ni.. entah laki aku tu.. tak decide lagi..




cantik2 shawl kat sini.. tapi aku tak beli.. sebab malas pakai shawl sekarang..

anak aku berlari satu butik.. pheewww...










selesa kat sini abah sado ngan abang kecik lepak semenatara tunggu mama gonjeng shopping
aku suka... tak de lah aku stress nak memilih... hahaha..



sebab ada cafe dalam tu.. lepak2 siap sambil makan..
ni kek tiramitsu.. aku kuar2 dari bilik salin.. dah tinggal banyak ni jew.. uhukkss..
laki aku kate sedap...
ni die 2 orang dok kerja kan..

haaa.. santai kan.. sambil bini shopping.. sambil laki lepak2 makan siap dalam kedai yang sama..



aku tak tau ni apa.. tapi sedap hokeh...




ai is di 37 minggu pregnancy.. rasa comot dan selekeh taawwww... sobsobsob...





37 minggu mengandung..
elok lah kan nak pakai baju cegini.. memang selesa.. loose dan selesa

yang ni aku test kaler krim..aku kenan kaler ni..


ni kaler putih macam ivory tu...
memang teringin nak beli kaler2 cegini..
tapi.. pikir 2-3 kali.. ngan anak kecik sikit je masa lagi..
macam leceh sikit lah nak jaga baju kaler ceghah macam ni..

masa aku datang.. tak banyak kaler pon yang ada..
da pepel2 pink tapi aku dah ada kaler2 macam tu..
jadi.. aku amik kaler lain..









setel bayar.. beli selai.. tapi kaler tu bukan yang aku test kat atas tu pon..
tu nanti lah kan...

pekerja2 die pon.. friendly.. ramah..membantu..
aku tanya2 gak yang mana aku pakai lawo.. hahaha..
kekadang.. blur tu biasa lah nak kene pendapat orang gak kan..
kalau tanya laki aku memanjang ok jer kan...puufftt...



biler amik gambar.. tengok semua adik2 tu dah takde.. hahaha...malu lak...
ingat kan ada lah kat belakang tu...


ok.. dah.. jom... kite gi shopping kasut qaleef pulak pasni..



























3 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

elok gtu awal2.. snng tak kelam kabut.. apa pun moga akak dipermudahkan nanti... selamat bersalin dan berpantang ya kak =)

nayfatimah rasyid said...

cantikkk baju bajan kat sini tp jauh dari Melaka ... jauh lah sangattt ;)

ReYNa said...

Ohh dah pregnant yg second ke?? Lamanya sy x buka blog.