Friday, May 22, 2015

takut nya biler pikir nak beranak....




terus terang.... memang takut lah....
dulu... rilek2.. sebab.. tak tau acaner rasa kan..
tapi... ni dah merasa..
biler teringat jer..rasa serem.. 

teringat mak aku dulu..
asal cakap pasal beranak jer..
die mula lah buat muka seriau..
tapi anak 7 gak..hahaha..semua normal hokeh..
tu agak nya tau sakit macamana tu..
die kate..setiap kali teringat.. terbayang sakit nya acaner..
so..sekarang.. aku dah tau..
awal2 mengandung.. biler pikir nak beranak jer..
mula lah aku seram jer ni ha...siyes..
sebab.. memang dah tau apa akan di lalui.. huwaaaaaa...
biler teringat2 jer..
mula aku tak lena tidur malam...aaiihh...
lagi2 nak hujung2 ni....
lagi pulak lah dah tau biler nak beranak... nanges.....
tak mo pikir...tapi terpikir2 gak..
aku jenis tak tahan-takut sakit..
tapi nak buat acaner kan..
fitrah wanita... kalau ley transfer kat orang lain.. nak jer aku transfer.. hahaha..

okeh.. tak kelakar...


lagi2 kalau czer...
orang kate.. kali ke-dua operate...lagi sakit..
ahooiii... ngilu nya aku dengar.....!!
yer lah... di belah tempat yang sama kan....
dapat bayangkan tak....
Dah ada pengalaman kat bahagian ni..
Tau lah acaner rasa..

Kalau normal..Alhamdulillah 
Mana2 pon tak kisah..
Yg penting  allah mudahlan urusan dan selamat semuanya..
Tak pernah merasa.normal..kot la kalini merasa kan..
Mana nak tau.. Kalau allah nak kasi aku rasa sakit fitrah yg sebenar...
Eeerrr.. Sakit kaaaannnn??!! 
ok dah.. tak mo pikir..
aku nak beranak ngan tenang..
nanti dah beranak..aku update kat korang yer..
Insyaa allah..
Buat masa ni belum lagi..
Aku masih lg sedang menikmati hidup anak sorang.. Ngeheeee...


doakan aku dipermudah kan yer..
segala2 nya....insyaa Allah..

maaf kan segala salah silap keterlanjuran kate2 dalam setiap penulisan aku..
kalau ada yang tersinggung tanpa aku sedar..
ampunkan aku...
yang berurusan jual-beli ngan aku..
mohon halal kalau ada terlebih terkurang..
kalau ada apa2 yang perlu dituntut dari aku..
sempat lagi ni nak tuntut...
insyaa Allah aku akan cube selesaikan secepat mungkin...
kekadang mungkin aku terlepas pandang..
aku mohon sangat di maafkan kekhilafan diri...

doakan aku selamat melahirkan..
dan anak aku di lahir kan....
doakan aku mampu menjalani semua ni..
Biler sampai masanya nanti..









eerrrr..EPHYRA boleh di order-beli macam biasa yer...
akan ada orang uruskan nanti..jangan risau..insyaa Allah...
Tapi buat masa ni ai is ok lagi.. Masih buat sendiri semua tu.. So..laju2 order yer..supaya laju2 aku setelkan sebelum terberanak.. Heheh..












8 comments:

cikpuanputeri said...

semoga dipermudahkan semua urusan aty.

Leya Peja said...

aty....
jgn pkirkan sgt...
sesuatu yg nak xnk kita akn lalui jugak...
sy yang baby baru umur xsmpai 90hr lg ni pun takot kalo ingat2 balik pasal sakit beranak...
jgn risau... k...
happy2 je...

in sha Allah..

saya doakan awak akn lalui proses bersalin yang PALING mudah dan tenang...

sentiasa bertenang dan zikir...

doa kawan2 jugak in sha Allah ada yang mengiringi termasuk saya..

sudi2kan la yer....
http://ceriteradikelilingaku.blogspot.com/

Mila Hilas said...

hehehe..jgn takut2, yg penting bb n ibu slmt dlm proses tu..nanti tgk bb ilang la sakit tu hehe

cik hani said...

sis,,
semoga dipermudahkan urusan bersalin..
Saya doakan sis kuat dan diberi kekuatan hadapi sakit bersalin..

e.t.t.y said...

this time doc kta boleh normal tak aty?

Rai OurKizuna said...

semoga dipermudahkan ye aty.. insya allah.. sapa tak seriau kot masa nak bersalin..hahaha

♥ ROS ♥ said...

I shaAllah aty..kita doa yg baik. Samalah ros, lg dekat lg cuak.. tp bila dh lepas suma, rasa tringin or rindu saat mgandung lak.hahaha

Ayu Rashid said...

pengalaman kita sama, emergency czer, pastu kedua pun czer jugak. insyaAllah lagi ok Aty, sebab kita dah pernah laluinya. dah dapat agak whats next... nextttt... hihihi.

Akak doakan semoga dipermudahkan dan selamat semuanya.