Wednesday, July 15, 2015

#MISIRAYA :: gudang permaidani di sungai buloh





ramai dah cuti balik kampung kan...
ada lagi yang kerje tu..mesti dah lemau... hahaha..
aku tau tu.. 
jadi mey lah cuci mata kat gudang carpet aku pergi baru ni..
kat area sungai buloh dekat2 ngan spital sungai buloh tu dan komuter gak..
aku pergi sebelum gi kedai bunga ritu cerite tu..
tak lah rasa nak membeli pon...konon nyaaaaaaa....
tapi ada lah hati nak tengok2 carpet tuk consol table cermin kat bawah tangga tu..
saja lah nak tengok2 rega.. murah ke idak..

tetiap tahun aku dah perasan dah kilang carpet tu mesti buat jualan waktu raya..
tapi sebelum ni kan aku beli kat JAKEL tu...
tak yah lan nak beli banyak2 kan...
tapi tahun ni.. saja aku soh laki aku lalu ikut situ-jalan dalam-
dari plus hiway tu masuk kot susur sungai buloh spital tuh..
sebab nak ngajak singgah kedai carpet ni..



KILANG SHALANI CARPET
die tak bukak hari2 biasa..bukak time nak raya-sepanjang bulan puasa jer-
belakang tu kilang besar.. beribu kot carpet dalam tu...aku tengok2 lah..
yang depan ni macam showroom die jer..
aku rasa mamat pakistan yang jual2 kat tesco atau kedai2 kecik tu..
amik dari sini lah...huhu..agak nya lah...
sebab dierang kata.. tak bukak tuk jualan umum pon kalau tak raya...
pastu pulak belakang tu kilang stock karpet sikit punya besar ko...




masa ku pergi tu..tak ramai pon orang..
tapi pekerja nya ramai..
ada ekon..besar...dan banyak gak carpet..





abah sado dok peratikan dari jauh jer biler orang kedai tu selak2 carpet..
habuk carpet ni..gatal hidung..lagi lak anak kecik aku tuh..



sampai kaler ni laki aku soh benti.. amboi amboi sangat ni.. hahaha..
tapi letak bilik aku cantik kot.. hijau kata nya...








memang banyak ar lawa2.. banyak pilihan cantik2 dan modern..
harga memang mark down.. 
tapi bagi aku..masih tak ley lawan harga warehouse JAKEL aku pernah pergi tuh..
JAKEL harga lagi kawkaw murah dari sini..
pulak tu...kalau mintak kurang pon senang dapat banyak sampai separuh dari harga die dah discount tu..
kat sini..susah sangat mintak kurang..
paling banyak die kasi 20 hengget jer kurang..kedekut gak lah.. hahaha..
tu tak rapai orang kot walaupon kate buat sales..
sebab still pricey gak...eerr.. bagi aku lah...
even aku rasa kat nilai3 pon boleh dapat lagi murah atau boleh mintak kurang lebih..
ikut pengalaman aku lah ni..
tapi.. still ok lah kat sini.. masih ada discount kalau kot ko malas nak gi carik2 lagi..
atau malas nak berpanas2 kat gudang jakel tu.. hahaha..aku tau lah tu...
n pekerje die layan kite pon ok... sabar jer layan kan kite walaupon nak tengok angkat banyak2 carpet..



aku beli carpet apa..??



hahaha...


TER beli gak lah..

tapi yang murah2 jer..
aku rasa paling murah kot selain alas kaki.. hahahaha...



plan nak beli tuk meja konsol..
tapi terbeli tuk meja makan...

carpet meja makan aku dulu tu.. jenis bulus2...
belikat ikea kaler hitam..
susah giler nak sapu...
kalau nasi dah masuk dalam tu.. jenuh lah ko nak kutip..
laki aku lah dok komplen..
tapi aku biarkan jer malas nak tukar2..
nih dah alang2 jumpe yang pekenan...dan tak mahal..
kiteorang beli jer lah sekeping...
kecik jer pon..elok2 tuk ruang meja makan tu....




ni jer pon... saja pilih corak ni... kaler kelabu putih..
senang sapu jenis ni..tak berbulus2...huhu..

masa ni bentang dulu sebelum pakai kat meja sebab nak hilang kan lipatan tu..
macam biasa lah anak aku ni rasmikan dulu tempat main kereta lori die..



korang kot nak pergi kilang ni..
bukak lagi sampai esok last...kate nya lah..
tak tau lah kot lepas raya die sambung ker kan..huhu..
kalau ko dari tol spital sungai buloh tu..
traffic lite ko belok kanan... terus sampai ko jumpe traffic lite ke dua..
belok kanan..kat kawasan kilang2..
dekat dah tu..ko carik lah belah kiri jalan...besar tepi jalan dah nampak dah...
harap membantu eh...













3 comments:

norlina jusoh said...

cantik.. suka corak tu.

Nurzakiah Hanum said...

wow

✿ Atin ✿ said...

banyak nya carpet cun2. rambang mata