Tuesday, July 14, 2015

#MISIRAYA2015 :: hunting bunga




aku kan ritu ada beli vase kaca kat ssf yang besar giler..
lepas tu pening nak beli bunga acaner.. huhu..
pasu besar.. gubahan kene besar..
pulak tu dok pikir.. biler lah aku nak gi beli semua tu..


masa gi beli langsir ritu..
ajak sekali abah sado gi romantika kat selayang mall...
nak beli bunga... tapi sampai sana...
bunga memang banyak..
tapi tak de yang aku betul2 pekenan..
yang aku nak tak ada...
seram2 aku ajak abah sado balik tak beli apa2... hahaha..
tapi.. tak nak lah beli kalau aku tak suka...
biarlah kene marah sekali pon..
sebab balik petang tu.. jalan jam ya hamat sampai tak smpat nak sampai umah bukak pose..

lagi satu seram sebab biler dah tak beli kat situ..
nak ngajak die gi carik tempat lain tu pulak tak tau biler..
aku suka ada satu kedai ni kat shah alam..
tapi tah biler lah nak pergi nya tu...
cume pikir.. shari sebelum raya nanti nak balik umah ayah aku..
boleh la singgah sekali...

tapi free ahad baru ni.. langsir umah dah siap semua...
pagi2 ajak abah sado gi kedai bunga aku ada nampak kat area damansara..
TERnampak masa balik2 jam ritu lah..
lalu kat area tu baru terperasan ada kedai bunga kat situ.. bukan kedai..
tapi kilang..
aku dok pikir.. mesti murah kalau kilang yang bukak kan...
lagi2 time raya...

tu ahad tu ngajak aku.. tak jauh sangat pon..
lagi pon..aku nak gi amik baju aku gi hantar potong-jahit kasi pendek sikit..
dah alang2...



aku lupa ah nak snap gambar depan luar kilang..
tapi kalau ko tau SSF sungai buloh tu..
dekat2 situ lah...
kalau ada sapa2 tau banggunan ssf yang dulu2 -sekarang dah tutup-
kat deret2 tu lah banggunan nya..
berhadapan ngan SSF dan dekat2 ngan court mammort besar tepi jalan sungai buluh damansara tu..
nama kedai pon aku tak ingat.. sun flower kot...huhu..


tapi warehouse ni hanya bukak time bulan pose nak raya ni jer..
aku tanya.. waktu2 hari biasa tak raya tak bukak tuk orang awam beli..
jadi kot korang tau kat mana ni..kot nak membeli..
gi lah khamis ni bukak lagi..
memang banyak giler bunga..!!! banyak sangat2,,,besaaaarrrrr kedalam...2 tingkat..
harga pulak.. bagi aku.. agak murah...
in fact..lagi murah dari romantika tuk bunga yang sama...
dan lagi murah dari kedai biasa aku beli kat shah alam aku kate tadi tu..
aku memborong kat situ jer semua haritu..
tak carik tempat lain dah..senang.. kang laki aku bising aku ngajak lagi kang.. huhu..
dapat 10% lagi dari harga asal tuk setiap barang aku beli...

layan gambar lah sikit aku amik nih..
sebab lepas tu aku dah ralit membelek carik bunga..




bonzai kecik2...


pekenan bunga pepel ni.. ingat nak beli..
tapi tak tau mana nak letak.. hahaha..jadi tak jadi aku beli



orkid pon banyak sangat2 pilihan material dan bentuk..
harga pon variasi.. murah2 pon ada..ikut material lah..
ada yang jenis rubber tu nampak real sangat.. cantik..
ada yang plastik biasa.. ada yang lagi murah pon... memang rambang mata ikut bajet ko..



ni lagi satu bunga siti zubaidah [orang kata]..salah satu bunga peberet aku..
banyak saiz.. dan kaler.. harga pon sama..
aku rasa murah lah lagi dari aku pernah beli sebelum ni tuk saiz yang sama..
tapi aku tak beli kali ni.. dah banyak dah umah aku pakai bunga cegini..



pilihan daun2 hiasan pon banyak... ni tuk mix n matchkan ngan bunga kasi tak nampak kosong..
yang kate nak gubah bunga sendiri tu..
jangan beli bunga semata.. beli hiasan2 macam daun2 ni gak..
gambar blur lah pulak.. huhu...



kedai ada ekon..selesa lah sikit.. bersih jer tak berabuk2 bunga kat situ..
aku suka la kedai ni.. hahaha...
tu anak aku selesa dok tido berpegang tu kan...memang tau..





sekejap jer aku dalam ni..
anak kecik ni kan.. tak boleh lama2..kesian...
lepas beli bunga..terus balik...
terus aku gubah... 
gubahan nanti aku cerite len kali yer... 
alaaaa..gubahan biasa2 jewwww...tak gempak pon....huhu...


ramai dah mula bercuti yer...
hati2 memandu balik kampung yer..
insyaa Allah.. jumpe lepas raya nanti..kalau aku tak sempat nak update lagi..
kalau sempat..kot rajin..esok ada lah entry bunga ni yer..insyaa Allah..







7 comments:

Wawa Yusoff said...

kak aty ni rajin sangatlah. kalau baca blog akak, jadi segan nak baca blog sendiri. ahahaha

Nurzakiah Hanum said...

bestnya

eima said...

nak tengok bunga raya

intandayani said...

Takde seni menghias bunga la..tp teringin

Innanie Ariffin said...

Eh eh eh geram pula tengok bunga bunga ni!

cik mah said...

Xsbr nk tgok bunga apekah yg dibeli itu..

jaja_NorLiza said...

Serba pandai aty ni kannnn??? Meh tlg gubah bunga kat rumah ai skali boleh??? Agagaga...