Wednesday, July 29, 2015

OutfitRAYA2015 :: Palestina abaya



















dress jubah ni dari SUCIBYYATTHAMZAH
warna hijau.. ko tau lah sapa yang pilih kan... huhu..
tapi memang cantik warna ni.. memang warna2 palestine..
haaa.. design [line Palestine] tu yang buat kiteorang nak beli..
lagi2 abah sado lah..
die lah ni beriye nak beli..
die pon ada selai jubah macam ni lebih kurang..
cume line palastine kat jubah die kat bahagian atas dada..
aku nya kat bahagian bawah dress..

sebenarnya.. aku nak beli kaler putih..
memang teringin nak beli dress kaler putih ker..off white ker..
tapi..kaler putih jenis ni.. jarang sangat..
kain dalam tu tak kisah lah pakai.. memang kene pakai pon biler ber-dress
cume part bahagian badan tu..
susu kan anak ni.. susah lah nak pakai inner kat dalam..
lagipon..jarang2 ni.. abah sado memang tak kenan..

lepas tu aku nak pilih kaler lain..
banyak cantik2.. ada kaler2 lembut pastel..
tapi ko tau lah kan aku ni.. mithali sangat lah konon..
abah sado pekenan kat mata die aku pakai hijau..
aku pon beli lah hijau..
untuk yang tah keberapa helai aku tak ingat dah..aaiihhh...

seb bek lah memang betul2 cantik..
aku pon suka..
tapi tu lah.. hijau lagi..
dah sound abah sado dah..
lepas ni jangan cube nak pengaruhi aku lagi beli baju kaler hijau.. huhu..

aku suka dress ni..
sampai kan raya ni.. 2 kali dah aku pakai..
sedangkan banyak lagi baju raya lain aku tak sarung pon lagi.. hahaha..









len kali nak try pakai ngan tudung kaler merah pulak.....

dress ni dah tntu lah breastfding dan wudu friendly..
senang nak susukan anak..
kot tak..jnuh ko nak hangkat dari bawah..tak kose aku nak pakai..
saiz aku pakai ni saiz s
baju ni loose lebih pada abaya jubah












ni jubah sepasang beli sama dari SUCIBYYATTHAMZAH jugak..
line die kat bahagian atas dada n lengan..
material kain cotton..abah sado kemahen suka jubah ni..cantik..
qaleef tu kalau ada saiz die..memang beli gak lah selai..
tapi tak de..saiz paling kecik masih besar tuk die..








12 comments:

salwana nordin @ che'wa said...

saya pun ada selai, warna merah pulak nk try..belum berpakai lg ni..takpe open house banyak, nnt bole melaram hheee..

tp mmg jubahnya selesa dan yg penting aurat terjaga..

saya pun berkenan warna putih tp sbb awak kata jarang takut pulak nk membeli hhuuu

nuyui a.k.a miss YUI said...

cntik2 juga..warna ijau tu mmg cun la kak..suka tgk..

e k i n ♥ y u s r i said...

nursing friendly x kak?
akak pakai saiz ape?

lieyalatif said...

cun sgt aty weyyy...

ape niii...tak nampak mcm org baru pas berasalin pun...menten ajekkk slim nyer...oh my god...i is jeles okey heheheeheh.....

Innanie Ariffin said...

Always stunning!

jaja_NorLiza said...

Cantikk....aty ni pakai ape pon cantik...akk pon suka ngan jubah yatt hamzah ni...tp xde koleksi lg....asyik cuci mata jer dulu..

Khalid Kyle said...

Nice attire, Selamat Hari Raya saya ucapkan buat sis sekeluarga, moga terus sukses & ceria2 selalu :)


Tengku Madi said...

cun juga jubah utk lelaki tu , sesuai laa tahun ni tema jubah saya ..meh lawat2 saya www.mrtengkuasmadi.com

eima said...

cantik .. ko byk betui bj lawa2

Nurzakiah Hanum said...

cantiknyaaaaaaaaaaa

Nadiah Hanum Wahab said...

Cantik sangat! Yg penting senang nak solat..kannn

nayfatimah rasyid said...

handbag lawaaaa