Thursday, July 30, 2015

qaleef :: ingatkan tak de perasaan...








anak aku dak qaleef..suka bergambar.. menurun keturunan nama nya penyakit tu.. hahaha..
kalau die duduk2 dekat ngan adik die..
nanti heboh soh kiteorang amik kan gambar derang berdua..
kat umah pon sama cegitu..
ada masa ok lah aku layan kan..
tapi keakdang.. si adik nya ngah tido di cuit2 kaki di cium2 adik nya soh amik gambar..
haaa..tu mak ko geram..susah nak tidokan si kecik tu nak ooii...[nanges]




so far.. nampak lah gak si qaleef ni sayang kan adik nya..
memula tu aku macam ingat qaleef ni tak de perasaan.. hahaha..
siyes.. aku ingat die macam tak kisah jer kewujudan adik die ash-shaquille..
jeles tu.. nampak gak lah..tapi tak de lah die buat debik pukul ker adik die..
lebih pada aku lah yang kene..
die buat perangai tarik perhatian aku...
hover tau qaleef ni punye drama...





qaleef ni.. kalau die kuar ngan abah sado.. mak nya tinggal ngan shaquille..
mula la die melalak2 soh bawak adik nya sekali..
tak kasi adik nye kene tinggal.. dah kenapa ko pulak abang ooii..
gi kedai depan umah jer pon...



kalau ada orang pegang adik nya..orang yang tak kenal rapat lah..
lagi2 masa raya ni kan jumpe sedare2 ramai..
biasalah ada orang suka nak pegang2 dukung baby ni kan..
as long as aku kenal dan yakin..aku ok jer lah kasi..tak kisah pon..
ley makan minum tenang sikit kan..hahaha..
tapi dak qaleef nanti..die soh aku ker abah die ker.. adik2 aku ker..
yang die rapat2 tu..
amik balik si shaquille tu..tak kasi orang lain pegang..
hover tau..mak ko baru nak duduk2 makan ngan tenang ada orang pegang kan anak.. mihmihmih..



lagi satu.. orang kan suka tanya2..saja nyakat2 si qaleef..
nak amik atau soh tinggal adik nya tu..
"tinggal adik yer.. untie amik adik yer..." saja2 nyakat tu...nak tengok reaksi die kan..
ko mau di hamukkan orang tu kat situ...kire tunjuk protes..aiyaarrkk...
marah nau orang nak amik adik die...
sebelum ni qaleef tak pandai cakap "tak boleh"
die 'mengaum' jer tunjuk protes dia...
tapi.. kiteorang dah ajar dah.. hahahaha..
kalau ada orang sakat kata nak amik adik.. cakap "tak boleh"
jangan lah marah2 kat orang tu kan...tak elok nau pulak gaya nya kan.. huhu...



kasih si abang...
tak sabar2 nak main ngan adik nya tu...
jangan dah besar nanti adik buli abang sudaaaaahhhh.....
selalu macam tu aku tengok anak orang..
sian si abang nanti kan... punya sayang kat adik masa kecik2..
dah besar.. adik pedajal abang pulak... haaaiihh...










9 comments:

Nurzakiah Hanum said...

comelnya

jaja_NorLiza said...

Hahaha...sama la ngan arissa...tp kalau org usik nak amik adik bkn dia marah ke hape... terus nanges! Hahha...bkn nanges memain tau...mmg tahap esak2..sambil melilit2 kat kaki mak nya ni...aduh...drama sgguh!

Chekgu Azrine said...

so far nampak lain muka qaleef dengan adik dia...
kita tggu adik dia besar sikit...nanti sure berubah muka..kan

Mila Hilas said...

elok lah qaleef muka akak, adik baby muka papa dia.hikhik.... mmg x tertukar dh tu hahaha..comel je abg jaga adik

e k i n ♥ y u s r i said...

pandai abg syg adik
muke adik ikut akak kot

nadiah hanum said...

lahaiiii sweet sangat tau qaleef ni...abang2 sangat! anak2 nad masa memula dapat adik dulu pon cenggini la perangainya...rindu pulak time ada anak kecik ni...huhu...enjoy ur motherhood journey yea aty...:)

Liza said...

Samalah anak akak pun..si Abg 6 thn..si adik 3 thn. Mmg bbf sgtlah. Main sama2 gaduh sama2.. Bagus gak anak sama gender . mainan dan minat diorg sama je..hihi

Liza said...

Samalah anak akak pun..si Abg 6 thn..si adik 3 thn. Mmg bbf sgtlah. Main sama2 gaduh sama2.. Bagus gak anak sama gender . mainan dan minat diorg sama je..hihi

Masya said...

moga dah besar nanti jadi kawan baik ... seronoknya atykan ... baju abang blh bg kat adik pulak pakai ... jimat²...