Monday, August 03, 2015

GayaRAYA2015 :: jatuh cinta dengan merah pertama kali nya...







tetibe jatuh cinta ngan kaler merah terang..!!
dress merah tema kiteorang aty fared anak beranak di raya pertama 2015

beli kat JAKEL sekali ngan baju melayu fared ritu..
kalau ikutkan.. masa memula pilih dan beli tu..
bukan baju pilihan aku pon..
amik sebab warna yang sama ngan baju melayu abah sado..
tak banyak pilihan masa tu..sebab belum puasa pon lagi time beli tu..
tapi sebab abah sado kata.. beli sama2 supaya senang warna sama2..
aku ikutkan jer lah..lagipon..aku sendiri takut tak sempat nak carik lain nanti..
dok pikir dah beranak kecik kan..
pastu pikir.. kalau jumpe lain lagi pekenan.. beli jer lah lagi..hahaha..
so masa tu..amik jer aku rasa ok dan kaler sama matching2...
dah la masa beli tu ngah sarat barat perut nya..
betul2 sehari sebelum bersalin..
aku ni redho jer lah amik saiz S.. 
test tu muat lah..kat bahagian kain tu kan kembang..
tapi pinggang sendat..buruk gak..
tapi dok pikir nak pakai lepas beranak..
dan tau jenis badan sendiri macamane kan..
tu aku perembat jugak lah saiz s nih..
konpiden konon nya lepas beranak mesti boleh fit ngan dress ni..puufftt..

dan ni sepasang jer aku amik dan test masa tu..terus setuju dan bayar..
masa tu lebih pada memenuhi kehendak abah sado kot..
malas nak cerewet2..
sebab kalau aku tak beli waktu tu.. abah sado pon tak nak beli baju melayu die..
alasan.. baju die senang nak carik berbanding baju aku..
leeeerrrr... ape salah nya kalau kaler lari2 sikit pon kan...
aaiiihh..tak paham laki aku ni pikir lah.. hahahaha..
tapi aku ikutkan jer...

seminggu lepas bersalin..aku test pakai..
huwaaaaaarrgghhh... perut muncit..!!!! tak elok sangat tengok..
siyes buruk... huhuhu...
minggu kedua..bidan dah pakaikan bengkung..
hari ke tiga berbengkung..perut dah kempis..
try pakai lagi sekali..
ok.. dah tak nampak perut buncit..howyeeaa..howyeaa...
dress ni macam saiko aku pulak nak kempiskan perut laju2.. hahaha...
sebab masa lepas bersalin fes baby dulu.. nak setahun gak perut aku muncit..
sebab aku biarkan jer tak berbengkung bagai...
tapi kali ni... nak raya punya pasal.. nak pakai baju ni punya pasal..
gigih lah pulak kempiskan perut laju2.. mihmihmih...

dan tak sangka.. baju yang aku pilih ala2 jer sebelum tu..
jadi baju paberet aku raya tahun ni....!!
biler pakai raya rasa berseri pulak..muwahaha..perasan ko aty ooii..

mungkin sebab aku sukakan potongan kain ala princess yang kembang sangat2 tu..
material heavy dull satin..berat..tu nampak flowy jer tu..
dan tak jarang serta tak panas...aku suka sangat la dress ni..
atas die ada corak2 so lain lah sikit dari dress/jubah aku yang lain2 tu..
yang kebanyakkan nya kosong..

haaaa..lagi satu.. macam biasa lah.. hidden zipped kat depan tuk bf baby senang..
tu penting tuk aku sekarang..













ni bukaraya tau... hahaha.. tahun ni aku tak beli kasut raya baru pon..
tapi.. aku tak ingat aku ada kasut ni.. aku beli sebelum mengandung..
lepas tau mengandung..tak pakai dah..
nak jalan raya ritu.. bukak lemari..baru terperasan kasut ni tak pernah pakai.. ngeheee..

aku pakai heels...
sebab kain labuh sangat walaupon dah di potong..
nak potong pendek..sayang pulak..sebab tak suka nampak tergantung..
suka ngam2 jejak lantai..
kalau pakai flat shoes meleret kotor pulak..
since aku lagi suka pakai yang tinggi2..macam wedges tu..
tu aku potong ikut tinggi heels..





notatanganAty :: tetibe cerite baju raya pertama yang dah basi...raya pon dah nak habes dah nih....









3 comments:

Shela Abdrohman said...

cantekkk kak ! :)

eima said...

memang lawa .... tp kasut mak aih tingginye ....aku tak reti pakai kasut cam ni .. rasa nk terbalik je

ameris said...

cantik aty pakai...
kalau akak pakai mcm ayam katik laa, kite golongan fendek.