Tuesday, September 01, 2015

AtyFaredShortVacation :: Dinner @ Impiana resort Hotel







dah gelap masa ni sebenarnya...
kiteorang nak gi dinner..
tapi sebelum tu..nak mencarik kedai runcit..
tak sempat singgah sebelum check-in..
anak aku dak qaleef tu mintak milo lah..roti cekelat lah...itu ini..
ada anak besar2 tu..memang cegitu lah..
ko tak ley nak harap tunggu makan dinner semata..
kena ada makanan ringan macam roti2 biskut tu gak..
kat bilik biasa ada esbok kecik kan..tu beli lah jugak air2 dalam kotak..jus ker milo ker simpan..
senang..bebiler budak tu nak.. bagi jer..
kalau tak jenuh ko nak kuar masuk hotel tu..
jauh kedalam boleh tahan..7e pon tak de kat kawasan tu..
jauh gak lah pergi carik kedai runcit..



kemeja blouse aku pakai ni..pon jenis linen cotton..
sedap pakai..loose..sejuk kain die..
sama macam seluar tu..aku beli sepasang lagi sama macam putih aku cerite ritu..
jenis linen gak..tapi tebal..tak jarang..
tebal pon selesa gak pakai..jenis lembut..
besh lah kesimpulan nya..
cume tu lah..jenis singkat..
aku rasa kalau orang tinggi ni..mau tergantung suar tu..
aku pakai pon rasa pendek..
tapi ok lah.. memang jenis pesen cegitu kan..





dinner kat resort jer.. tak de buffet pon..ala-carte..
tapi menu die... hurrrmm... boleeeeeyyyy laaaaaa.... tak banyak pilihan.. huhu..
tapi..sebab senang makan kat situ jer.. tak kisah lah..makan je apa yang ada..




abah sado makan nasik goreng isntimewa resort tu kata nya...
aku tak rasa pon..tapi dak qaleef makan banyak gak..
ada udang banyak dalam nya..


aku makan nasik lemak ayam percik..
cegitu lah rasa nya..rasa nasik lemak..tapi jenis tak pakai santan ni..pakai susu aku rasa..
pon boleh lah...




ko jangan tanya mana qaleef..
sebab susah nak amik gambar die masa ni..
die dok ulang ke depan tengok anak penyu kat lobi tu..dekat2 situ jer..boleh nampak...
suap makan.. die pergi lagi..
dok ulang alik dari cafe ke lobi macam tu lah die..
tu baru sorang tu...sikit masa lagi..adik nya pulak sama berlari..pheeww..
dapat bayangkan..
mata aku tak lepas pandang..risau..
walaupon dalam tu nampak macam privacy jer kan..
tak ramai orang..
tapi sekarang ni  bukan boleh caya sangat..




dinner malam tu..tak ramai orang..
ada 2-3 meja jer family makan kat situ..
aku rasa..orang makan kat luar..
kat tepi2 pantai area situ banyak gak restoran makanan laut..
kiteorang singgah gak lah masa gi carik kedai runcit tu..
tapi punya lah hazab lama..
lepas tu.. konvoi motor ramai..bising bunyik motor..
rokok lagi.. aaiihh tak kenan lah aku kan..
ngan anak2 aku tu..
memang terus aku ajak kuar jer..
tak jadi makan situ..
sedangkan kalau ikutkan tak kisah pon..
makan kat kedai2 makan cegitu lagi banyak pilihan makanan..lagi murah kan..
tapi dah cegitu ghaye.. ngan shaquille nak tido menggendong..
kiteorang balik makan kat resort jer..


ok..sambung lagi nanti..



5 comments:

Allene typicalmommy said...

gambar adik je ada.. mana abg?

Chekgu Azrine said...

Tula..gaya bercuti kalau ada anak kck ni dh lain kan sis..xblh nk santai2 sgt...semua kena kaji...hehehe

eima said...

tu la klu konvoi ni mmg cam tu ... ai pun agak kureng jg la .. bkn kat jln raya je depa buat huru hara kat kedai mkn pun ... hmmm

nadiah hanum said...

bab nak kena spare makanan ringan tu memang betul sangat la tu...hahaha...nad pon selalu dah cenggitu...klu gi holiday harusss bawak siap2 biskut2 air kotak ker apa yang patut...

nayfatimah rasyid said...

lama dah tak pi holiday bawak budak kecik2
ni pon dah besau sikit lagii pening hooo nak handle , ,ngan lariii, lompat2 dan berbagai ragam dia orang huhuhuhhh .. tunggu cuti panjang bawa nak angkut semua heheheeeee..tp nak pi kawasan yg sejukkk