Monday, February 29, 2016

#ProjekKecikPLASTERCEILINGruangtamu :: kosong sehari sebelum





dah lapang dah rumah semalam..tapi langsir malan nak tido tu baru aku bukak..
kalau awal2 bukak kang.. tak elok nau..
sebab masih ada umah dalam rumah..
panas membahangan pon satu hal lah jugak...

kemahen seronok anak aku main bola berlari satu hall tu..puffftt..
tu kalau tak tu..jangan kan harap dapat main bola dalam rumah keeeennn..
ini jer lah waktu nya...




sekali apak ko main sama...
shaquille main kejar2 tak dapat jer lah...kesian.. hahaha..
takper..tunggu lah dapat kaki nanti..
abang ko tu dah tak sabar2 nak main secare beregu tu..memang dah lama di tunggu2..


kabinet tv pon bukak sekali..
untunglah abah sado yang pasang sediri dulu..
so tau nak bukak macamane..
lampu tu pon sebenarnya macam nak bukak jer jugak..
tapi...tu lah.. sok kontraktor tolong bukak kan..


cermin perabot smua alih letak kat mana2 boleh..
bilik tetamu tu pon penuh dah semua aku sumbat dalam tu sementara..
jangan lah ada orang kate nak datang umah waktu ni..hahah..


ni..nampak beam ni..
beam ni menganggu hokeh..
tapi kalau takde beam ni kang..runtuh pulak lantai atas tu..
baik lah..terpaksa terima..
sebab kan beam ni.. tu leceh sikit nak design untuk plaster ceiling..
dah lah tinggi berbanding beam2 lain dan beam yang kat tiang2 kelabu gelap tu..
jenuh pikir macamane nak buat..



kat sini pon buat sekali...tapi rata jer lah..
letak lampu jugak nanti..
ni bawah tangga..dan bawah bilik air bilik utama kiteorang..
pemaju tutup pakai papan tu sebab ada paip air besar..
kalau tak..buruk lah nampak..
main hole tu nanti tu masih ada..penting..tak boleh di ubah..
kalau bocor ke hapa nanti...-mana lah tau kaannn]


hari ni derang start buat kerje..
baru letak barang tu...ekjas2 besi..takde gambar lagi..
nanti aku update lagi ikut kerajinan aku macamane yer..
bukan.. aku rajin..tapi tu lah..tak sempat...huhu..
hari ni ada kelas agama kat mesjid..jap lagi nak pergi...
terpaksa lah tinggal umah kejap...hurrrmmm...
risau gak sebenarnya..harap ok....

ok lah.. bai...





8 comments:

norlina jusoh said...

tak sabar nak tengok dah siap nnt

Nurzakiah Hanum said...

cantiknyaaaaaaaaaaaaaaaaaa

nayfatimah rasyid said...

bila keluarkan barang Nampak lapang dan luas nya...memang menjadi padang ler untuk anak menyepak bola heheheheh

eima said...

luasnye kan ... tak sabar nk tgu hasilnya dan...sila bertabah dengan habuk2 ye aty

eima said...

adoi ... qaleef2 ... baru mkn panadol kan ... huhu seriau aku dengan TV skrg ni ... byk sgt kot mende yang bukan2 ...

cik mah said...

Xsbr nk tgok..

e.t.t.y said...

cantik weyyy umah..

Suffiah zee said...

langsir tempeh kat ne aty d bape costnye