Thursday, February 04, 2016

SUSUN ATUR :: Mop Holder and Broom Organizer



lama nya tak buat entry susun atur...!!!!
rindu giler aku nak beleceh2 macam ni.. eeaahh.. hahaha
susun atur antara kerje yang aku paling suka nak buat..
biarlah nampak macam remeh sangat pon kan..details bagai..
tapi.. lepas siap kemas..semua tu sangat2 membantu kerje pada masa akan datang..
siyes ni..
kebanyakan susun atur yang aku buat dulu2..
masih kekal efektif dan praktikal sampai sekarang..
cuma maintain jer setiap kali pon..

tunggu lah KC aku siap nanti...
tak sabar2 aku mengemas..
dah survey2 bekas tupperware dah ni....lalala





ni lagi satu mendalah aku beli masa kat MR DIY ritu..sekali ngan tinted tu..
tu yang dalam kotak tu Tool Holder nama di beri..
biler siap jer dapur aku tu..lepas kan tinted..
laju2 aku mintak tolong abah sado pang bende alah ni..
abah sado dah pelik2 kegunaan nya nak buat apa..tak pernah tau..
memang lah kan..bukan tu semua kerje aku ker nak amik tau.. heheh..
mintak tolong die pasang..sebab nak kene drill wall buat lubang pasang bende ni..
baru kuat dan kemas sikit..
aku ni..kalau lah kate drill tu aku mampu nak tebuk sendiri..
aku buat sendiri jer jugak gamak nya..




ok..membebel2.. dah siap pasang pon ni ha..
ini lah die medalah Tool Holder
plastik jer material ni..harap2 tahan lasak.. aku beli harga Rm 18 lebih sahaja..





yang kat tengah2 kosong tu.. ada ko nampak bulat2 kan..
bende tu macam roda..ada getah.. boleh kepit batang penyapu mop bagai tu..
nanti aku tunjuk



so.... ini lah fungsi nya... tuk sangkut letak barang2 rumah macam ni..
yang tengah2 tu.. ko letak jer..die terus kepit..tak jatuh pon [buat masa ni] nampak kuat
nak amik capai dan letak semula pon senang jugak..takde masalah

semenggah lah sikit ruper tu kan...nampak lebih kemas..dan tak mudah rosak penyapu tu..
tu ko tengok penyapu gandum dah ruper misai tu..hahaha..
biasa sebelum ni..lepas guna letak jer bawah kat lantai..tu jadi macam tu..
nanti nak beli baru..eerr...ada tak kaler biru...
tu mop dah lawo2 beli tu..sayang pulak nak guna.. agagaga..hover sangat kan..






aku letak bende ni kat tep ruang dobi..tak menganggu lalu lintas dan tak semak mata..
terlindung ke dalam..
yang tingkap kecik tu adalah tingkap bilik air



agak praktikal.. lama dah carik dulu..
ada jual kat cosway gak..tapi manjang takde stok..
cosway memang tau..bende2 popular macam ni..
orang jenis2 suka kemas2 mesti akan carik dulu..
mahal sikit lah
tapi yang cosway punya lagi cantik solid material nya..
tapi tak per lah.. harap yang ni pon ok..
boleh tahan pakai lama...
yang penting kegunaan nya tu maksima..

pasal ruang dobi.. 
tengok lah kot petang ker esok ker..
aku update...


6 comments:

norlina jusoh said...

nak kena pi carik gak la benda alah ni kat mr.diy.. kemas aje kan bbila gantung camne.. tau ada dlm cosway. tp sbb cam mahal ckit asyik tak terbeli aje. hihihihi

Nursaila Norman said...

kalau pergi MR DIY kena cool je..kalau tak, tak nmpk apa nak beli..sebab semua pun rasa macam perlu..hahaha

Nurzakiah Hanum said...

cantiknya susunan kemas shj

cik hani said...

Kemas dan teratur kan..

Lynn Hamzah said...

nak gi DIY ptg kang cari...hihihi

lia ummiirfan said...

semalam gi diy lupa nak carik