Wednesday, March 09, 2016

Lunch date Paradigm Mall - hujung minggu yang hectic..!!


sabtu semalam nya dah kuar dari pagi sampai ke nak tengah malam..
ahad tu... abah sado kate nak kuar ngan kawan baik die Rafee..
ngah bercuti..[kerje kat iraq]..dah lama tak jumpa..
tak kisah lah tu pon..
tapi yang kisah nya..sebab die nak ngajak aku sekali..
aku tak larat nak ikut oiittt..series..
penat semalam tu pon tak hilang lagi..

ko tanya qaleef pon..die kate tak nak kuar..penat.. hahaha..
so aku pikir memang malas nak ikut...
malam tu lagi aku dah cakap.. "tak per lah sayang nak kuar ngan kawan.."
sumpah aku tak kisah...
sebab kate nya nak bincang pasal bisnes...
derang ngah plan nak bukak company engineering tak lama lagi..
[insyaa Allah]
dah tau nak bincang pasal bisnes..
tapi abah sado insist nak gak lah menghangkut anak bini nya ni sekali..puufftt..

laki aku pon kan..memang tau..
tah apa die susah kan hati sangat aku tak nak ikut tah..
aku memang penat sangat sebenarnya..
memang betul kali ni aku malas nak ngekor..
abah sado pulak jenis..
ayat die "takper..kalau sayang tak nak ikut..orang tak kisah "
biler aku cakap "ok "[maksudnya aku tak nak ikut]
lepas tu die tanya lagi hundred times !! "betul ker tak nak ikut ?"
aku paham nau laki aku tu..
die sebenarnya nak aku ikut sekali..
tapi buat ayat tak nak paksa lah aku konon nya..haha..
dengan harapan aku yang gedik2 kate nak ikut..

aku bukan tak nak teman die hari tu..
selalu ok jer..pantang ajak..
cuma hari tu..aku penat sangat..anak2 penat...
pastu keje umah.. baju kene basuh..semalam nya dah kuar kan..
lagi pon sebab aku dok pikir tu lah.. deorang nak hal kerje..
dah kenapa pulak anak bini nak ikut..kaaaaaaaaaannnn...

abah sado memang macam tu...die suka bini die mengekor..
tu memang tau...laki aku tu..
nak gi out station pon kalau boleh nak hangkut aku...
cuma kekadang tak boleh nak bawak jer..
aku pon malas nak ikut dah sejak2 anak 2 ni dan qaleef dah mula sekolah..
bukan tu jer..nak main badminton malam2 pon..nak ajak aku..
lepas tu..bukan aku boleh main pon..kene jaga anak2 jugak...
apetah lagi kuar sesaje macam tu..
alasan die..takut aku boring...huhu...walaupon aku sendiri kate tak kisah...
sebenarnya..die memang nak aku ikut die..!!
rindu gamak nya kalau tak dapat tengok muka bini penyejuk hati ni.. miahahaha..
mesti laki aku mereput kat baca statement bini kat opis die nanti nih..lalalala

dan tu lah dia laki aku...
akceli.. aku suka gak lah...huhu
sebab.. aku suka perasaan..yang die rasa lebih gembira biler ada nya aku dan anak2...
aku pon dah terbiasa macam tu..
sama macam yang ni gak lah..
walaupon kate nak bincang sumtin yang series macam ni..
dan aku pelik2 kenapa die nak jugak bawak anak bini die..

tapi..end up... aku siap2 jugak lah..
teman kan die..dok pikir..takper lah..esok2 pon boleh rehat..
terus mintak tolong die siapkan anak2..
die tak cakap apa pon..
makne nya die memang nak aku ikut sekali...
walaupon die tau aku penat..dan aku agak moody.. waktu tu..hahaha..
demi nak jugak bini ikut keeeeeennn....
die layan kan jer...aku tehegeh2 siap...

lepas tu cakap kat rafee.. "bini aku nak ikut"
ceeaaahh... apesal tak cakap "aku nak bawak anak bini aku.."

ngeheeeee....laki aku poooonnn...

so jumpa lah kat Paradigm Mall Pj..
dekat tengah2 antara tempat kiteorang ngan derang..
sampai awal sikit...sebelum zohor..
sebab abah sado nak carik sport shoes tuk qaleef kat dalam tu..




belum apa2 dak qaleef dah menge-pau apak nya balon.. 
ni depan J-kids tingkat 1
anak aku nak masuk..sama macam yang semalam tu..
siap cakap.."qaleef dah tak penat dah.." hahaha.. memang tau..jam2 tu terus tak penat..


shaquille blur2 baru bangun tdo kuar stroller waktu ni..
ritu die takde mud..tapi die senyap jer...tak banyak ragam..dok stroller pon macam redho jer.. huhu




kiteorang dok mencarik sport shoes tuk qaleef.. die takde sport shoes..
sneakers jer banyak..ngan kasut sarung..
ni ada rombongan sekolah [semalam]
baru sibuk nak carik sport shoes tuk die..kot nak berlari ngan kawan ker kan.. hahaha..
[tak tau apa kaitan kiteorang nak carikan die sport shoes tu ngan pergi rombongan]

tapi kat Paradigm mall ni tak banyak pulak kedai jual kasut bebudak..
carik Al-Ikhsan pon tak jumpa.. kedai kasut macam sport world ker..nike ker adidas ker pon tak ada..
selalu aku rasa mall besar2 maca tu mesti ada..
kedai2 macam tu banyak sikit pilihan cantik2 dan elok tuk anak kan..
keerr..kiteorang tak perasan..tak sempat nak jalan pon..rafee nya dah sampai..

yang atas kiteorang masuk ni..tak silap aku kat kat Royal Sport..kalau tak silap lah..
tak perasan pon..sebab banyak nau kedai masuk..
asal nampak kasut sport jr..masuk tengok..
tapi kuar..hampa..
tak banyak pilihan tuk bebudak pon..
siyes tak ada yang pekenan...kalau ada satu-2..takde saiz pulak..ppffttt...
si rafee sampai...
terus malas nak carik lagi..setakat nak gi al-ikhsan..kat mall umah aku tu pon ada..
dah tu terus solat zohor.. terus carik makan lunch...lapau masing2..


[gambar web]





so hari tu kiteorang pilih western restaurant Fish&Co
menu nya semua ikan jer lah kan.. 
fish n chip tu specialist nya...
but so far..ok la... nice restaurant.. nice service..
selesa..cepat..walaupon die kata 20 [untuk meal aku]
tapi lebih cepat dari yang di janjikan..





so..ni lah die lunch date kiteorang hari tu..rafee n wife die Narul
aku rasa beberapa kali gak interframe dalam blog aku ni..pernah cerite sebelum ni..
rafee ni kawan baik abah sado sejak belajar lagi..
sama2 belajar engineering..kerje sama2..
tapi lepas tu..rezki rafee dapat pergi oil n gas kat Iraq..
tapi tu lah..kawan baik kan.. sesekali balik..ajak lepak jumpa..
derang ngah plan tuk bukak bisnes line derang..insyaa Allah..
aku berdoa akan dipermudahkan dan menjadi semua ni..amin amin..





ni gambar2 akhir sebelum battery camera habes..huhu
tak sempat nak caj sebab semalam nya kan kuar..battery pon dah weak..
ingatkan tak gi mana2..malas lah aku nak caj laju2..
mana nak tau nak kuar gak ahad tu.. 

ok..lepas tu takde camera dah...
simpan jer lah beratkan bag..huhu..

lepas makan tu..kiteorang mak2 bawak anak main kat J-kids..
seronok lah dak qaleef..semalam nya dah main..ahad tu dapat main lagi..
while mak2 melayan anak..
apak2 dok bincang tah kat mana..sampai derang panggil tukar giliran solat asar pulak..
lepas tu.. dapat lah aku ngan narul [wife rafee] jejalan masuk kedai2 dalam tu..tanpa anak2..hahaha..
biarkan apak pulak jaga...
lama gak dalam paradigm tu...betul2 maghrib baru gerak balik..

so tu lah cerite hujung minggu sabtu ahad aku yang hectic..sangat rasa nya..
anak2 pon redho jer..
qaleef ok lagi sebab die seronok lah dapat main..dapat macaroon berbijik2..
shaquille kesian..letih jer dapat.. heheh.. bertabah lah anak..
mak pak ko memang jenis macam2 aktiviti tak gheti sangat dok umah..
kene lah menerima nya...mihmih..







3 comments:

Nurul Aziz said...

Aty nk carik sportshoes lg ke?
Kt brem mall ada warehouse sales.

Dulu beli kasut ayra kat al ikhsan seratus lebey, ni 90lebey dah blh dpt.
Tapi banyak brand puma/adidas.
Tp kasut serius berlambak.

Hari tu saje la tgk2.. Tak beli pun.
Sbb tk bawak bdk2.. Lupa size pulak tu.
Igt nk repeat pergi, nk beli untuk raya ke apa. Gahaha. Raya pakai sportshoes. Kikiki..

Chekgu Azrine said...

Tu mcm perangai suami.akk..kdg2 letih jugak melayan..hahaha

eima said...

alhamdulillah tahniah ... mmg org kerja petronas ni suka buka company kot kan ... my BIL pun 2 bijik company die ... yg bhg elektrical aku la salah sorg kerani die ... keh keh keh ... handle by my husband ... tp byk projek ngan petronas la