Wednesday, April 06, 2016

aktiviti2 dalam Lost World Of Tambun selain main air..




ni kat dalam Lost World Of Tambun...
orang panggil Ipoh Street..menarik kat area sini..old skul..
gerai2 makanan minuman...
dalam ni ada banyak tempat makan..ni lah salah satu nya..
dekat ngan pintu masuk..tempat salin pakaian..locker


blouse from Libellna by Bella Yunus



nampak tak jalan tu basah..
baru lepas hujan masa ni..
ngam2 aku ajak bebudak naik..nak bersihkan diri..salin baju..
hujan agak lebat..
seb bek awal2 dah naik dah dok kat bawah payung tempat berteduh..
masa aku salin baju sekali ngan lulu..tak hujan lagi..
time abah sado ngan qaleef salin pakaian hujan lebat..
terkontang kanting lah aku ngan lulu dan shaquille tengah2 halam bawah payung hujan2 tu.. hahaha..
dah la lama pulak tu sebab qaleef berak 2 kali abah sado kate..
tu gamak nya jenuh tahan lah tu masa mandi kat kolam..huuuu..




ko kalau tanya derang puas mandi ke tak tu..
memang tak lah jawap nya.. aku rasa sampai kecut satu badan pon..jenuh ajak naik tu..
dalam Lwot ni sampai kol 4..!!
tak check in hotel lagi tu..
mandi berjam2.. lepas tu..siap2 nak jalan2 dalam ni pulak..
tengok binatang..ada rimau...




naik train..ni kali kedua naik.. sebelum tu naik dah masa basah2 lagi.. 
tapi tak turun2 pon.. tengok2 apa yang ada lagi dalam tu..
ada tempat menarik.. tu naik lagi sekali nanti singgah turun tengah jalan..

dak shaquille dah tido kemahen melena sebelum tu nak sejam jugak..
while kakak abang nya mandi...
puas gak lah die main air hari tu...
ini budak pantang nampak air nih..
nak tengok die menyengeh lebar.. ko kasi lah die main air..
dapat tengok die gelak2 sampai anak tekak..


haaaa..ko nak posing sangat kan...hamek ko..!! hahaha...
budak2 ni memang taaaaww...



ni kat kepura cave.. macam seram jer sebenarnya masuk situ..
laju2 ajak kuar..hahaha..
ada ikan dalam tu...
bau batu kapur dalam gua tu kuat sangat...
siap ada bunyik kelawar... 






ok dah... jom balik... nak kol 6 dah ni..
punya lah lama dalam ni berjalan..
budak2 ni tak gheti penat..!!

check in hotel kat Ipoh...nanti sambung lagi..
tah apesal lak rasa entry ke sini panjang nau..
bukan gi mana sangat pon..
tapi tu lah.. gambar selambak macam biasa..
kite parking sini buat kenangan sendiri..


5 comments:

Chekgu Azrine said...

Bestnya..budak2 pun happy

Liyana said...

sebak tgk lulu :)

Liyana said...

sebak tgk lulu :)

cik hani said...

bestnya jalan-jalan habiskan masa dengan anak2 kan...
boleh spent time jugak dengan lulu..
quality time...


antalya said...

owh kat tambun rupanya..1st tgk kat fb aty, ingat pi KOREA