Thursday, April 07, 2016

LWOT :: Dulang Tea House


apesal lah tak habes2 lagi edisi tambun ni..
aku tak gemar nau buat entry berangkai2 ni...
banyak pulak gambar nya...walaupon satu tempat jer pon..
balik2 dalam tu gak lah...

Dulang Tea House ni pon.. dok dalam tu gak..
kat bahagian belakang2..
masa naik train fes time.. nampak bende ni..
pastu abah sado kata.. jom try.. minum kopi kat situ sebelum balik..
dah sejuk2 tu.. lepas hujan..dan mandi..
lapar pulak tu.. tu datang balik pekena kopi secawan..

nak masuk pon bukan sebab apa..
sebab tengok macam menarik jer cafe dalam gua batu kapur..
cer ko layan gambar..





tengok.. dalam gua tau...
bau kapur gua tu..
tapi memang cun ar.. rare...

tempat ni sebenarnya peninggalan zaman dolu2..
tempat orang mendulang timah..
kat kawasan sekitar ni..ada lagi kesan2 tempat tu...
cum mungkin di ubah mengikut keadaan...
lebih elok...buat macam cafe macam ni...
bukan cafe cina pon... memang identiti perak sendiri kan..
dalam ada kopi ngan biskut lutut jer pon.. ada lah roti jugak..



perak ni..dari kecik aku tau..popular ngan roti keras tu..nama dia biskut lulut..
mungkin sebab keras nau kot.. hahaha...
ayah aku dolu2 suka beli kat kilang die banyak2..bawak balik..
kiteorang makan cicah kopi panas2... memang feel...

tu kat Dulang tea house ni pon..
ada menu tu jer..boleh lah layan tuk minum petang..






ko tengok..barang2 lama..!! giler aku jakun tengok..
bukan aku jer..anak2 aku tak pernah tengok..terpegun kejap biler naik atas tu tengok tv cegitu ghuper.. 


sibuk jugak lah derang nak meng-order


ni lah da biskut lulut..keras... cicah air baru lembut sedap makan..
amik ni jer..sorang seketul..hahaha



kopi secawan..dengan air chocolate tuk bebudak.. 



ini air roasted rice tea.. teh beras.. dierang punya signature..cadangkan kat kiteorang rasa..
amik lah secawan kasi rasa..
tak pernah minum teh beras acaner rasa kan..

ok lah.. not bad.. tak rasa teh pon..rasa beras pon tak.. hahaha... 






masing2 makan cicah air panas2..baru pas hujan..pas mandi.. memang sedap lah layan..





abah sado memang suka bende2 pelik macam ni..
penuh camera macam2 gambar dalam kedai ni die amik..



makan sini sebab tempat lawo jer..
lepas tu lapar lagi.. hahaha..
tapi terus kuar..
tambun ni tutup kol 6...tak silap aku..
kiteorang pon nak kene check in..rehat..penat satu hari dalam ni..
malam tu baru kuar gi makan kat satu resoran popular dekat bandar Ipoh tu..
nanti aku nak review.. 
ok lah.. habes dah entry dalam tambun...huhu..
bertabah lah korang layan..[kot la korang baca]

entry pasal rumah.. nanti2 aku update..
tunggu langsir siap yer...
dah siap gantung.. baru aku share...tak sabar hokeh..


5 comments:

Yana MIB said...

hipster nya cafe diaaaa! tah bila nk sampai tambun pulak kan...haha nice review aty :)

Nurul Nadila said...

Dulu time pegi sini, Dulang Tea House tutup :)

nayfatimah rasyid said...

masa kecik kecik dulu pon aruah bapak selalu beli huhuhuhuhhu
nostalgia betull biskut lutut nie ;)

Zie Azi said...

makanan dia juz juz je..comfrim lapar balik.hahah lepak2 minum kopi sedapla.tapi deco dia cantik

Khairul Bariah said...

tv tu nostalgia. akak thn 80an kecik2 dulu pakai tv tu lah...
org perak panggil biskut lutut sbb kepala dia yg atas tu, mcm kepala lutut,
kitorg kat sini, still mkn biskut ni bila ptg2, mmg layan