Tuesday, April 12, 2016

#ProjekMakeOver RuangTamu :: LANGSIR DAH SIAP..!!


Ko tunggu entry ni lah kan kan kan..
cerite baju baby..cerite ephyra..tak besh..
kan..??

aku tau tu...tau.....tapi sebab aku rasa besh....biar kan... miahahaha...

okey okey..
nak cerite pasal langsir umah dah siap..
siap jahit..dan siap pasang..howyeaaaa..!!

tapi.. kalau ko nak tau.. kali ni aku tak jahit sendiri...
aku gi hantar tempah orang jer....
sebab.. mesen jahit aku tu rosak..
tah apa yang longgau tah.. aku jahit benang longgar..
pastu asyik putus jer.. 
dah puas aku hadap betulkan.. belek.. dok usik sana usik sini..
last2.. aku hilang mud terus...
tu tetibe gi carik tailor dekat2 umah ni ha..
tak pernah tau pon.. tanya2 kat akak jiran ni..rekemen kan kat aku tailor yang bagus...
so aku try lah hantar...
tu pon.. lepas 2 minggu aku beli langsir tu..
eaahh.. biler beli pon aku tak ingat..
tapi lama gak lah belonggok kat bilik kerje aku tu..
ingat nya nak gi hantar repair mesen jer..
tapi mengenangkan aku agak sibuk ngan satu hal ni..
takut sampai raya nanti pon tak siap2 lagi..
tu aku hantar jer lah kat orang.. jimat masa tenaga aku..
tang duit jer tak berapa nak jimat.. hahaha...
tapi takper.. lapang sikit..
2-3 menjak ni.. biler cakap bab menjahit.. memang kene istghfar lebih sikit...huhu

seminggu lebih gak kat tailor..aku pon malas nak tanya2..
baru jer lagi pon...
aku pon bagi ukuran lambat...lupa manjang..
sabtu pagi baru ni..dia wassap kata dah siap langsir..
darikan tak kisah..terus mak teruja chuolls..
ahad pagi2 mintak tolong abah sado amik kan..
terus pasang jer..

so... ni lah dia langsir yang aku beli kat Globe Kl yang ritu aku cerite KAT SINI tu..









macam biasa.. aku sukakann langsir yang polos...takde corak keterlaluan...
kalau ada pon..just textures jer sikit..tak terlalu menonjol atau kontra..
actually.. warna langsir ni tak lah gold pon..
warna nya adalah coffee lebih kurang sama warna dengan sofa rumah..
tapi sebab pencahayaan lampu kuning tu buat nampak macam color gold jer langsir tu jadi..
lagipon..material kain ni...agak berkilat..memang ada sikit2 nak ke chrome-gold macam tu..
kekadang nampak macam warna copper.. rustik..
berubah2 ikut cahaya umah tu..
kalau cahaya semula jadi..lebih gelap jadi nya..



ni time lampu semua di pasang..terang benderang..nampak warna kain macam coklat gold..


ini pulak biler lampu plaster ceiling semua di tutup..
bukak lampu warm 2 ketul dari chandelier jer..
nampak kate coklat coffee..


nampak ni sikit texture pada kain langsir..
agak keras kain ni.. ada bahagian susah sikit aku nak bentuk kan..
tu nampak tak serata lipatan nya..abah sado yang pasang..
tunggu nanti aku rajin..aku hadap susun lipatan slow2..kene teliti part tu..
baru cantik dan nampak kemas..

so far.. aku berpuas hati dengan kombinasi color langsir ni dengan sofa
dan jugak color dinding baru..
macam apa yang aku mahukan..dan bayangkan..
tak nafikan.. suasana aga gelap nak bansing dengan yang sebelum ni..
tapi kiteorang ok jer...suka ngan perubahan terbaru ni...



kasi tunjuk lah sikit...supaya korang tak kempunan..heheh
ruang tamu aku dengan tema color yang baru..
yang agak berbeza dari dekorasi sebelum tu..

nak lagi...??


tunggu lah nanti....
tak siap pon lagi..
baru pasang langsir dan susun atur perabot jeewwww...














19 comments:

Nurulhuda Abdul Latip said...

Hehe, macam tau2 je kita tunggu topik ni. Dari semalam saya scroll ok setiap entry hehe. Cantik sangat, tapi tv mana?

mama leen said...

cantik sangat.. memang taknak letak tv ya ati

Cik Puan Eka said...

cantiknya rumah sis. Kita suka mcm ni. Wall gelap tapi nampak ekslusif ditambah ngan langsir baru hehe

YB Shehan said...

sofa tu meleleh air mata tengok. cantik. u r my idol..

lieyalatif said...

cantik aty!!!

naik tema mewahnyer...siyes nampak mewah dan ekslusifnyer aty!! siyes i likeeee juta2 kaliiii...

Puteri Satu said...

serius!! nampak sangat mewah...!! mewah dan elegant!!!

nayfatimah rasyid said...

cantikk sangat kombinasinyer ;)

norasiahnasir said...

wow..ATY TEROR LA MAIN DGN KALER GELAP..

terus nmpk mcm exclusive je...

Puan Rad said...

aty, tv xde dah kt hall ya? ;)

Nurzakiah Hanum said...

cantiknyaaaaaaaaaaaaaaaaaa

eima said...

nampak mewah dan elegan la .. cantik cozy je

ROS ANIS RUSLI said...

pic lat tu masyallah..cantinya deco ko aty! tv dekat mana aty?

cik hani said...

Canteknya.. suka2..

Azanna Radzuan said...

cantiknya deko hall aty..nampak mewah betol..suka sangaatttttt...

MrsEnoxis said...

Black, gold n silver..memang cantik!!

Chekgu Azrine said...

Cozy dan romantik...i like it so much!!!

cik mah said...

Cantiknyer..xsbr nk tgok semua dah siap..

wani ezryl * said...

wowwee meja satu set dgn sofa. mmg lawa kaler langsir tu, aty. me love ^^

Miss Moon said...

Atty,

Lawa sangat langsir n deco umah Atty