Wednesday, May 04, 2016

Decor Items baru untuk ruang tamu..


aku punya nak warm-up..
sikit punye lama... malas nau nak update blog sekarang ni..
bukan nak tulis blog jer..
semua keje aku malas sekarang ni.. hahaha..
teruk nau lak bunyi kan..

nak cerite apa eh..
rumah..?? atau jalan2..??
aku tau..korang mesti pilih soh aku update pasal umah kan kan kan...
alololo..perasan nya ko aty oooii...!!
macam orang suka nau nak tengok cerite rumah ko manjang..kahkahkah..

ok.. kasi lah sikit kat sini..
buat warm-up entry lama tak ber-update..
ada barang rumah baru shopping..sikit jer..
yang follow ig aku..tau lah aku dah tayang2 dulu dah tu.. 
ko kalau tak suka.. namo follow ig mak hencik key....
kang ko cakap mak hencik show off kan..

eeaahh..ig mak hencik..sokati kiteeww laaa....

seronok kalau dapat shopping ni...iolls suka...
penat bagai nak pitam pon..tak apa..  tu lah perangai.. gigih niaga..konon nya..
end up.. perabeh kat shopping.. hahaha..
dah tuuuuuuuuuuuuuuu........
baru lah syok kaaaaaaann...
apa lagi bende besh aku nak buat kalau tak ke situ..mihmihmih..
takper... duit sendiri2.. penat carik pon..sendiri jugak...
so.. lantak lah orang nak kate apa keeeeennn...eeeahh..sendiri sentap...
hahaha.. nampak nau rasa bersalah..
tak lah.. aku jarang sangat rasa bersalah setiap kali shopping..muwahahaha..
gelak jahat sangat ni tau..






my fes tempting blue n white print decor item !!
sedang trending gaya macam ni..
akceli.. design macam ni..sebelum ni..lebih pada gaya oriental..
tapi.. sekarang dah boleh match ngan gaya Europa glam..
dan tetibe.. yeaahh.. macamane aku boleh ter-suka tah..
mata aku pandang lawa pulak..hahaha..
'in' pulak tu ngan deco umah aku sekarang..
aku carik bangku kaca gaya macam ni jugak sebenarnya..
tapi nak color lain..kuning ker..blue aqua ker..cantik gak...
tengok nanti kalau jumpa..





rustic side table tuk letak sebelah sofa 
sebab rasa macam kosong sangat pulak..
ada cerite menarik tentang side table ni..
yang aku anggap..rezeki..[dar sudut berbeza]
hurrrmmm... acaner eh..kalau rajin aku cerite lah..
dan tak pasti lah patot ker tak aku nak cerite..
kalau tak.. takper..nak tunjuk meja baru ni jeeewww.. heheh..
kalau ikutkan.meja ni datang 2 beradik...
tapi.. aku amik satu jer dulu nak test konon nya..
rasa janggal pulak die 'terpisah' ngan beradik die lain..
tu ayat2 nak beli lagi satu ler teeewwww... miahahaha..


dekorasi untuk meja kopi tengah tu..
candle holder tu..pasu sebenarnya..
aku beli hanya dengan harga Rm 2 sepasang..!!
harga asal tak semurah tu pon.... 
tapi agak nya.. masa aku datang tu..mud tokey baik...
pekenan tengok aku agak nya
 hari tu semua aku beli dapat murah2.. hahaha..paanngg..!!! *lempang diri
tak lah.. masa aku tanya tu.. bekas ni punya lah buruk..berabuk...lekat2 gam hitam..
tinggal satu jer..letak pulak akt tempat pasu2 mahal..
biler aku belek2.. die muka pelik jer-agak nya pikir mana datang bende tu kat situ-
mungkin barang lama..
bila aku tanya harga.. die terus kate.."amik lah..i bagi u 2 hengget jer"

lepas tu.. aku amik lagi satu yang besar sikit...kat dalam2 sikit..
tanya harga..sebab nak amik sekali..
tapi die tak kire pon.. di bungkus2..cakap "i bagi u rm2 jer tuk 2 ni.." 
mesti lah aku suka kan...
sebab kaca tu kaca pasu yang tebal tu..[pasu sebenarnya]
dan bentuk nya..[ada bentuk sikit kat bahagian tapak]
memang dah lama aku pekenan kat satu kedai ni..
dapat yang kat sini murah..harus lah aku tak pikir dah tu..terus hamek jer..
bukan nak letak bunga..
tapi aku beli tuk letak candle macam atas ni...
aku lap2..bersih.. macam baru lah jadi nya kan...
balik2 umah.. abah sado tanya.. biler beli nih..tak perasan pon.. 
ateeee.. kemahen laju bini berurus niaga.. 
bende2 macam ni.. korang kene pandang ngan mata hati giteeewwww... hahaha..
poyo ar ko aty...sedangkan bendenya memang elok lagi..
cuma kat kedai tu..nampak buruk nau sebab letak kat pasu2 lain yang harga ratus...
tu nama nya..rezki...ngeeee...




pasu dah banyak2 tu... aku gubah balik...
aku kan suka tukar2...
dan gubahan paling senang nak buat..
gubahan bunga orkid laaaaaa....
nanti aku share DIY nak gubah bunga yer...yang simple tapi nampak mewah...konon nya lah.. 
dah siap gubah pon... letak kat Ig dulu...



lagi apa eh...
rasa macam banyak bende aku beli minggu lepas dan sebelum tu..
aku dok mencarik 'sesuatu' tuk letak kat sudut tepi stor bawah tangga betul2 tu..
tapi masih tak jumpa yang aku betul2 mahu kan..
tu yang biler mencarik..tak jumpa..lepas tu shopping bende lain.. huhu...

ok lah... aku nak lipat kain selambak tu...
dah habes bakul nak guna dah ni... teruk kaaaann..!!
bab melipat.. memang astaghfirullahalazim sikit...ppffttttt....





Nak dapat KULIT GLOWING dalam masa 7 hari? .
.
Macam tak percaya? Tak kanlah boleh dapat glowing gebu gitu.

Sapa kata tak boleh? #ephyra adalah minuman kolagen dengan 9 bahan anti-oksida yang terbaik di Malaysia. .

Gunakan bahan-bahan semulajadi yang terpilih dan berkualiti tinggi. Antaranya -
.
✅ Kolagen Ikan Laut Dalam.
✅ Salmon Ovari Peptida.
✅ Gam Akasia.
✅ Ekstrak Bunga Marigold.
✅ Astaxanthin.
✅ Superberi.
✅ Serbuk tomato.
✅ Acerolla Ceri.
✅ Acai Beri .
.
Kesannya seawal 7 hari dah boleh nampak! 
Memang best & sangat-sangat menakjubkan! 
Bukan kami yg saje gebang gitu. Cuba cari testimoni berjaya dari ribuan #ephyralovers. Memang meletop tau... .



WHAT'S APP / SMS :: 019-2085089
*[untuk urusan jual beli sahaja yer..tolong jangan call/atau wassap sebarang pertanyaan berbentuk peribadi/tidak berkaitan dengan jual beli produk..ianya tidak akan dilayan sama sekali]


EMAIL :: nurha_abdul82@yahoo.com


UNTUK MENGETAHUI MENGENAI EPHYRA NGAN LEBIH LANJUT :: KLIK SINI



2 comments:

Nurzakiah Hanum said...

cantik x sabar nk tgk hasil

Nona Qiyah said...

hahaa, bak melipat :)

btw, cute ! nmpk mewahh !!!