Wednesday, May 04, 2016

Sarapan di KLUANG RAIL COFFEE Johor


wah ko..sikit punya jauh ko bersarapan..sampai johor sana..

dah lama dah ngajak abah sado sarapan kat situ...
tak tau pon arah mana..
tau kat johor jer.. hahaha..
rupernya jauh gak dari kampung mertua..
aku main ajak2 jer lah.. laki aku pon redho melayan...

bukan dari umah mertua pon..
dari selangor ni ha....
kiteorang balik kampung ritu..
bertolak kol 4-5 pagi sebab nak elak jammed...
memang selalu macam tu pon..
berenti solat subuh kat RnR...so sampai johor dah sedang elok time sarapan..
tu saja ngajak sarapan kat tempat pemes kat Kluang ni...
KLUANG RAIL COFFEE

memula pergi yang olskul punya tu..
yang fes..laki aku cakap..original punya tempat..
betul2 kat stesen ketapi kluang tu..
mak eksaited chuolls..kat situ lawo orang amik gambar..hahaha..
tapi... tutup..!! adeeyyhh.....
tapi kat Kluang ni jer ada 3 kedai..
cuma yang betul2 rasa macam kedai kopi.. kat stesen ketapi tu jer lah..
yang lain.. dah ala2 kopitian dah..
tapi..tak nak kempunan dah jauh jalan..
tu pergi gak lah..
alhamdulillah.. bukak...
tapi ko..sikit punya ramai orang dalam tu..!!


seb bek memang dah jangka...
sebab dah biasa baca review orang kate memang hujung2 minggu..
kene menunggu dalam tu..

tapi tu lah..rezki..tak lama sangat tunggu..tak samapi 5 minit..
dapat meja kerusi tempat selesa...
kedai pon selesa..bersih... tak panas sangat...walaupon terbuka..tapi ada ekon gak..



ni nama nya pembuka selera... heheh
aku kalau tengok shaquille gelak..mesti nak tergelak sama...
sebab kelakau.. gigi atas dah tumbuh lagi 2 batang..lebar2..
macam sponge bob..!!hahaha
tu aku mesti tegelak tengok die gelak..

sekarang shaquille dah jarang buat muka ketat lagi..
die dah suka senyum..gelak.. menari... joget2...
pandai ikut azan..
macam2 lah kepandaian nya sampai aku selalu kene urut2 dada tengok perangai dia..


#matantisosial.... hahaha..tak lah.. 
die tau kepantangan kiteorang memang tak ley nak bersosial ngan hp jer biler kuar ngan family..
lagi2 ngan anak2 kat situ..
anak2 pon aku sekarang dah tak kasi nak pegang gadget bagai..lama dah...
so..mak pak pon tak ley nak nak waktu2 ni sibuk belek hp bagai..
tu aku kekadang..lambat reply wassap orang tanya itu ini..lagi2 kalau time2 cuti..
sebab macam ni..kekadang hang out with family...
kalau tengok abah sado men hp ker..layan fb..-yang tak penting selain urusan kerje-
memang aku buat muka ketat...
tu aku pon sama lah..tak boleh gak..
kalau nak.. aku curik2 baca n reply sikit2..mana boleh..
yer lah..orang meniaga on9 macam aku ni ha...
baru off hp 2 jam tengok movie..letak dalam bag..
biler on.. 40-50 wassap berderet masuk..macam2 bende tanya..
ngan ephyra nya...[tu lagi la..sebab kene consult]-amik masa nak reply
lagi tak mampu nak hadap...ate...keroje nama nya..
cuma.. bile lapang2 macam ni..ngan family..
so aku cuba elakkan sekejap..aku ok jer..
kalau nak setiap masa layan..tak yah lah aku kuar bersinggang ngan anak2 macam ni kan...
so masing2..laki bini dah paham sangat..
waktu ni..waktu tuk kiteorang.. tuk anak2...


anak2 happy...tu yang penting..yang selalu pon buat kiteorang akan jadi mud baik punyer..



aku rasa..dah perlu kawal la bende ni kat qaleef..
die memang sangat2...sangaaaaatttt...sukakan kek..pantang nampak..
tapi sampaikan sarapan pon nak makan kek..cannot la nak oooiii...
risau mak hang ni..
tapi kek rainbow ni..tak manis sangat pon..
cuma kaler2 tu dak qaleef suka..[selalu die akan pilih sendiri]
but still banyak gula kaaaann...



ni bukan menu special kat situ..
orang cadangkan makan mihun atau mee goreng..
tapi aku lapau nasik..malam semalam nya aku tak makan nasik..
tu aku amik nasik lemak...lauk sambal sotong [Rm 7.10]




laki aku memang breakfast macam ni lah die suka... yang lite2.. yang sedap2..yang sihat2..ahaaakks
telur separuh masak 2 bji-1 set [rm 1.90]
die tak makan sangat nasik lemak bagai tu...diet sangat kan...



ini lah roti bakar yang orang rekemen tu..
satu tuk abah sado..
yang bawah tu tuk dak qaleef..
dalam nya planta ngan kaya.. [Rm 1.90 per set]
layan ar makan cicah telur tu...


orang kata kat sini..selain roti die..
wajib gak try mee rebus derang...special menu kate nya..[Rm 5.90]


abah sado amik nak gak rasa..tempat die kan.. harus lah die mencarik bende2 macam ni


ko tengok..!! aku dah makan nasi sepinggan..
roti sekeping..aku makan mee rebus pulak..!!! 
ingat nak rasa2 jer..sekali TER-rasa 6-7-8 sudu pulak.. eeaahh..??!! hahaha..
sedap oooii...sedaaaaaaapppp....
kalau korang nak tau.. aku bukan penggemar mee2 macam ni tau..
aku tak pernah masak pon kat rumah..dan aku rasa..tak pernah order kot bende2 macam ni tuk diri sendiri...
tapi ini aku boleh makan..banyakk...!!! sebab kene sangat ngan tekak aku..
abah sado tengok aku selera makan..
siap cakap nanti nak bawak aku gi makan mee jawa original kat satu tempat lain...
die memang suka nau layankan tekak aku taawwww..
seb bek lah jenis badan bini susah nak naik..uhuukkss..

tapi..bagi aku sendiri..memang sedap... aku suka...banyak pulak tu..


wajib minum rasa kopi Kluang ni sendiri..
aku amik ais... [Rm 2.00]
abah sado amik kopi panas..kaw..memang melekat kat tekak..[ Rm 1.80]
aku macam tak boleh nak nafikan..aku memang penggemar kopi...
cuma...aku selalu cuba elakkan diri minum..
sebab aku tak ley nak control ketagih nanti..since aku ada migrain kan...
tapi.. tu lah.. kalau dapat pekena macma ni..memang ko teringat2 rasa nak minum hari2..
tu semua lah aku tak sanggup tu...bile mula balik... hurrrmmm...





anak2 tak mandi lagi masa ni.. 
tu masing2 pakai baju tido..
aku dah mandi sejuk2 pukul 3 pagi..siap elok2...
anak2 tak sampai hati lak nak paksa mandi sejuk2 tu..
kang ada melalak2 kang..
aku salinkan pampers jer kat dak shaquille..
lepas tu..hangkut masuk kereta sambung tido masing2...


so far.. aku suka lah makan sini..
dah lah murah.. kire murah lah tuk kopitiam style macam ni..
selalu kalau macam ni kat tempat lain aku makan..
tapi ni..memang murah banyak dari biasa..
sedap..kenyang giler pulak tu..
aku dok melahap macam2...
memang perangai aku..kalau gi tempat orang..
makan yang jarang2 aku dapat makan macam mee rebus tu...
aku suka mencuba...makan makanan tempatan...
baru lah feel kenegerian tu lebih sikit giteewwww...

lepas tu...terus menghala balik...
masa ni pon masih awal pagi tau..
belum kol 9 pon lagi...
kedai ni bukak tak silap aku kol 7 kot..rasanya lah...
tu ramai orang tu..
aku perasan.. orang luar pon ramai...
meamng menunggu..penuh table jer dalam tu..



EPHYRA SKIN BAR

3 BOX RM 100 SAHAJA..!!! [UNTUK SM]
SEHINGGA HARI JUMAAT[6 MAY] NI JER YER


Hasil sebenar dari #ephyralovers @shahzrifzwan

・・・
Selfie Before & After bersama #ephyraskinbar

Saya Dah Pulih Dari Masalah Jerawat Parah , Parut Jerawat , Kulit Berminyak 
Sabun Ephyra Sangat Ajaib Saya Tidak Perlu Lagi Rasa Malu Dengan Diri Saya , 
Malah Saya Lebih Berkeyakinan
Terima Kasih Ephyra

Alhamdulillah #ephyraskinbar memang pulihkan wajahnya dari -
. .
😩 JERAWAT BATU.
😩 PARUT JERAWAT.
😩 JERAWAT NANAH
😩KULIT BERMINYAK.
😩 TONA TAK SEKATA





KELEBIHAN EPHYRA SKIN BAR 

Menghasilkan kulit cantik gebu
kulit lebih licin dan lebih cerah berseri
melindungi kulit dari sinaran matahari
meratakan tona kulit
memudarkan parut, jeragat, blackhead dan cela pada wajah
mencerahkan kulit yang gelap dan kusam termasuk bahagian badan
menghilangkan lingkaran hitam sekeliling mata
memutihkan celah ketiak dan celah peha



WHAT'S APP / SMS :: 019-2085089[ATY]

[untuk urusan jual beli sahaja..tolong jangan call/pertanyaan berbentuk peribadi tidak akan dilayan sama sekali]



EMAIL :: nurha_abdul82@yahoo.com


4 comments:

Nurzakiah Hanum said...

syoknya

CikNaa said...

tempat fav makan roti bakar ni tiap kali balik kampung..best! hee

Mademoiselle Aqilah said...

Husband fav place kalau balik kluang. Tapi kluang kampung saya..hahaha..asal balik je jom bfast ( kalau boleh lunch dinner sume) kluang railway.

Maya Norhawati said...

kalo tau dtg kluang...leh ngeteh sama...