Tuesday, May 17, 2016

Launching ‘Beat Of La Donna’ 2016 Raya Collection by RINA SALLEH CLOTHING


baru buat entry ritu pasal masa tuk blogging...
alih2 kan.. 2 hari tak berupdate -tak termasuk minggu lepas..huhu..
2 minggu ni [dan minggu depan] aku bizikan dengan karnival jualan raya...
fes time joint.. nervous..dan kelam kabut..
sebab.. banyak bende nak kene buat dan sediakan...
banyak barang2 nak kene beli tuk set-up booth...
gi cari barang.. sediakan stock... tempah itu..tempah ini..
memang penat..!!
dan harap2 lah berbaloi..

pasal ni..nanti aku share yer..
kat mana..dan harap2 korang jugak bagi aku sokongan moral...huhu...
takut nyaaaaaaaaaaaa...!!! hahaha... hover.. 





hari ni nak cerite pasal @rinasallehclothing exclusive raya preview Fashion Show

tetibe rajin pulak nak pergi.. hahaha..
sedangkan sebelum ni.. kemahen malas lagi aku nak penuhi jemputan macam ni..aaaiihh
tetibe dapat invitation as blogger/media For Launching  new raya collection by Rina Salleh Collection ni..
laju jer aku terima...tah kenapa tetibe..
sedangkan bukan buat hujung minggu pon..
petang hari khamis..12 may ritu..

tapi tak jauh pon..
kat White Box Publika, Solaris, Dutamas,Kl tu jer..
dalam setengah jam lebih sikit dari rumah aku ni ha..
abah sado ada tuk handle anak2.. tu aku pergi jer lah..
penuhi jemputan sebagai blogger..sesekali..



ok.. posing sorang2 dulu..
aku tak lah datang awal pon.. cuma biasa memang on time...
tapi masih tak ramai yang datang lagi...jenuh aku menunggu..
tu aku malas nak bersosial macam ni nih...dok bayang anak2 buat perangai jer nanti..hahaha..
tak boleh nak berlama2 sangat..
[tapi habes cepat dari sepatut nya]
#tubukantempatdudukaku #tumpangambilgambarjer


majlis sepatut nya bermula 3 petang sampai 4.30 petang..
sempat lah aku solat zohor kat rumah dulu..siap2 baru pergi..

sapa peminat/pengumpul suka beli baju2 kat boutique muslimah yang trendy..
mesti tau Botique Rina Salleh ni baru Launching ‘Beat Of La Donna’ 2016 Raya Collection
sebelum ni dah buat fashion show dah kat London...hebat kan..!!
dari awal aku dah kenal dengan koleksi2 dari Rina Salleh ni sendiri..
tapi tak pernah cuba sendiri..
masa di lancarkan kat London tu..
aku dah aimed selai-dua baju dari koleksi raya ni sendiri..
sebab design nya menarik.. simple.. tapi gojes...

kali ni memang nak beli jenis printed punya pulak
aku dah banyak sanagt  dress-jubah plain..
so.. biler dapat jemputan ni..dapat lah aku tengok sendiri dulu koleksi2 dari Rina Salleh Clothing ni dulu...

nak share ngan korang sekitar majlis..
dan koleksi2 jubah terbaru  ‘Beat Of La Donna’ 2016 Raya Collection by RinaSalleh ni..



#ootd dulu 
 outfit from POPLOOK
matched with Mint Palazo Pant 


duduk sebelah Farah Lee [founder Farah Iskandar Boutique]..
Farah ni jugak wife pada Ally Iskandar pengacara tv3 tu..
sebelah tu founder boutique @ExclusiveExecutive
haaaiihh..hebat2 derang ni..muda2 dah ada bisnes hebat macam tu..
kenal2 ngan derang..dapat lah aku kawan baru... 


ok..amik gambar lagi.. macam biasa.. mesti banyak2..ngeheee...
ngan farah lee ni pon bukan fes time jumpa..
aku pernah jumpa die kat boutique Shea Rasol sebelum tu..



majlis bermula lebih kurang pukul 3 lebih jugak lah...
pengacara Richie Rachman
tapi rasa macam tak sesuwai jer die mengaca fashion show tuk boutique yang lebih pada muslimah macam ni.. heheh...sowi bang Richie...
tapi.. still not bad lah..tak formal dan bosan sangat..

sebelah tu.. Puan Rina Salleh sendiri..founder boutique ni..




model fes yang keluar.. Heliza Helmi yaaawww...




aku suka combination color dress ni..!!
siap ada pocket kat depan..senang letak duit raya anak..eeahhh?? haha



pattern sama..color pink



so far..‘Beat Of La Donna’ 2016 Raya Collection by Rina Salleh ni.. 
cantik2 kat mata aku..
warna2 lembut jer.. corak pon tak keterlaluan..
dan material kain nya sangat berkualiti dan cantik..
selain tu..aku suka sebab.. praktikal tuk BF mommy.. 
aku tak pernah lagi beli baju dari koleksi Rina Salleh ni...
may be i should try one..


antara artis yang datang... 




sebelum balik.. amik gambar dengan Heliza Helmi dulu.. 
Ya Allah..cantik nya lah makhluk Allah yang sorang ni..
walaupon ni bukan lah fes time aku jumpa dia...
dah beberapa kali jugak lah kat majlis2 keagamaan [selalu kan die biasa jadi panel ceramah]
tapi ni fes time aku tegur die.. 
jujurnya.. aku memang adore ngan Heliza ni sendiri..
pembawakan diri dia..dan apa yang diperjuangkan selama ni..
berjihad ke jalan Allah..
Semoga Allah sentiasa memudahkan jalan beliau..insyaa Allah..

[teringat pulak arwah adik aku yang lelaki tu minat kat die ni..huhu]




aku tak tau kenapa gambar ni di ambil dari bawah.. huhu..

ni lagi seorang founder Boutique hebat- Ika Radiusite-
yang sangat2 peramah dan comel giler..
Ika ni... sama2 dulu awal2 blogging buat persiapan perkahwinan..
aku baca dan perkembangan dia dari sebelum kawen..meniaga kecik2 online..
tapi sekarang menjadi hebat..dah ada banyak boutique kat beberapa buah negeri..!! 
tapi masih kekal macam dulu2.. humble jer orang nya..
orang2 macam ni lah sentiasa menjadi inspirasi..





dan ini dengan founder Rina Salleh Clothing Boutique ni sendiri..
sangat2 lah humble dan lemah lembut orang nya...
Thanks for having me Rina.. n tahniah atas pelancaran koleksi raya ni..


korang kalau nak tengok lagi koleksi2 raya dari Rina Salleh ni 
boleh lah gi kat website RINA SALLEH CLOTHING
atau terus pergi kat boutique die kat alamat bawah ni
ada beberapa cawangan

RINASALLEHCLOTHING SHAH ALAM
5, Jalan Plumbum Q7/Q, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor
Tuesday - Sunday ( Monday OFF)
10am - 7pm
03 - 5524 2049

RINASALLEHCLOTHING JOHOR BAHRU
35, Jalan Padi Emas 1/5, Bandar Baru Uda, 
81200 Johor Bahru, Johor. 
Tuesday - Sunday ( Monday OFF)
10am -7pm
07-2446067

RINA SALLEH CLOTHING BANGI
3 - 37 - 01 JALAN MEDAN, PUSAT BANDAR 8A, 
BANGI SENTRAL, BANDAR BARU BANGI, 
43650 BANGI, SELANGOR.
Tuesday - Sunday ( Monday OFF)
10am - 7pm







dan..terima kasih jugak atas gift ni...






6 comments:

Mama Kembar 3 said...

Lawa lawa designnya. Paling berkenan yang biru putih tu, cantik!

Ibu Dilah said...

memang cantik sangat la jubah rina salleh ni.. berkenan dgn corak2 dia dan colornya..

EIMA said...

tahniah ... dan bestnya

Chekgu Azrine said...

Bestnya...skg trlalu byk sgt brand melayu yg bagus2...tp serius xsmpt nk kejar...

Liyana said...

cantik la jubah2 dia... pastel color.. berkenan pulak. yg penting BF friendly :D

Fiza Rahman said...

Cantik2 jubah RS nih.