Wednesday, July 13, 2016

#RayaAtyFared - KEBARUNG RIAU #teamrayakuning RAYA PERTAMA












ni kat pontian... dah lewat petang dalam kol 6 macam tu..
tu muka sememeh jer tu...huhu
baru balik dari umah sedara kat pontian tu..ternampak kampung nelayan tepi jalan terus jer singgah semata nak amik gambar..hahaha..
angin kuat sangat sebenarnya... 







tahun ni aku pilih simple dan klasik giteewww...
sebab aku tak nak pakai dress atau jubah tuk fes day..
dan tak boleh pakai baju kurung -sebab yang nursing friendly aku tak pekenan]
jadi aku pilih kebarung pesak gantung..
atau orang kata..kebaya riau.. 
ada orang panggil.. kebaya pahang..
bagi aku..wat ever.. hahaha..
yang penting..sebab aku suka cutting nya loose berpesak dan tergantung labuh bawah lutut..
kite bawah nya besar lebar..
bukan macam kebaya biasa tu..
dan lagi.. sebab baju macam ni..berbutang..senang nak bf anak...tu jer sebab nya..
kalau ikut aku.. memang nak berbaju kurung..
aku suka kalau bersulam2 mewah...sulam jahit tau..tak mo sulam tampal..
cerewet kan..ahahaha..
tapi baju2 macam tu..memang takde lah jenis zipper kat depan..
jadi tu pasal lah tak jumpa dan tak beli..
nak kan tradisional punya pasal..
fes day puasa..aku dah gi ke PKNS carik baju kebarung riau pahang gantung pesak bagai tu..ngeheee..
tapi tu lah..konon nak pakai pepel..
tapi takde pulak kaler yang aku nak..
kuning pon boleeeeyyyy...
part ni aku tak cerewet..
as long as bukan hijau..eeahh?? hahahaha...


cukup lah mama..cukup.. turn qaleef lah pulak..

ok..fineeeeeee...







sampin songkok semua tah kemana...aaiihh..
tapi berjaya jugak lah budak2 ni berbaju melayu sampai ke petang tu baru salin..
aku suka derang pakai macam ni..
setahun sekali-2 jer kot kan..
tahun depan aku rasa macam nak sediakan baju melayu jugak sampai raya ke-3 ke-4
pakai sekali ngan abah nya..
repaet baju2 lama pon takper kot kan kalau muat lagi..
dari kan pakai setakat sekali beli mahal2 lepas tu simpan..huhu
insyaa Allah..
cuma kene carik material kain selesa sikit lah...
baru derang masing2 tak mengaruk nak pakai lama2...

ok...tu jer...
korang2 kalau nak order ephyra..boleh order macam biasa..
dari last week lagi orang dah mula beli dah..
tapi hari isnin ritu baru dapat nak pos..
macam biasa.. pakej2 raya masih available..
harga masih lagi harga promosi raya...
paling penting..lebih murah..!!
dan banyak barang free...
tapi laju2..sebab terhad tau dan akan habes biler2 jer...
so.. lepas2 raya ni.. nak mula diet balik..
dah makan macam2 time raya..
buang balik mana tak perlu..
boleh minum ephyra tuk membantu...insyaa Allah..

wassap/sms 019-2085089 untuk pertanyaan lanjut yer.. 

7 comments:

nayfatimah rasyid said...

ayu jew

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Memang nampak selesa baju tu.. dan cantik.. Aty!. Sesuai cuaca. Kak Mirror pun taun ni byk menggayakan baju2 longgar dari kain2 sebegitu. Lebih selesa.

View blakang tu pun klasik.. I loikeee.

nurul harnani kasmari said...

Simple tp mmg cantik. Bole jd model muslimah dah ni. Hihi

syalinda johari said...

cantekk sangat.. sama la kaler kita.
kikiki.. selamat hari raya maaf zahir batin ya...

Delimasari said...

selamat hari raya
cantik warna baju

Yana MIB said...

cantiknyaa lahaii kampung...sekali sekala duk tpt gini aman je kan...slmt hari raya beb! x sbr nk dtg rmh ko..ehh! >_<

Nabila Syifa said...

best nye jeti titi kampung