Tuesday, July 19, 2016

#OutfitRaya :: dramatik MISTIQ dress by Leeyanarahman.co








Mistiq dress from Leeyanarahman.co Boutique





aku panggil baju ni dramatik sebab banyak nau kisah disebalik baju ni..
aku beli baju ni sebelum puasa lagi.. 
aku ada post aku gi makan kat bandar baru bangi dulu..lama dah lah..
kemahen awal ko membeli baju raya aty ooii.. ahaakkss..
aku beli awal sebab malas nak pikir dah sangat..
dari masa die baru teaser2 bagai tu aku dah pekenan sangat dah..
asyik dok masuk page tengok bler nak release.. ngeheee...
tu biler dah kuar..laju2 aku gi beli...
sebenarnya aku beli..konon2 nak pakai tuk raya pertama..
kan aku kata plan nya nak pakai purple tahun ni..
tapi tetibe aku rasa macam tak nak pakai dress atau jubah lagi tuk fes day raya..
tu lah tak pasal aku tukar beli kabaya riau kuning tu ritu aku share tu..

jujur nya..aku suka sangat baju ni sebenarnya.. 
aku pakai raya kedua dan ulang 2-3 kali lagi lepas tu..hahaha..
nyesal lak tak pakai tuk raya pertama...
walaupon ada some issue pasal baju ni [kat boutique] masa bulan pose tu..
kes pre order tak sampai2.. kes jahitan tak cantik bagai.saiz tak sama ngan chart di beri.. kes senget lah hapa...macam2 lagi lah aku baca...
tapi.. syukur lah aku tak buat pre-order dan terus beli jer apa color yang ada kat grand opening boutique Leeyanarahman tower masa tu... 
kire first batch elok cantik.. walaupon harga lebih mahal dari lepas tu nak dekat raya derang buat sales sebab ada defect baju kata nya..
kalau tak.. mahu aku meroyan gak lah kat blog ni ha.... hahaha...
so rezki aku lah tu..selebih nya..malas aku nak pikir dah..
lagi satu hal..baju2 dari boutique popular ni..
risau sikit nak pakai bersepah..sebab nya..takut bertembung ngan orang pakai sama jugak.. hahahahaha..

cerite pasal color baju ni pon ada kisah nya..
plan asal nya aku nak beli color putih dan corak kat pinggang tu color purple..
tapi color tu laku keras.. paling cepat habes kate nya..even dari fes day kuar pon ramai yang tak dapat [aku baju dari IG]
kalau ko nak tau.. memula.. aku idak lah gi beli sendiri baju ni..
laki aku pon out station kot rasa nya masa tu..
dah sebab teringin sangat..tu aku kirim kan kat trusted personal shopper jer.. 
dengan harapan derang akan di beri keutamaan tuk pilih dulu ker kan.. hahaha..
tapi nan hado nya.. ada orang komen.. boutique bagi  kelebihan pada walk in customers..!! ceaaaahh... 
tu yang sudah nya.. aku tak dapat gak lah color putih tu...
dah tengah malam baru PS tu update..kate tak dapat..
lagi pulak.. aku order pon dah lewat...
kalau lah kate aku nak jugak..aku kene buat pre-order..
dapat sebelum raya kate nya...
aku ni pulak memandang kan dah ada pengalaman tak besh pre-order time2 nak raya..[kat tempat lain]
jadi aku memang tak nak buat pre-order dah.. since harga pon bit pricey [rm 200 plus] takut tak dapat jer baju tu sebelum raya dan duit pon lambat refund..
jadi aku mintak ps refund.. alhamdulillah lah PS ni professional.. 
takde masalah nak refund pon..subuh esok nya dah dapat duit balik..

di sebab kan nak sangat baju ni sebab tengok model pakai lawo giler..hahaha..[kes terpengaruh jugak]
jadi aku gigih lah nak pergi sendiri jejauh sampai ke bangi tu dengan harapan masih ada terselit color putih yang aku nak tu...
tapi.. tu lah..masih bukan rezki.. memang dah habes saiz aku...
yang ada saiz xl tak silap.. derang pon bukak jugak tuk pre-order time tu..
tapi aku pilih tuk beli color apa yang ada jer...tak cerewet sangat..
memula nak amik color peach..tapi abah sado kata aku macam dah ada color tu..[baju lain] die soh pilih color lain..
akhirnya ikut pilihan abah sado...
aku pilih color yang aku pakai ni...
ko kan tau..aku ni..kalau abah sado kate lawo jer aku pakai..laju2 beli..hahaha...

so far..aku memang suka sangat lah baju ni...material nya tak nipis..tak ikut bentuk kaki bila berjalan..
orang kate kain nya jenis panas..
tapi tak perasan lak aku...bergantung cuaca dan tempat gak kot..
aku suka jahitan cutting kembang princess kat pinggang..
aku banyak dress... tapi ni antara aku suka sekarang..
jadi jangan lah ko tegur kalau tengok aku ulang pakai baju ni 100 kali lagi lepas ni..hahaha...


7 comments:

eima said...

aty pakai nampak cantik tp sy pernah tgk design lain yg mcm sunset tu tak ingat plak nama ape .... material kain mcm tak best klu berpeluh nampak peluh tu tu hmmmm

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Cantik!.
Akak pun ada berkenan dgn koleksi Leeyanarahman (jubah dia yg motif sunset dijahit ala2 cardigan).. konon nk kirim suami yg blk Msia masa tu.. sekali butik tutup plak ketika tu. Terkempunan ai..

cik chinta said...

tgok dress leeyana mmg bole meroyan. hahah

lieyalatif said...

aty tinggi, kurus so pakai ape pun mmg meletops cantik..teletak je baju tu semua hah....

**aty, selamat hari raya maaf zahir dan batin....mane tau ade tersalah kata masa komen2 di blog masing2....

nuyui a.k.a miss YUI said...

kak aty kck, pakai apa pn cntik..hee..

ada gak baca isu tu..

nayfatimah rasyid said...

Aty pakai ape pon lawa jew akak tengokkk ;) comell jew

mshazadoes said...

wowwww @_@