Thursday, July 21, 2016

#OutfitRaya :: POP of blue







Fact - kimono kebaya royal blue ni aku beli masa mengandungkan shaquille sebelum raya tahun lepas lagi..lama daaaahh..!!
tapi aku tak pernah pakai..sebab...eeerrrr... aku lupa... huhu
baju ni agak besar [free size] dan ada pengikat tali kat belakang which is sesuai lah nak pakai time mengandung..tu aku beli dulu tuh..
tapi.. dah sebab aku terlupa aku ada baju ni.. so.. memang tak pernah lah di pakai nya sampai kesudah ni..

masa kemas2 lemari sebelum raya ritu [ada aku cerite] aku baru TERPERASAN akan baju ni.. 
dok pikir2.. biler lah pulak nak di pakai nya..
rasa macam nak jual jer...tapi tak sempat pulak nak amik gambar..
jadi aku simpan jer dulu...

masa nak jalan raya ke perak ahad minggu lepas lagi..
balik kampung belah ayah yang dah takde [abang sulung ada kat sana]
biler aku rasa nak pakai sumting yang selesa..
sebab nak dok kereta lama dan jalan jauh..aku prefer nak pakai seluar jer..
tapi nak jugak pakai baju ala2 baju raya..tak mo blouse bagai yang dah biasa kau pakai hari2 tu kan..
tu yang aku pakai jer baju ni...tak jadi lah jual gamak nya.. .
sebab..tetibe dah tersuka tanpa sengaja giteewww...hahahaha...
sebenarnya.. aku banyak baju kimono kebaya wrap macam ni...ada 6 helai color lain..!! 

palazo linen cotton aku beli dari satu boutique kat pradigm mall Kj seminggu sebelum raya..
tak ingat nama kedai.. nanti nak gi beli lagi color lain pulak aku tengok kan nama nya hokeh [sebelum orang tanya biarkan aku bagitau sesiap]
yeerpp.. aku nak beli lagi.. kalau boleh extra color putih..dan color gelap..
sebab besh giler ooii seluar ni..tak jarang sebab lining dalam nya kain cotton jugak....dah lah murah...[biasa aku beli material dan cutting macam ni harga lebih dari seratus nak ke 2 ratus]
tapi yang ni.. rm 89 tak silap...[dapat discount nak raya kot] tak tau lah harga lepas raya ni nanti berapa pulak.. huhu..











gigih lah aku masuk bendang sawah pakai kasut tinggi..!!
mana lah aku nak tau nak singgah amik gambar kat sini kan.. 
okey.. tu tipuuuuuuuuu..!! sangat !! 
awal2 lagi biler kate nak ke perak ahad tu..siap2 dah pesan abah sado dan ayah aku [ada sekali]
"nanti on the way nampak sawah..singgah kejap eh boleh amik gambar "
memang tau setiap kali nak ke perak [bota] mesti akan lalu kawasan sawah padi.. tapi gigih jugak lah nak pakai jugak kasut tinggi tu...
okeh.. jujur nya sebab suar ni labuh.. dan pinggang nye bukan jenis boleh lipat..
jenis zipped jer terus tu..
dan aku tak suka pon nak potong seluar..sebab memang jenis pakai kasut tinggi kan..
okey..tu semua hanya alasan semata..
biar kan susah takper..janji lawo amik gambar.. hahaha..tak kire..!! 
tu jadi nya.. tenggelam tumit kasut berlumpur kat bendang ni ha...hahaha..naseb lah ko aty ooii..
nak bergambar sangat kan....


eaahh..bukan aku jer tau posing bergambar kat sawah..
kalau follow ig dan fb aku..
ayah aku lagi lah banyak gambar dia selfie.. hahaha..
kan aku dah kate...penyakit keturunan....
adik2 aku lagi lah... macam2 gaya..yang terbang yang melompat bagai..
ni kat kampung chenderong kalau aku tak silap..
kat perak..
kiteorang singgah nak amik gambar...
sayang sawah time ni tak menghijau...
tapi...walaupon sawah tak lah menghijau mana...
sebab dah musim menuai pon..
tapi amik lah jugak gambar buat kenangan..
dapat lah jugak dak qaleef tengok padi beras tu tuk fes time..
mak ko dah biasa dah kecik2 dulu..arwah tokki dan opah ada tanha sendiri dusun dan bendang sawah..
kecik2 berlari atas batas tu perkara biasa..
kene gigit pacat.. rilek jer cabut sendiri..
takde menjerit satu kampung pon..
eeerrr...tapi sekarang.. nampak ulat gokgok pon nak meroyan..
rasa nak sepak diri sendiri jer...
gedik sangat kan.. miahahaha....





nanti aku share lagi gambar lain..
i ols suka tempat2 macam ni....ngeheeeee...






11 comments:

ain.ya.nun. said...

Biar sengsara pakai heels masuk bendang janji gambo lawa. Haha.

Nurzakiah Hanum said...

CANTIKNYA AKAK
LG CANTIK KALAU PADI TENGAH MENGHIJAU KAN

Umie Adli said...

Kalau padi2 tu menghijau mesti lagi cantik kan

nuyui a.k.a miss YUI said...

kira satu family selfie la ni ea kak..hihih. cntik posing.

nor nazliana said...

tetap cantik tetap menarik hihii

Chekgu Azrine said...

akk rasa kalau akk jumpa cmni jugak meroyan jugak kot nak bergambar...hahahaha..lawa okeh

Rizziela said...

cantik warna nya

nayfatimah rasyid said...

pic semua cantik sesangat ;)
biru + putih memang cun

nadiah izzaty said...

Bestnyaaaa ada bendang =)

nadiah izzaty said...

Baju cantik , suka colornya !!!! =)

cik chinta said...

kalau royal blue..baju apa pon design mmg cantik gila