Wednesday, July 20, 2016

#RayaAtyFared :: beraya lagi !! - di hari ke 5

minggu pertama raya tahun ni memang beraya non stop..
kalau raya sebelum2 ni..
ada gak lah lah rehat gak kat rumah dalam sehari lepas balik kampung mertua biasa nya...
tu aku cakap.. bergantung raya jatuh hari apa..
dan since raya tahun ni tengah minggu [hari rabu]..
cuti panjang sikit..dan meamng kiteorang lenjan jalan beraya rumah sedara...
lepas setel johor 3 hari..[termasuk rumah sedara belah aku]
ke seremban pulak sabtu tuh..
ingat kan ahad boleh lah lepak2 rumah punggah luggage..
tapi.. sepupu [rapat] ajak beraya umah sedara belah2 shah alam-klang pulak..
kire belah2 ayah aku..
die nak beraya umah ayah aku [pakcik dia] so ngajak aku sekali..
dah penat2 balik dari seremban semalam nya..
pagi2 ayah aku dah kol ajak sarapan rumah die...
susah nak tolak aiihh...
sedangkan penat giler..!! ayoyo....
tapi pergi jugak lah... huhu..

aku rasa.. korang yang baca tengok ni pon macam penat...hahaha..




aku datang sarapan jer.. sampai2 terus makan..hahah..
lepas tu baru salam2 umie - tak jumpa lagi dari fes day raya-





tak tau lah aku kenapa gambar bawah ni warna nya terang merah pulak..dari hp sapa tah..
aku dah malas lah nak bawak camera...
ni amik dari Fb ayah ngan sepupu aku tu jer...



antara sepupu yang aku rapat.. sama umur jer ni.. Lawyer.. aku memang apa2 hal selalu rujuk kat die jer..senang cerita..
menarik nya.. kiteorang sama2 duduk rawang ni ha.. dekat giler..taman sebelah jer...[dia beli dulu kat sini 10 tahun lepas]
selalu nyakat masing..biar lah kiteorang berdua mereput sama2 kat rawang ni ha..huhu

dan kiteorang sama2 pon suka nau berjalan rumah sedara merata..
kalau aku tak plan.. die yang plan mengajak jalan sekali...





lepas rumah ayah.. gi umah maksu pulak.. adik ayah...kat klang jer..
tahun ni.. tak ramai ikut konvoi beraya.. kiteorang2 ni jer lah yang rajin lebih sangat.. hahaha..




pergi umah sedara ada anak-cucu kecik.. mesti ada kereta control ni..
dan mesti derang 2 beradik rebutkan nak main...
aku ni.... berkire2 nak belikan ker tak nak..
bukan kedekut.. tapi dok pikir semak rumah nanti..!!! hahaha...
tapi betul... yang sedia ada dulu2 rajin dok beli kat qaleef menan besar2 macam motor bagai tu..
sudah nya semak betul kat rumah ni..
nak di simpan pon tak tau mana nak letak..
shaquille pulak memang dah tahap2 umur memang suka lah menan2 macam ni kan..
biler tanya abah sado nak belikan atau tak pon..
die berbelah bagi..kejap kang ajak beli.. kejap kang tak yah pulak...

so kesimpulan nya.. masih dalam pertimbangan.. huhu..
ikutkan aku..memang tak kose nak beli.. 
tapi.. biler tengok anak2.. nak jugak lah kasi merasa..
aku dulu2 kecik pon.. tengok gambar..mak aku belikan gak..
tapi dolu2 tak de remote macam ni.. kene kayuh sendiri.. hahaha...jadi lah kan..merasa jugak..








lagi satu rumah wajib pergi.. rumah pakngah...kat shah alam..
tapi tahun ni tak jumpa sepupu aku yang tetiap tahun ada gambar aku tepek dalam blog ni ha..
die balik kampung mertua..kot...
kalau tak..lagi meriah ngan anak2 die 2 lelaki jugak..
tu ko tengok semua lelaki tu kan.. anak sepupu aku yang atas tadi..3 hero..!!keturunan gamak nya.. heheh..

lepas jer raya kat shah alam ni.. terus aku gerak balik jer..
dah malas nak pikir nak jalan raya mana lagi..
anak2 pon dah meragam bergaduh merengek jer masing..
memang aku pon nak cepat2 sampai rumah..
rumah sedara lain tu.. aku pikir..takper lah..lain hari beraya.. hahaha..teruk perangai kan...
tah yer lah tu nak pergi beraya..
kalau ikut sebelum2 ni.. memang tak sampai dah tu...ngeheeee...
takper.. tahun ni..boleh di usahakan...


dah habes cerita raya rumah sedara..??

belum bai.. beluuuuummmmmmmm.....
panjang lagi kisah nya...
tapi lepas ahad ritu..seminggu aku tak gi beraya mana2..
memang betul2 malas...walaupon nak gi dekat2 jiran ni ha...
selalu..kiteorang redah jer mana boleh..yang rapat2 tu..dekat2 tu...
tapi dek kerana fes week raya tu dah lenjan sungguh2...
so..kite rehat lah dulu..
in fact.. kemas luggage dan habes basuh baju pon hanya selesai selepas 4 hari....
macam biasa..kemas berperingkat...basuh pon kene kirai selai2...
bertabah lah pada diri sendiri setiap kali time raya....






[FREE GIFT :: EPHYRA SKIN NANO 5ML]

SET EPHYRA PREMIUM PACK SHJ [30 SACHETS]

bukan Rm 180/RM190 tau..

tapi lagi murah..!!!


PERCUMA EPHYRA SKIN NANO (5ml)
PERCUMA BOTOL SHAKER
PERCUMA POSTAGE


SET EPHYRA SKIN BAR SHJ
PROMOSI PERCUMA POSTAGE 




EPHYRA TRAVEL SOAP CASE
TAMBAH RM 5 SAHAJA DENGAN SETIAP PEMBELIAN EPHYRA SKIN BAR
 [harga asal Rm 10]



TAPI KALAU NAK DAPAT PERCUMA PON BOLEH JUGAK...!!
TENGOK BAWAH NI LAGI..



SET  EPHYRA SKIN BAR 3 BOX
PERCUMA 1 EPHYRA TRAVEL SOAP CASE  



SET EPHYRA PREMIUM PACK [30 SACHETS]
+ EPHYRA SKIN BAR [1 PC]

PERCUMA EPHYRA SKIN NANO (5ml)
PERCUMA EPHYRA TRAVEL SOAP CASE [1PC]
PERCUMA BOTOL SHAKER
PERCUMA POSTAGE


LEBIH BERBALOI..!!!!



apa tunggu lagi...stock sangat2 terhad tau..!! whats app/sms sekarang jugak..


STOCK TERHAD TAU...


WHAT'S APP / SMS :: 019-2085089

*[untuk urusan jual beli sahaja yer..tolong jangan call/atau wassap sebarang pertanyaan berbentuk peribadi/tidak berkaitan dengan jual beli produk..ianya TIDAK AKAN dilayan sama sekali]



EMAIL :: nurha_abdul82@yahoo.com


UNTUK MENGETAHUI MENGENAI EPHYRA NGAN LEBIH LANJUT :: KLIK SINI


3 comments:

Chekgu Azrine said...

Penat pun bestkan aty..akak suka je klu dpt beraya umh sedara mara...

Rizziela said...

beraya mmg best.. tp balik malam.. tido mmg x sedar dah.. esoknya nak jalan lg tu

nayfatimah rasyid said...

seronok baca ')