Wednesday, August 10, 2016

ini baru betul2 THE REAL LOVE STORY aku !!



asyik cerite pasal Singapore Trip jer..
hari ni aku nak share pasal Ephyra pulak..
saja nak borak2 kosong...
nak cerite REAL STORY pengalaman aku bersama Ephyra..

aku selalu dok teringat.. lebih kurang 4 tahun lepas..
masa memula aku review pasal produk EPhyra..
masa tu..ada kolagen dia jer.. yang minuman tu...
3 box pertama aku dapat free..[tuk tujuan pengiklanan]
macam biasa..aku kene minum dulu sendiri..sebelum review..
masa tu.. aku minum jer..sebab bende free kan..
lepas habes sekotak tu.. aku pon review kat blog..macam biasa..
terus terang cakap.. aku di bayar tuk iklan tersebut..
tapi share melalui pengalaman sendiri...
apa aku rasa dari sekotak pertama pengambilan tu..

aku ingat lagi..masa tu..ada orang cakap.. aku hover iklan kan..
macam beriye2 bagitau product tu bagus..
mereka bagi pandangan berbeza..
orang macam tak percaya...yer lah..
dah tau kan..kerje blogger ni.. di bayar tuk pegiklanan...

tapi.. tu lah yang korang tak tau..
yang aku nak sangat korang tau saat ni..
jujurnya.. tu adalah produk kecantikan pertama yang aku iklan kan..
dan... produk kolagen Ephyra tu jugak..merupakan minuman kesihatan dan kecantikan pertama yang aku makan..miahahaha..
selama ni.. aku tak pernah amik apa2 tau produk2 macam tu..
sebab aku tak berani nak makan product bukan2..
eerr... aku pulak jenis malas dan tak disiplin sangat nak amik..heheh..

iklan tu..orang jer pikir macam tu.. siap kutuk aku edit muka bagai.. 
hover biler cerite pasal produk..beriye2 lah.. siap cakap aku menipu.. 
ada pulak tah sapa gelarkan diri dia Kak ton[Cik Anon].. komen kat chat box [dulu ada kat side bar]
masa tu..popular sangat ngan produk dan tagline "cantik tak kak ton.." teeeww..
tak tau lah die sapa.. dan apa masalah die ngan aku..
kat situ jugak lah nak carik gaduh ngan aku.. hahaha..
siap cakap aku promote tak jujur.. menipu pembaca.. 
macam2 lagi lah... argue gambar2 aku dan bende2 tak berkaitan.. 
aku ingat..berbalas2 lah time tu..
memang geram...
[kalau sekarang.. kompem aku sengeh2 jer baca malas nak layan..sokati ko lah nak cakap apa kan]

aku ni siap ngadu ngan Kak Miza [pengasas Ephyra] lagi time tu..hahaha..
masa tu macam mudah naik hangin sikit.. susah control baran..[dulu lah yer.. duluuuuuu]
bukan satu tu jer hokeh...ada lagi kelakar biler teringat..
ada siap blogger buat entry cakap..macam perli blogger2 yang buat iklan ni beriye2 promote product..tak bagus pon cakap bagus..
semua tu hanya menipu..nak cakap konon nya hanya sebab kite di bayar..
siap cakap..dia tak gheti lah nak macam tu [kire kate fake lah]
sentap mak chuolls.. hahaha...-masa tu lah..

pandai2 jer korang nak judge bende yang korang just assumed sendiri..
kire ko pikir..aku borak jer lebih...
sebab di bayar...
siap tuduh aku menipu bagai lah..

eeaahh..takper2... aku dah maafkan lama dah..
ni saja2 aku cerite jewww.. tak marah pon lagi..
in fact..tak kisah sikit pon dah..
kate lah apa ko nak kata..
yang penting..ko dah tengok kebenarannya kan.. muwahahaahahaha....


TRUE STORY

pasal iklan tu... orang lain.. aku tak pasti..
tapi tuk aku sendiri... 
masa aku mula2 bercerite dan berkongsi pengalaman pasal product Ephyra ni..
aku bercakap memang betul2 based on true story..
apa yang jadi kat aku sendiri..
yearrrpp...betul.. dasar nya aku di bayar tuk tujuan pengiklanan..[semua blogger pon macam tu]
tapi bagi aku..tu rezki.. dan jalan yang Allah nak bagi pada aku..
aku amik.. dan cuba sendiri...
sebab dah dapat bende mahal2 macam tu free kan..
so aku minum jer lah bagai nak rak..pagi dan malam...
dan.. kenyataan nya.. its really works !!!

dan apa aku cerite kan kat entry awal2 masa memula amik tu..
memang betul2 dari apa yang aku dapat rasa sendiri..
pengalaman tu tak boleh di beli...
bukan rekaan semata2 nak tarik pembaca lain tuk beli jugak..
[mungkin cara aku bercerite tu kot..miahahaha]

kebetulan aku amik fes box tu.. sebelum puasa..
jadi kesan tu orang lain nampak masa jumpa ramai2 orang time raya..
aku tak cakap tau.. orang yang tegur sebab nampak sendiri..
ramai yang tegur aku lebih glowing dan berseri2 giteeeww..
since ramai jer pernah jumpa aku sebelum2 tu..[dulu2 4 tahun lepas]
like blogger gathering...atau jumpa aku bersepah kat mall tu..lagi2 kat IKEA..
[time tu baru pindah rumah..giler berulang ke IKEA]
jadi boleh tau kulit aku teruk nya acaner sebelum2 tu...
dah biler nampak perubahan aku lepas amik EPhyra tu..
haaa...kat mana aku tipu nya kan..
mungkin dalam blog..gambar..aku boleh edit [bak orang lain pikir]
tapi.. kat depan2.. acaner aku nak tipu..
aku pon mesti lah akan malu kalau dalam blog hover bercerita 
tapi tak dapat nak buktikan secare real..

tu aku cakap..orang jer pikir aku tipu pasal product ni..
sedangkan tak pernah jumpa dan kenal aku pon..pandai2 jer fitnah macam tu taaww.. terasa mak..
mentang lah muka mak macam kawah berapi sebelum tu.. heheh..
biler kulit elok sikit..mula lah orang cakap aku edit pulak.. phheeww..
dugaan kesabaran betul lah ngan orang2 macam ni...

dah betul2 bekesan kat aku.. nak cakap apa lagi kan..
since.. aku memang tak pakai/amik apa2 produk kecantikan lain pon sebelum nya...
even cuci muka pon tak cerewet..
pakai jer pencuci harga rm 5.90 kat watsons aku beli.. hahaha..betul ni tau..

jadi...sekarang ko nampak tak..nampak..??
apa2 ko buat..kene jujur..
kalau bagus.. aku cakap bagus...macam tu jugak lah dengan produk2 lain..
bukan setakat dapat barang free men rembat jer..
aku ni memilih jugak tau..
in fact.. kalau sapa2 kenal kak Miza pengasas Ephyra ni..
cer tanya die.. macamane masa memula die kol aku sendiri promote nak iklan..
sikit punya kekwat macam2 soklan aku tanya..hahaha..
kak miza pon cakap aku kekwat..[sekarag borak sebagai kenalan]
lelebih2 lagi time tu aku ngah susukan dak qaleef..
so..aku sangat berhati2 ngan apa aku nak makan...
aku tak nak sebarangan jer amik walaupon akan menguntungkan sebab di bayar..
bila dah amik.. tanggungjawap mengiklan-kan tu dah jadi satu amanah..
tu pasal aku hati2.
[aku pernah tolak satu tawaran dari syarikat susu formula kanak2 popular..sebab.. aku sendiri support penyusuan badan penuh dan masa tu masih lagi BF anak.. acaner aku nak cerite dan promote kat orang lain pulak kan..]

so..macam tu lah jugak dengan kisah ephyra ni...
aku cerite dari pengalaman sendiri..apa yang aku rasa..
sekurang2 nya..sangat2 bagus dan berkesan pada aku..

korang pon.. sapa yang ikut aku lamaaaa.. dari sebelum kawen..
dari awal2 blog ni wujud...7 tahun lepas..
mesti perasan kulit aku dulu macamane... teruk sangat..
jerawat bersepah... kusam..hitam dan lebam.. langsung tak seri..
lepas tu berlopak2 pulak tu.. minyak toksah cakap lah kan...
dah make up tebal pon.. tak cantik.. tak flawless.. dan memburukkan lagi muka aku...sob sob....

tapi betul kan...

masa kawen.. pon tak lawa kulit nya...
kalau tengok balik rasa... alahai.... kesian kat diri sendiri.. hahaha..
tawa dalam tangisan nama nya nih..

tu rasa bersyukur lah sangat..
di perkenal kan dengan EPhyra ni..
masih tak terlalu lewat tuk perbaiki apa yang rosak dan kurang dalam badan ni..

aku kosisten pengambilan dari awal sampai dah lebih 4 tahun...
dari memula aku dapat secare percuma..sekarang aku pon kene beli sendiri taaww....
aku amik..bukan sebab aku jual...
tapi..sebenarnya aku jual tu sendiri atas sebab... 
aku betul2 yakin dengan product ni.. kesan nya sangat besar kat aku..
yer lah.. fes time amik produk kolagen dan kecantikan macam ni..
dan terus nampak kesan..
giler ko tak suka...
orang jer yang tak percaya..
ingat aku cerite iyer2 sebab nak promote dan di bayar mahal...
tak baik taaawww... hikhik..
tapi takper lah.. masa tu pon..masih baru... masa awal2 dulu....
kesan tak ketara sangat..
aku pulak cerite..hover sangat... hahaha

tapi... tengok lah sendiri sekarang..
macamane kulit aku betul2 berubah dari sebelum awal2 aku amik Ephyra ni..
nampak kan perbezaan nya...agak ketara...
dan masih nak kate aku menipu..?? heheh..

aku harap kak ton yang pernah kutuk aku tu dulu2..
follow blog aku ni lagi...[jujur aku tak kisah] ahaaakkss...

tapi sebenarnya...idak lah aku buat semua ni tuk buktikan pada orang lain pon..
macam aku cakap tadi.. aku amik ATAS DASAR PERCAYA...
aku buat tuk diri aku sendiri..
bukan sebab sesapa pon..
aku sendiri pon nak rasa cantik.. nak rasa sihat..lagi2 dah masuk usia 30 an ni..
aku pon nak rasa konpiden dengan diri sendiri..
aku sendiri rasa perubahan nya dari awal2 memula kotak pertama aku amik dulu..
biler rasa kulit makin sihat dan jerawat pon susah nak ada sekarang ni..
kawah2 kat pipi pon..parut2 lama degil berpuluh tahun.. dah hampir hilang..
sebab Ephyra ni kan menggantikan tissue2 lama yang rosak dan sel2 mati dengan yang baru..
tu kulit bertambah elok...
tak lah flawless bak telur tu..
tapi sekurang2 nya.. tanpa make up pon... muka dah tak hitam lebam..
kulit dah tak kusam...
dan bila make up.. nampak lebih cantik..tak berminyak dan bercapuk dek kerana kulit menggerutu macam dulu..

tuk dalaman lagi lah..
macam aku selalu share kat korang pasal kelebihan ephyra ni tuk tenaga bagai..
tapi sebenarnya.. apa aku dapat lebih dari tu..
since Ephyra ni perbaiki dari dalam..detox badan..
buang segala kotoran pada darah.. dan dalam badan..
yang boleh jadi kan punca kulit berjerawat..dan kusam..
gantikan ngan yang baru..sel2 kite..buat kulit pon jadi bertambah elok..
stabilkan hormon kwanitaan..metabolisma..
paling besh..aku pon tak lah terlalu kurus kering lagi macam dulu2...
berat badan seimbang dengan tinggi dan apa yang aku perlukan oleh badan..
tu yang kesan nya ko tengok.. tuk jangkamasa panjang tu..
dah 4 tahun lebih.. makin elok..makin berseri giteewwww...
alhamdulillah... aku gembira dengan semua ni...

dan... apa aku pernah ceritekan kat korang dari awal2 duluuuuuu..
sampai lah saat ni.. adalah benar2 belaka..ceewaaahhh...
eeaahh.. aku dah buktikan pon kan..
sebab tu aku berani jual dan promote bagai nak rak kat korang jugak..
aku sendiri rasa pengalaman hebat ni..macamane product Ephyra ni bagi perubahan ketara pada diri aku sendiri..
tu kalau korang tanya.. nak beli..
apa2 jer lah yang korang tanya..
aku boleh jawap.. hahaha..eksyen kan...
sebab.. aku pakai.. aku jual...dan aku berkongsi melalui pengalaman sendiri..
aku sendiri sebagai testimoni nya hokeh...
dan aku tak menipu pon..

aku berpengalaman menyusu kan anak 2 tahun...dan 2 orang..!! [dari qaleef lagi]
dan aku amik ephyra..

qaleef ada G6PD... menyusu badan
dan aku amik Ephyra
[qaleef pon sekarang minum sendiri ephyra ni kekadang sebab rasanya sedap]

aku berpengalaman mengandungkan Shaquille
9 bulan.. dari awal aku amik Ephyra

aku berpengalaman bersalin secare czer..berpantang anak kedua sendiri..
dan aku tak pernah berhenti amik Ephyra..
in fact aku amik seawal 4 hari selepas bersalin..

aku amik dari kulit aku di tahap sangat2 teruk dulu..
full package.. jerawat..jeragat..parut..berlubang.. berminyak...kusam..hitam dan lebam..
what else..!!

dan sampai sekarang...
aku masih setia bersama Ephyra bukan sebab aku menjual..
tapi.. sebab aku sendiri rasa perubahan nya....
dan rasa percaya.. 
aku tahu apa bahan2 yang terkandung dalam Ephyra..
dan tau setiap satu kebaikan nya..

mungkin tuk sesetengah orang..4 tahun tu lama tuk rasa kesan nya..
tapi..tu aku.. cukup berbaloi..
kulit aku pon teruk sangat dulu..
bagi aku kesan nya bukan lambat..
cuma mungkin amik masa tuk perbaiki nya [kat diri aku sendiri]

so.. pengalaman apa lagi yang aku belum rasa dengan Ephyra ni..
sebab tu aku berani rekomen kat orang lain jugak..
yang penting bagi aku..rasa percaya dan yakin.. dan kosisten..
kene disiplin..dan jangan mudah putus asa...

insyaa Allah..selagi boleh...
aku akan teruskan jer pengambilan Ephyra ni..
dah terbiasa amik selama bertahun2...
ephyra bukan jer bagus tuk kecantikan..tapi bagus sangat tuk tenaga...
lagi pulak aku masih menyusukan dak Shaquille ni..

lagipon.. semakin usia meningkat ni..
semakin kolagen dalam badan berkurang..dan kalau di biarkan.. akan hilang..
dan semua tu kite memang sentiasa perlukan..
kene sentiasa 'refill' dan kite perlukan tuk kekal awet muda giteww..
kulit cantik..tegang.. hormon kewanitaan stabil.. berkait2 dengan dalaman wanita
seperti period.. kesuburan... kesihatan...tenaga...semua tu sangat penting..
jangan biarkan badan kite tua sebelum masa nya..
nampak letih.. lesu.. hilang seri..
tak cantik mungkin tak apa.. [kalau dah macam aku ni kan dasarnya tak cantik]
tapi apa yang penting..adalah kesihatan tu sendiri..
bukan jer tuk masa sekarang..
tapi tuk masa akan datang jugak..
kan aku kate.. nak sama2 'muda' ngan Fared..#eh ?? heheh 
takper.. buat tuk suami kite..
insyaa Allah...

korang pon boleh jugak...
cuba lah dulu kan...





dan sekarang... lega Ephyra dah kuarkan SKIN CARE SERIES ni pulak..
kalau minuman Ephyra tuk dalaman..
yang ni boleh gunakan tuk luaran...
aku pakai semua ni..
dulu2 setakat skin bar jer..
tu jer pon aku pakai..tak cerewet sangat...heheh..
dok usung lah dalam hand bag merata bawak..suka...
ko make up lah macamane tebal pon..
lepas cuci... rasa fresh jer...bersih...lembut...

sekarang..ada SERUM NANO dan SKIN SNOW pulak..PERFECT..
setiap satu ada kelebihan berbeza yang tersendiri..
yang memang khusus tuk kuit muka kita..
seronok pulak pakai 1 set macam ni..
tak rasa melekit atau berminyak langsung pon selepas pakai..

dah la botol2 nya cantik..exclusive.. nampak mewah..
rasa macam pakai barang berjenama antarabangsa jer...
dan lagi satu..produk Ephyra ni ORGANIC...
tu aku lebih percaya dan yakin tu setiap kali pon..


korang kalau berminat nak cuba..
SEMUA PRODUK KELUARAN EPHYRA..
KOLAGEN..DAN JUGAK SKIN CARE SERIES...
termasuk INTEEMOR..
boleh Whats App/sms aku laju2 yer :: 019-2085089 [aty]
prodok ORIGINAL dengan harga kasih sayang aku bagi kat korang semua..
korang pon boleh rasa sendiri pengalaman hebat macam aku lalui selama ni..insyaa ALlah..
ini baru betul...kisah CINTA dengam HAPPY ENDING STORY....





4 comments:

Ayu Rashid said...

Tak sabar nk "repair" kulit dengan full set ni dan minum ephyra semula. Ephyra kolagen tu sempat minum 4 sachet dah ehemm ehemmm..nti nak sambung sampai jelita. Ehh eh.

Tq aty

ARDIFAUM said...

assalamualaikum.....akak start membaca blog aty ni,masa aty belum kahwin ngan abah sado lagi,akak tak rasa la aty menipu mengenai ephyra ni sebab leh nampak perubahan pada wajah aty pas aty guna produk ni...akak rasa la aty lebih cantik sejak guna produk ni

Nurzakiah Hanum said...

agree

eima said...

MENARIK ..... MMG TGH NK TRY PUN SKIN SERIES NI