Tuesday, August 16, 2016

# ProjekBilikTIdurAnak - barang2 IKEA yang beli hari tu tuh...


tak tau lah apa tajuk nak di letak ni ha..
sebab tak siap lagi..
jadi tak ley nak letak update room tour lagi..
baru nak cerite pasal barang2 yang kiteorang beli ritu tu lah aku cerite tu..
boleh jer nak cerite perabeh..
tapi saja aku nak banyak2 kan entry.. muwahahaha...
lantak situ..
kalau korang nak.. kene lah bertabah eh..lalalala...





tengah semangat ni.. biau kannnn.. biau aku kata...
dan nak setahun hokeh..dari last projek tukar cat ritu tu..
baru ni aku rasa nak siapkan..
bende2 macam ni memang tak ley berenti.. 
kalau berenti kejap.. macam ni lah jadi nya..
ritu fokus kat renovation dapur tu.. tak ley nak fokus kat ruang lain..
setel bawah..dan setel satu2..

sekarang..dah free2 ni.. boleh lah hadap balik..
tu pon lepas aku tengok dak shaquille macam... pandai guna meja study abang nya tu..
biler amik buku... nak baca konon nya..
pandai tarik kerusi duduk kat meja..

abang die punya tu..
time takde.. boleh lah ko guna..
kalau tak.. harooommmm abang ko nak share2 ngan adik nya..
tu aku terpikir nak 'buat balik' bilik anak2 ni ha...
kesian kat adik..
dulu... abang...semua merasa..
time adik.. semua kene mengalah.. sob sob..
mak pulak drama... wakakaka..

ok..sambung..




ni antara barang2 di beli kat IKEA tuk projek terbengkalai bilik tido anak.. ngeheeeeee...
ada yang dah siap pasang dah pon..perabot almari buku..
meja study shaquille...
dah siap susun atur dah..

carpet hijau tu.. bukan baru...lamaaaa sangat dah tu..tak pernah cerite..
dari sebelum beranakkan shaquille tau...
sebab qaleef asyik soh kiteorang lukis jalan raya kat polysterin besar..
die suka susun2 kereta banyak2 macam kat jalan raya tu...
jenuh biler polysterin tu dak kepam.. nak hadap ukur..lukis balik.. nak kaler lagi.. sudah nya..abah sado beli kan jer carpet tu...
siap ada tempat parking..ada track lumba...tempat landing helicopter...dan lagi lawa..habes cerite...




kene lah adik.. abang dah ada..jadi belikan lagi sebiji sama tuk adik..
tapi.. abang nya ceredik... yang baru pasang ni.. dia punya..
yang dah buruk sikit ada conteng2.. dia kasi adik..ppfftttt....




box kaler soft blue aku beli tuk letak kat rak baru
semua IKEA jer lah ni.. 
harga dari Rm 6.90 - Rm 12.90



rak yang aku belikan.. gantung kat dinding..atas meja study derang..
bukan satu ni jer aku beli.. tapi 3 set...


teaser sikiiiiitttttttt....muwahahaha... ni jer hado nak kasi tengok..
namo marah.. namo.. tak baik... 

yang ni semua frame lama... gambar2 lama.. 
gambar derang macam banyak jer sebelum ni aku rasa...
tah apesal biler nak carik nak print..tak jumpa pulak...
so.. nanti2 lah tukar gambar elok sikit..
frame besar tu nak letak gambar terbaru derang 2 beradik..
yang oren tu.. qaleef hokeh.. masa umur dia 30 hari.. 4 tahun lepas...
setiap kali pandang..aku senyum..
nanti nak carik gambar shaquille baby jugak letak seketul kat situ..
ada beberapa plan lagi sebenarnya..
cuba jugak siapkan bilik ni kasi perabeh sebelum nak buat kat ruang lain pulak..






ok dah.. nanti kasi siap dulu..
kalau tak siap.. tak share.. hahahaha... 



anyway... IKEA sedang ada AUGUST SALES.. 
dari 4hb..sampai 21st AUGUST 2016 [ahad]




klik gambar tuk ke page IKEA





6 comments:

dorsett pink said...

cantik. tak zabar nak tengok result nanti. hehe

IdaShazana said...

cantik sangat. dari akak muda remaja sampai dah ke separa muda ni x timbul rajin nak deco cantik2 macam ni

eima said...

baru tunjuk sikit tu pun aku dah teruja .... cepat la siap wei tak sabau ni

cik hani said...

Wah...Tak sabar nak tunggu siap..

Nurul Nadila said...

ahaha...suke tau wat org tertunggu...tak sabooo

reen shazarina said...

bestnya.. mesti cantik bila dah siap nanti.. saya nak beli jugak karpet tu kat ikea.. tapi dah takde.. wawaawwawaa.. kat website pun dah takde.. maybe ikea dah tak produce.. dia ada buat design baru sekarang.. tapi lebih kecik saiz dia.. pastu macam serabut sikit design dia.. tak best.. T_T