Thursday, September 15, 2016

#Whatiwear :: Double-triple tone dress





ingat lagi tak cerite baju hijau abah sado time raya ritu..??
ni lah baju yang aku beli malam tu..hahaha..dramatik sikit cerite baju ni..
yang sepatut nya.. aku nak pilih kaler Pink [kat bahagian hijau tengah tu]
tapi akhirnya..demi abah sado..eheeaamm..
aku pilih color ni...

dah lama sangat beli.. tapi time raya haji ni baru dapat pakai..

well.. sebenarnya aku tak pasti nak pakai tudung color.. samaada hitam [sama ngan bahagian bawah kain]
atau orange..[bahagian tengah] yang mixed with emerald green
 atau pon kuning lembut sama kat bahagian atas... hahaha..
sebab.. aku rasa.. kesemua color tu..aku try matched kan.. 'boleh masuk' ngan jubah aku pakai ni..
semua pon menarik..

tapi.. macam biasa.. sebab tau abah sado mesti suka kalau aku pakai hijau..
jadi..dengan rela hati aku pakai ngan shawl color Emerald.. 
tuk raya Aidiladha ni..
matching2 dengan color abah sado punya baju [dia pakai kurta]

haaa.. nampak tak..nampak.. aku sayang kat laki aku.. hahaha...harus la keeeeeennn...
mesti cantik dulu kat mata suami giteewww... 






anyway... baju ni besh sangat ko tau tak.. n of cos wudu' n Bf friendly
dah lama design 
dah lama design double-triple tone macam ni ada kan..
sekarang ada orang buat tunic..blouse dah..
aku jer baru merasa nak pakai.. heheh...
aku tak beli ni kat satu boutique popular yang memula keluar kan tu pon..
sedangkan masa tu macam nak beli jer dah..
tapi tak sanggup aku nak beratur menunggu berebut bagai die kuarkan ada waktu2 nya..
so..lupakan terus..
tapi lama2..makin ramai pulak yang buat.. biasa tu.. biasaaaa..
ramai yang jual... dan ni pon aku beli kat satu booth yang sama2 bukak kat tapak karnival sebelum raya aidilfitri ritu..
aku tak ingat apa nama boutique..[malas pulak time ni nak gi bangun tengok label tag baju tu]
harga asal baju ni..Rm 170..tapi malam sebelum tutup tu.. aku dapat lebih murah dari harga asal sebelum nak tutup last day tu...
[sebab dapat murah tu aku beli jugak lah..walaupon aku tak lah rasa nak sangat]
tapi lepas dah pakai.. aku macam suka gile pulak.. kain best.. lepas tu.. nampak effect tinggi..!! hahaha
tu penting sangat tu.. i is like hokeh..



eeahh...rasa macam takde bende nak cerite..
dah.. tu jer... ok bai... 
esok cuti eh korang.. syiok ar banyak cuti..
neway..selamat bercuti tuk korang..










4 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Cantik!.

Tentang dilema tudung yg Aty ckp tu, Akak ada terbaca 1 nasihat dari perunding imej, jika ketinggian kurang dari 160 cm.. kaler tudung hendaklah yg sewarna dgn corak2 di bahagian bahu/dada (utk menjadikan kita nmpk tinggi). Tp Akak tengok Aty sesuai utk semua kaler, maybe ketinggian Aty more than 160. Ye?.

Chekgu Azrine said...

aty kurus pakaila warna apa pun cantik je tau...ahkak tak boleh pakai warna pastel...kompem nampak chubby...actually dulu akk suka sgt warna putih...skang nk pakai putih sis takut...bahahahhaa

Nanie said...

Kagim s5yle akak. Simple yet mnutup aurat.

jaja_NorLiza said...

Cantik sungguh adik ahkak sorang ni!! Tak.kesah la pakai ape pon...kaler ape...sume cantik!!!!!