Monday, October 31, 2016

OutfitAtyFared :: my new super comfy culottes from CLOCHE's



orang kata.. ko kalau nak tengok yang ko dah bertambah tua..
bila ko mula terima jemputan dari perkahwinan kawan2 ko..
lepas sekolah..sorang -seorang kawan2 ko kawen..
dalam masa 10 tahun pertama habes sekolah tu..
ko akan kerap terima kad kawen dari kawan2 sekolah ko...kawan2 belaja ko..
yang lebih pada kawan2 sebaya sama umur..
haaa... dah kertu lah tu..heheh..
kalau ko masih belum bertemu jodoh time tu..
harus lah ko dah rasa panik...sikit..

lepas2 dari tu.. dah kurang dah..
kalau ada pon.. dari kawan2 kerja ko..yang mungkin lebih muda dari ko..
time tu...ko pon dah kawen..dan beranak pinak..
atau pon...dari jiran tetangga rumah ko..
tu pon sebab die tengok.. ko dah kawen.. kan..??
biasa tak dolu2..masa ko membujang..tinggal rumah bujang ngan kawan2 ramai2 satu rumah..
ko dapat kad kawen dari jiran..??
tak kan...
tu lah beza nya...heheh..

sekarang.. banyak terima jemputan akikah anak2 jer pulak..
orang tu beranak 5 kali..buat akikah 5 kali..
5 kali tu jugak lah ko pergi..syiok kan..
tak macam kenduri kawen.. sekali jer ko pergi..lepas tu..dah..
tu belum kire jemputan besday anak2 derang lagi..

tu makna nya..ko dah kertu...
aku ler teewww...

nak betul2 rasa kertu lagi..
bila satu masa nanti.. 
ko akan terima jemputan kawen dari kawan ko..untuk anak2 mereka pulak..!!
hoooii...apesal cepat sangat ni..!! -waktu tu ko akan rasa..

eerr..aku masih belum lagi sampai ke tahap tu..
kawan aku yang paling awal kawen dulu2 pon..
anak die baru 16 tahun...[tu lah untung nya kawen muda..]
kalau anak die mengikut jejak langkah mak die kawen awal..
mungkin lagi 3-4 tahun baru aku akan terima jemputan tersebut.. 
3-4 tahun tu bukan lama sangat pon...
nak pergi majlis kawen anak kawan sebaya aku..
anak dia dah nak bina keluarga baru..nak bercucu..tapi anak aku tak akil baligh pon lagi..phheeww...

okeh..dah....


bukan nak cerita pasal tu sebenarnya..



baru ni aku menerima satu jemputan perkahwinan yang istimewa kat seremban
Alhamdulillah.. aku bersyukur beliau bertemu jodoh lagi..
selepas apa yang di lalui..
semoga kali ni.. kasih sayang dah hubungan tu lebih panjang sama2 sampai ke tua..
dan seterus nya kekal hingga ke jannah..

ada kesempatan.. aku akan share pasal wedding ni..
sapa ikut blog aku.. pasti tau dan kenal siapa orang ni..

cuma kali ni bukan nak cerite pasal tu..
tapi aku nak cerita pasal palazzo kegemaran terbaru aku.. 
yaaaaaaaaaanngg.............................





SUPER SELESA..!! cutting yang cun.. !!



Loose... cover aurah..patuh syariah..


eeahh..seluar ni ada side pockets la...kiri dan kanan hokeh..
boleh simpan duit baki kalau kiri kanan tangan penuh pegang anak dan barang shopping..eh?



CANTIK DAN STYLO JUGAK..!!



ada lagi yang PALING PENTING tuk aku sendiri..

iaitu..



IRON LESS..!!

Memang perangai aku sangat lah kan ni..muahahahaha
apa2 yang aku nak pakai..
mesti kene ada semua ciri2 kat atas tu...

seluar macam ni aku suka sebab senang nak matching2..
tengok.. aku boleh pakai pergi wedding kawen orang pon jugak..
aku memang agak kureng sikit pakai skirt atau kain..
bukan tak pakai langsung..
cuma kalau cakap pasal SELESA..memang aku prefer pakai seluar ke mana2..
dan dengan CILEA PLEATED CULOTTES yang aku pakai atas ni
masih nampak sopan dan formal jugak tuk pakai ke majlis2 tertentu...

tak akan rasa janggal untuk pemakaian FORMAL
dan SANTAI panda masa yang sama..
tu yang penting..
jadi.. korang kalau beli seluar macam ni..
boleh jer pakai pergi untuk ke pejabat jugak..
matched kan ngan over coat atau blazzer.. cantik dan fashionable..!!

jangan takut tuk mencuba...
jangan risau nampak pendek gemok atau sebagai nya..
tak pon.. palazzo..culottes adalah sangat trend sekarang hokeh..
korang boleh pakai tak kire masa dan di mana2..
memang akan nampak trendy..
yang penting..pemilihan potongan seluar tu sendiri..
dan pandai nak matching kan dengan top yang bersesuaian..


ada 4 pilihan warna pastel / basic [ BEIGE-GRAY-BLU MINT-WHIT] 
yang mudah nak di suai padan dengan apa2 warna top sekali pon..!!


kemasan pinggang yang kemas dengan ciri istimewa Pleats di pinggang menambah style


kalau korang risau lepas makan perut muncit nanti akan rasa tak selesa..
jangan takut..!! kat bahagian belakang ada getah [stretchable] kiri dan kanan
dan memang sengaja letakkan zip jenis tersorok di bahagian belakang sebab tak nak kasi nampak lebih kemas biler pakai.. trust me... its worth..!!! 









Available dalam 4 saiz iaitu S / M/ L/ XL
tak yah risau kalau seluar terlampau gedobosh atau sempit sangat
tak yah susah2 nak alter dah [melainkan kalau nak labuh atau pendek jer]
dan boleh di pakai sehingga ke tinggian 170cm..







nak tengok lebih banyak pilihan design seluar yang lain..
boleh tengok kat FB/IG ni ;


FACEBOOK :: CLOCHE
INSTAGRAM :: cloche.kl



jangan lupa LIKE DAN FOLLOW yer..



atau boleh terus contact untuk pertanyaan lanjut dan urusan pembelian


whats app / sms : +6011-23451742
EMAIL : cloche.customerservices@gmail.com

No comments: