Monday, October 10, 2016

TIPS GANTUNG GAMBAR FAMILY/GAMBAR PERKAHWINAN





ritu aku dah share ukuran yang tepat tuk mengantung frame kan..??
saja nak share pasal gambar2 yang lebih peribadi..
macam contoh..gambar perkahwinan..gambar family..gambar2 graduasi..

salah satu kesilapan dalam mendekorasi ruang tamu..
yang biasa sangat kite tengok/buat
adalah perihal mengantung gambar perkahwinan/gambar family ni..
sebenarnya.. kalau korang nak tau..
ruang tamu formal.. bukan lah tempat yang sesuai nak letak gambar2 tersebut tau..

kalau korang nak jadikan gambar keluarga sebagai objek dekorasi kat dinding
ruang paling ideal tuk pamerkan nya adalah 
di RUANG KELUARGA atau RUANG TAMU TIDAK FORMAL
[nanti aku share apa dia Ruang tamu tidak formal ni yer]
macam tu jugak gambar kawen..
elakkan [atau kalau boleh..JANGAN letak gambar kahwen kite [di dinding] kat ruang tamu Formal

tapi bukan tak boleh langsung..
cuma..korang boleh jer letak kat frame2 kecik atas meja hiasan...
konsep tu berbeza..[dengan mengantung frame di dinding sebagai hiasan]

tips ni takde kaitan dengan sebab2 peribadi yer...
[atau larangan dalam islam]
tapi ianya lebih pada... asas2 dekorasi yang tepat sahaja..
bagi aku.. kalau nak lebih islamik.. lebih baik gantung ayat2 alquran di ruang tamu tersebut..
berbanding gambar perkahwinan/family kita.. 

hanya tips sahaja yer..


ok.. tu jer..
harap tips ni membantu..






No comments: