Friday, November 25, 2016

'PERCUTIAN' hape kah ini....



aku pon tak sangka aku kat 'sini' saat ni...
tu pon..dah puas bertangguh dah nih..
tapi.. mengalah jugak lah..akhirnya..
biar lah orang lain jaga aku pulak...uhuhukkkss..



waaaahh... macam besh jer kan makan atas katil.. bukan selalu2 dapat rasa..ahaakkss..
ko nampak tak katil apa tu.....?? nampak tak..nampak..??

Qaleef cakap..katil orang mati.. pfftttt..... 
[sebab die teringat arwah mummy nya tina dulu lah tu kes nya nih..]




lepas 3 minggu rasa tak sihat.. batuk teruk..melarat..dan weak...[dari sebelum gi Bali lagi]
habes 3 botol ubat batu.. sepapan panadol dan antibiotic..
dan cuba cara remedi jugak.. segala herba..black seed.. hapa tah lagi laki aku belikan..segala madu..lemon..limau..
aku telan..
makanan berminyak..atau punca2 batuk aku elakkan..
tapi.. tmasih sama jugak..paling teruk..biler kesan ubat hilang..
batuk menjadi2...
kemarin..ubat dah licin.. aku macam tak boleh survived.. 
sampai aku muntah..tak ley nak makan..dan paling teruk..demam panas mengejut..
aku jadi weak.. nak cakap pon tak larat..
lepas tu.. makin susah nak bernapas.. tak pasal rasa macam semput pulak..
maka nya.. jom lah kite 'serah diri'...

tu pon..jenuh bertangguh..biler rasa teruk.. rasa jam2 tu nak pergi..
biler time abah sado nak bawak.. aku jawap "nanti lah... tengok esok..."
dan esok.. dan esok.. sampai lah seminggu-2 minggu..dan ni dah 3 minggu lebih..

huhu...

bukan apa... aku risaukan anak2..
lagi2 shaquille...mana lah die pernah tido takde aku...
qaleef pulak masih sekolah...sekarang ngah sibuk rehearsal tuk majlis graduation die hujung minggu ni
tak boleh nak ponteng lagi..ritu dah ponteng seminggu gi bercuti kan..

tapi.. biler dah masuk sini..
rasa macam.. eehhh..ok jugak lah 'bercuti' macam ni..hahahahaha..
bukan apa.. aku rasa..dapat rehat betul2 rehat..
lepas makan ubat..terus tido lena..
kalau tak.. sebelum ni.. makan ubat batuk berkoyan2..
lepas tu mamai2.. mengantuk.. tapi tak dapat tido gak..
sebab anak2 tak tido... dan macam2 perangai..
lepas tu ko tido kejap2.. tak cukup rehat..tahan la ko pening sorang2..
macam tu lah mak2..
abes tu..biler nak bebetul dapat rehat dan sihat kan..
tu gamak nya tak baik2 tu..

paling aku risau.. kalau... mnjangkit kat shaquille pulak..!!
halamak... kang jadi makin teruk..
so.. terpaksa aku buat keputusan ni..
aku rasa.. insyaa Allah.. akan lebih baik..
kalau aku sakit..nanti anak2 pon sakit..
dan paling teruk..kalau aku sakit..sapa pulak nak jaga anak2 tu kan..
macam ni lah jadi nya..huhu..*rasa bersalah

alaaaa...tapi.. bukan jauh nau pon..
bersyukur lah sangat kat Rawang ni dah bukak KPJ since last year..
tak jauh pon laki aku nak ulang alik..
nak tido sini pon takde hal.. bilik private..aku sorang jer..
tapi.. aku prefer derang balik rehat tido kat rumah jer lah..
lagi selesa tuk abah sado sendiri..
aku ok jer..tak kisah langsung..boleh bangun gerak sendiri..takde hal..
rileks2 aku kat sini ni ha..baring jer.. layan tv.. layan youtube..rasa nak tido..aku tido..
sampai masa nurse dokter kejut cek aku..makan ubat..
baru rasa betul2 rehat sangat nih.. mihmih..

korang pon jangan pikir bukan2 sangat tau..
takde apa2.. just sakit biasa jer ni.. memang ngah musim sekarang ni..
insyaa Allah..semua akan ok...Allah sayang kan aku..
nak hapuskan dosa2 aku...insyaa Allah..

yang penting..korang doakan aku yer..tu yang penting...







pilih menu makan tuk esok..




notatanganAty :: serah diri..admitted.. pilihan terakhir dan paling susah aku nak buat sebenarnya..



6 comments:

Amanda Suria said...

Patut dari awal menyerah kan..tp sedap kita ni mak..mmg macam2 fikir..get well soon dear

eima said...

rehat la aty .. penat sgt dah tu kot kan ... tu Allah bg peluang berehat tu ...

get well soon ....

Kak Allia said...

Moga cepat sembuh 👩🏻

Hasliynda Umairah said...

Semoga cepat sembuh

Yana MIB said...

speedy recovery beb...aku pn klu sakit pi klinik amek mc je...haha nk harap pi sepital huii mtk simpang...pk anak² kan...take care tau!

Chekgu Azrine said...

cepat sembuh aty..akk harap by the time akk baca entry ni aty dah sihat ye...