Monday, December 12, 2016

Projek FAMILY HALL :: Sofa baru






Teaser sikit Sofa baru kat Family Hall rumah kami kat tingkat atas..

so far.. ruang ni tak perlukan apa2 perubahan atau budget lebih pon..
dah siap cat sejak tahun lepas lagi..
tv cabinet pon yang dari tingkat bawah dulu kiteorang bawak naik atas pasang..
tuk jimatkan ruang..memang tak boleh nak pakai perabot keterlaluan pon..
memula dulu tak nak letak sofa kat sini..
sebab nak kasi lapang tido baring
tapi tak besh pulak biler dah lama2..
tak selesa biler nak tengok tv kene mendongak sikit [walaupon tak tinggi sangat]
lagi satu.. rasa macam tak siap jer ruang ni..huhu
so.. tu kiteorang decided terus beli sofa seketul yang bersaiz sederhana sesuai ruang dan tuk kiteorang

cuti panjang baru ni..
gigih lah pergi beli barang2 tuk ID..
tambah bantal sikit...
beli side table tuk letak lampu meja..
lampu..frame..semua alih2..pakai sedia ada jer..
frame beli dari Bali ritu..
masuk pulak tema nya yang ada merah2 sikit kat canvas frame tu..

nanti aku share gambar penuh yer..
kepala ngah berpusing tak tau lah kenapa..huhu..

4 comments:

Saya Disini said...

simple dan menarik

Nurzakiah Hanum said...

simple but nice

nayfatimah rasyid said...

mabuk kot ;)
tak lama lagi dapatlah adik

wani ezryl * said...

cun! nak tnya, aty.. tv cabinet yg mcm ada board tu, pasang dgn drill pada dinding ke mcm mn? and ada jual dah siap kat mana2 ke atau kena customized? thanks in advance, aty :)