Friday, April 23, 2010

EpisOde 2 : hOneymOOn ~piLiHan DALAM negAra~ aKu

lapang sikit ari jumaat ni.. so arinie Ley survEy tempat honeyMoon Lain lak.. sambiL2 caRi.. sambiL tu  Ley ar update pasaL episode 2 puLak : edisi rancanGan hOneymoon aku... sambungan dari 
ceeehhh.. tak abes lagi uPenyer...~ngeee... jangan muntah darah OK..huhuhu~

taPi kaLi ni nie aku nak pLan honeYmoon yang kat daLam negare jer puLak... maLaysia sendiri tersangat banyak tempat perangianan yang besh2... tu pasaL maLaysia ley tersenarai sebaGai antara 10 negare yang besh tuk diLawati tau.. kat dunia OK...~ lelagi pantai... en tuNang mesti sangat suKer..!!

PULAU SIPADAN @ SABAH






~Waaaaa...!!! begitu banyak pictuRe puLau nie yang aku leTak... TERUJE ok..!!! aku dah Jatuh centa kat puLau nie...~aku saje highLight banyak2 sebab nak perGi sangat tempat ni...!!!  nak en tUnang tengok....~ngeeee....  memang tempat yang romantik tuk berhaneymOon..!!


PULAU REDANG / KAPAS / PERHENTIAN @ TERNGGANU




~PULAU REDANG-



~ PULAU PERHENTIAN~



~PULAU KAPAS~

~ semua menarik kan....terEngganu memang aku tau banyak tempat2 yang besh...!!! banyak pantai2 n puLau...   saLah satu yang paLing aku suke nak jeJakkan kaki iaLah puLau redang... memang tempat ni bagi aku less than perfect ar tuk ber bersanTai ber dua~ngeee... kaLau kate kat Malaysia ni.. tempat2 ni PiLihan ke 2 yang aku akan pergi kaLau tak dapat pergi puLau sipaDan tue... memang aku suKer... dan memang nak sangat pergi... lelagi aku beLom pernah jejAk kan kaki aku ke terengganu taw..!! 


 PULAU TIOMAN / PULAU SIBU @ JOHOR



~Tioman pon macam besh gak Kan..~


~ResOrt kat SIBU~

PULAU LANGKAWI






~ Langkawi...uurrmmm... masih boLeh dipertimbanGkan Lar.. tapi serase2 aku macam nak pergi sebeLom kawen nie... jangan tak percaye.. aku tak pernah pErgi sane lagi.. aku memang peLik..!!! gambar yang Last tu saje aku besaukan...heheh~ sebab kaLau aku pergi sane memAng pikir nak sHopping jer...!!



en tUnang : unTuk semua yang kat atas nie.. seLain PULAU LANGKAWI~ aku tau die akan bersetuJu 120%.. sebab setahu aku...memang puLau dan pantai piLihan die... 
tuE aku juz target nak gi puLau jer kat MaLaysia nie... tempat lain..?? hurrmm.. maybe 
FRASER HILLS PAHANG.... PANGKOR PERAK.... SEMPORNA SABAH.... LABUAN SABAH(kawasan bebas cukai ni memang aku suke nak pergi..~ngeeee)... uurrmmmm...banyak agi tempat yang ley di pergi...

untuk aku ~ asaLkan dapat bersama die aku tak kisah kat mane pon pergi... ceeehhh... ayat geLi2 ok.. toLong jangan munTah darah yEr..~huhu... tapi siYes... tu tujuan nak berhoneyMadu~ hanye untuk nak beRsame si die Ok...~

4 comments:

Xora said...

kalau nk gi redang, gi cepat2. tak lama lagi redang dah nak dinaik taraf, harga hotel dah cecah beribu. skrang ni rm300+ aje utk 3 hari dua malam.

@ty_farEd said...

waaaaa...yer ker..?? beribu ek...??!! urrmm.. tapi cik abang dah vote tuk sipadan..~ngeee.. tapi memang nak pergi gak redang tue.. mekaseh ek xora.. :)

Xora said...

kalau saya pun, saya vote for sipadan pasal air laut dia giler teramat cantik. lagi cantik daripada redang ok warna air laut dia :D have fun!

@ty_farEd said...

yer ar xora... terjatuh chenta mase 1st time tengok sipadan ni taw...!! xora nak honeymoon kat ner?