Thursday, May 13, 2010

kenduri Di dewan atau di ruMah?

ok.. pagi ni dah Ok sikit...

pasaL haL semaLam tue.. dah boLeh tarik napas Lege... eerrr.. harap2 tak semput Lagi....

petang semaLam.. daLam ketensionan aku wat report account...pukuL 5 petang... mak aku teLepon bagitau...~

" ayah kau tak dapat booking dewan sebeLah rumah tue...kiRe kompem tak dapat... sebab memang dari akhir tahun Lepas pon dah penuh orang booking tuk tahun nie.."

ok... aku paHam.. dan aku dah expect pon..

aku :  akak tak nak ubah tarikh Lain Lagi..

" kiTe booking dewan MBSA kat depan tu...."

aku : yang seLalu wat senam robik tu..?? tak nak..dewan tu buruk sangat2 tak cantek la maaaakk...!!!

memiLih puLak tue... harus lar ok... aku nak majLis aku waLaupon sederhana.. tapi..tetap cantik di hati aku..eccehh...~

tapi aku kesian kat mak ayah aku... aku tau buat majLis kat rumah sangat penat ok.... aku paham...

sedangkan aku dah booking dah ngan aLong kat tempat aku nie.. siap dapat harge murah Lagi.. ~n3 cerite pasaL canopy tu ka sini ok~   so..bagi aku.. dah mudah.. caering pon dah tempah.. tinggaL nak bayar jer... n eerrr... nak piLih Lauk.. ni Lagi satu haL..~ ayah aku bz memanjang tak dapat nak jumpe orang caTering tu.. banyak kaLi dah aku canceL appointment sebab Last minit ayah ade haL lain puLak.....macam wakiL rakyat lar...!! uuhh... aLahai ayah aku...


aku : ok..macam ni Lar mak.. ape kate.. kite tetap tarikh duLu... akak perLukan tarikh tu sebab banyak persiapan yang akak dah buat dan kene kompem kan baLik.... susah kaLau Last minit nanti duit deposit akak bUrn.... dewan tu biar akak usaha Kan carik jugak.. jauh sikit tak per jer kan... kaLau tak dapat jugak dewan tuk tarikh tu.. nak atau tak nak ...terpakse lar wat kat umah....

" oK lar..nanti kite bincang kat umah key..."

kaLau ikut aku.. aku prefer wat majLis kat rumah... sebab bagi aku mudah... dan aku ade pendapat aku sendiRi..







tapi..aku jugak redha.. tak boLeh nak penting kan diri... ayah aku cakap kalau wat majLis kat umah... banyak keje keNe buat... leleBih lagi yang meLibat kan hal 'rumah' aku... kene cat lar .. repair tu lar .. ini Lar.. macam2 pLan nyer...

bagi aku : tak payah sume tu... aku buKan wat majLis besar2 sangat pon.. aku cume nak kan majLis yang sederhana... leLagi aku tau ayah aku tu sangat sibuk... tapi tu Lar.. orang tua Kan.. tak tau ape yang die pikir... nak jugak.. so aku ikut kan jer...~

So..sekarang aku tak kisah kat maner2 pon.... DEWAN ATAU DI RUMAH.. yang penting majLis tu berjaLan Lancar dan mengikut ape yang ditetap kan....

~ gambar aku googLe~

disebab kan haL nie.. aku terus baLik awaL semaLam... kerje meLambak Lagi.... tapi.. memang aku dah panic Ok....!!

baLik tu... 

emak aku :
" macam ni Lar kak... kite wat majLis jugak 18 dan 19hb tu jugak... kiter wat kat umah jer... tak per... dari sekarang kite dah ley start wat sikit2 key.."

disamping hujah2....

"howyeeee......!!!"

mak aku susah nak wat keputusan.. dan sangat jarang wat keputusan... !! seLalunyer kiteorang hanye tunggu keputusan dari ayah... yang sangat lambat ok..!! n sekarang.. biLer mak aku decide.. ayah aku setuju jer...
kire 'pendapat dan keputusan' mak aku agak power ar sampai memboLeh kan ayah aku bersetuJu daLam sekeLip mate jer....!!!

oowww emak.. terime kasih sebab menyelamatkan keadaan..... mmmuuuah....!!
*
*
*
*
*
*
*
maLam tadi jugak seTeL biLer mak aku dah tPon mak merTua~tO be aku kompem kan suMer ni...

ayah aku nak tPon semaLam..tapi abah merTua ~to be aku tak angkat tpon puLak... ~sebab ngah main badminTon ....~ngeee

SETEL....

tapi tetap tak Lena tidor jugak.. sebab nyer...

pukuL 2.30 pagi : en Tunang tak sampai2 dari johor Lagi.. sedangkan dah bertoLak awal.....
aku terus teLefon.. rupenyer berenti tidor kat R&R paGoh... ok~
en tunang baLik kampung... mak merTua ~to be aku masuk wad.. ade sikit pembedahan keciL...

doakan semoge mak merTua ~to be aku cepat sihat.. amiinnn....

pukuL 4.30 pagi : en tunang baru mssg cakap dah sampai kL..aLhamduLillah~

tapi tetap tak Lena... pepagi dah masuk opis.. sebab termimpi2 pasaL kerje yang aku tinggaLkan semaLam...!! oh...tidak~
*
*
*
*
*
*
"so..nak tanyer sekaLi kawan2.. kat maner majLis kawen u'olls.. ?? n mane u'olls rase lebey baik... ??"

9 comments:

.:Mrs. Engineer:. said...

rumah ok gk...gudluck ngn sume preparation... :)

btw, umh shah alam ktne?seksyen bpe?

@ty_farEd said...

mekaseh yanie... :) so..dah decide kat umah pon... umah kat shah aLam seksyen 32..area kota kemuning... nanti i anta kad..datang taw...bawak adieh ek...~ngeeeee... ;p

rose said...

alhamdulillah..dah settle sume..pas nie harap2 sume nyer berjalan lancar..amin... =)

wedding saya nnt wat dekat rumah..sebab kalau buat kat dewan..jauh la plak..hehe

2,2 ade pro n kontra..yg paling penting,majlis 2 berjalan dengan lancar dan meninggalkan kenangan yg terindah.. =)

ZARA said...

dua dua pon ok. rumah or dewan. u dah decide buat kat rumah pon kan? hehe. good luck.

farahfatihah said...

huhu stress gak baca wakakaka..
fara buat kat umah biasalah umah kg laman luas kan..lagi pun ada group yg dipanggil rewang..kerjasama ngn penduduk kg la..sbb tu parents fara lagi suka wat kat kg..kalau kat dewan takut org kg kecik ati etc la mcm2 hal kan..ikut je la huhu

@ty_farEd said...

oooww..orang stress..fara gelakkan ek..heheh... tapi kan..betul..senang jer wat kat umah... tapi besh ar kalo ade orang nak merewang2 nie..jimat..!! kat tempat i dah tak de tu sume..~ngeeee...

@ty_farEd said...

rose ~betul betul betul.. tinggaLkan kenangan terindah...tu yang penting...

zara ~ mekaceh ek...chiyuk tuk diri sendiri...heheh

fikaryna said...

wat kat dewan mmg mudah dan cuci tangan..

tapi ryna suka sederhana dan majlis yg mesra..so kalau ryna vote rumah..

cuma kena list kan pro dan kontra spy x bermasalah..

ryna buat di rumah tapi alhamdulillah, mak ayah ryna tiada kepayahan..

Anonymous said...

That is firmly thought by Bill Sonnemaker who would be the founder of a personal training facility in Atlanta termed Catalyst Fitness
http://www.freetechie.com/wiki/index.php?title=Muscle-Building-Supplements-for-guys