Monday, May 10, 2010

tarikH kawin berTukar... memang beTul boLey panik...!!~

tadi mase aku bLog waLking.. bace satu n3 kat bLog : 
 -n3 isu : pasal panic attack...  n mintak tolong pade B2b Lain~ tentang : tarikh kawen yang di tukar dan make up artist tak ley tukar tarikh...!! memang panic.. sebab dah deposit.. n kaLau cik NahwaL tak dapat carik orang yang nak gantikan nyer pade that day ~kire deposit burn..!! memang panik..!!

aku pon tetibe tumpang panik jugak... terus coll butik aku yang kat putrajaya tu tuk kompem tarikh... kenaper tetiBer..?


maCam nie ceritenyer~

tarikh asaL sepatutnYer aku niKah dan saNding seperti yang dah ditetapkan... (~eerr..aku tak bersanding... tapi pelamin harus ade Ok~ngee) iaLah pada:

~10 oktoBer 2010~
bersamaan 2 zuLkaedah 1431



~sepaTutnye 5 buLan lagi dari tarikh hari nie = 153 hari Lagi~
~ni wedding ticker asaL aku sebeLom di tukar tarikh~

Tapi Lepas majLis tunang adik aku ~n3 kat sini~ 2 minggu Lepas..tetibe ayah aku cakap...

"ayah rase nak buat kat dewan jugak...  penat buat majLis kat rumah.."

eerrkk... ok..aku tak kisah sangat.. asaLkan aku kawen...~ngeee... aku paham memang penat sangat wat majLis kat umah nie....

TAPI...

setahu aku..dewan yang bebetul sebeLah umah aku ni.. tarikh 10/10/2010 dah penuh...!!! since dari 2 ari tu pon dah tanyer..  n ayah aku pon tau tu... sebab tu... die setuju wat khemah depan umah...

then ayah aku cakap lagi...

"kite awaLkan tarikh...buLan 9...ayah dah tanyer farid dah.. die kate tak kisah"

"fared memang tak kisah ayah... tapi kene bincang ngan famiLy die jugak..."

mak aku menyampuk... " nanti ayah kau telefon famiLy die bincang biLer dah kompem tarikh ok..."

eerrkk...baiKLar....  dan Lagi... aku tetap tak kisaH...aku paham... bukan famiLy yang aku risau kan.. aku tau.. e'thing wil be fine... TAPI....

paLing merunsingKan aku iaLah..

aku kene confirmkan baLik pade vendor2 dan pLnner2 yang aku dah buat n booking tuk wedding aku ni.. yang sebahagiannyer aku dah bayar deposit...!! aku takut tarikh baru yang aku piLih ni tak ngam ngam ngan scheduLe derang puLak.. memang haru nanti...  risau dah fulL booked...!!

2 minggu Lepas..

ok... tak nak beban kan ayah aku..~ tak nak macam memakse.. sebab aku tau die sangat sibuk...

tapi..~ tak boLeh..!! ayah aku tu memang kene push n ingat kan die selalu....

since die bagi tau nak tukar tarikh.. ayah aku masih tak beri jawapan dan tak kompemKan taRikh lagi ngan aku..!!! sebab die bergantung pade biler dewan sebelah rumah aku tu free~ start dari tu aku asyik desak ayah aku dengan soklan2 Laziam... kaLo tak sempat jumpe... aku sms ayah aku...~ngeeee

"ayah dah jumpe abang zaki beLom...?"

"ayah dah booking dewan beLom..?"

"biLer ayah nak gi tengok dewan?"

dan sokLan2 yang lebey kurang macam tu ar~

sebab kaLo tak dapat dewan tu.. kiteorang kene booking dewan yang lagi jauh.. aku tak nak...!! lelebey lagi dewan cadangan kedua ayah aku tu... aku memang tak pekenan....  ~ngeee

so..ari jumaat las wik...

"kite dapat tarikh seminggu pas raye..."
 
~18dan19hb september~
-bersamaan 9 syawaL 1431-




~ maknenyer dari 5 buLan.. sekarang dah bertukar jadi Lagi 4 buLan..!! warrgghh... baru aku terase nevesnyer...!!~ banyak lagi bende aku tak seteL...uhhh..tidah.. muLer berpikir dari sekang..~ngeeee


ok..so tarikh kompem...

sekarang perkare yang aku kene seteL :

1- buTik pengantin - aku dah 50% deposit... aku takut tarikh baru yang di ubah tue... butik tu tak dapat bagi baju panten n pelamen yang aku nak..!! lelebey Lagi takut deposit aku burn..!!

*eerr...takutnyer jadi macam bLogger kat atas tu...so..cecepat aku tpon butik Puteris tue paGi2 tadi Lagi... memuLe aku try mintak baLik deposit.. n dah tau... kompem2 tak boLeh..!!! saje tanyer.. maner lar tau kan... ~sebab nyer.. lepas aku booking jer puteris tu..aku jumpe lagi satu butik yang besh jugak...!! tapi.. nak wat camaner kan... harus Lar aku redha... naseb baik tarikh tu ok ... free Lagi.. n aku still ngan pakej yang aku dah booking ritu... may be sebab wakTu raye tak ramai nak wat majLis kawen kot.... eerr...agaknyer ar...

2- photographer - orang photography ~MEDIA UNGU nie dah Lar tak amik banyak job daLam satu mase~ mase aku booking duLu.. kire tinggaL satu jer kosong.. tu aku booking mase buLan 2 oK.. sekarang dah buLan 5..!!

*n aku dah try coll dari pagi tadi tak pick up phone..sampai ke tengahari...kol opis pon samer gak..!! panic... sangat panic ok... dah rase tak besh... but aku try mssg n alhamduLillah en adam tu repLy... tapi afTer 1pm baru Ley kol die... bz upernyer....~uhukkss.. so sekarang... aLhamduLillah..seLesai... waktu tu die kate die kosoNg.... :)



 3. caNopy -  aku dah booking... aku tak pasti ade masaLah ker tak nak canceL tukar tarikh n tukar servis.. maksudnyer.. aritu aku dah kompem kan khemah berape banyak nak amik.. tapi waktu ni.. bukan tak jadi terus.. juz kene tukar sikit.. takkan kat dewan nak amik khemah banyak2 Lagi kan.. juz amiK dua khemah jer tuk majLis mase kenduri niKah aku tu nanti..   seLebihnyer amik meja kerusi n tempat duduk untuk majLis makan beradab aku tu nanti...

* nanti aku jumper die terus ar minggu nie....


yang Lain... so far tak de masaLah lagi kot.. sume nyer ok...

errrr... tariKh ni baru jer di kompemKan jumaat Lepas.. aku dah bincang ngan en Tunang... dan aku dah ingatKan die dari saBtu Lagi tuk bagitau awaL2 mak aBah die ~mertua to be aku tu... nanTi daLam minggu ni aku ayah aku akan coll bagi tau sendiri... ~aku harap en Tunang a.ka. en Fared dah bagitau awaL2... 

eerrr... kaLau ipar n  merTua aku bace n3 ni risau Lak kaLau en Tunang tak bagi tau Lagi .. 

untuk pengetahuan semue.. ipar n merTua~to be aku dah  jadi one of my siLent foLLower kat bLog aku ni ok.... ~ngeee.. agak seram sebenanyer.... ~huhu....

~ minTak maaf awaL2 duLu ~n hope semua nyer berjaLan lancar... insyaaLLah~

4 comments:

.:Mrs. Engineer:. said...

waa...cuak nye....confirm terkejar2 call sume vendor kn...anyway, insyaALLAH sume ade hikmah... :)

@ty_farEd said...

haa..tau tak per...tetibe jadi sangat cuak dan bedebar2 taw..ceh..heheh... but aminnnn.... betul..harap sume ade hikmah... mekaseh awak... :)

farahfatihah said...

hi dear..sabo2..huhu ai yg baca pun cuak gak ni..klau bab tarikh ni mmg boleh wat xsenang duduk....nway hope everythin ok ya

@ty_farEd said...

heheh farah.. memang susah nak 'mix n match' wit tarikh kawen yang dah dirancang n last minit consideration family ni kan... adeey lar.. en tunang tu redho jer..relax.. i ni yang dah asyik tersedak...huhu.. yup..hope sume ok... :) thanks