Tuesday, August 17, 2010

EpisOde 3 : biLer nak pergi honeymoon..??

air asia sedang buat promosi..
memandangkan aku ni menag suker sangat berjaLan...
memang menerujekan...!!!
dah Lame sangat tak berjaLan2 melancong..
sejak2 sibuk pasaL nak kawen nie...~
ramai kawan2 dah tempah pon tuk pergi honeymoon...!!
aku sangat jeLes....~ngeee

even adik aku yang nak kawen buLan 3 tahun depan pon..
dah booking...*uhukss...
pergi puLau redang...
2 orang ticket pergi baLik tak sampai Rm50..!!!

aku nak jugak..!!!

n3 pasaL buLan madu aku yang Lepas

~ PULAU SIPADAN ~

aku ngan en tunang dah decide
tuk piLih samaada baLi.. puLau sipadan atau puLau redang

~ BALI ~

ade jugak hajat dihati...
nak pergi ker bandung atau jakarta...
tapi..memandangkan.. tu hanye lar akan jadi tempat tuk aku bershopping...
so... lupekan lar hajat tu buat mase ni....~ngeee

tak per... banyak Lagi promosi...~huhu


kiteorang ade agency pelancongan berdaftar
yang kiteorang boleh gunekan tuk uruskan pelancongan kiteorang..
termasuk buLan madu...
n kaLo sedang dalam promosi.. macam Air Asia ni..
kiteorang pon le mintak derang toLong tempahkan ngan harge yang lebih murah..!!
n derang aan uruskan from A to Z...
Lebih mudah...
memandangkan aku tak sempat nak pikir pon 
pasaL nak uruskan sumer nie.. termasuk..tempat penginapan..
tapi..masaLah nyer sekarang adaLah
MASA....!!

bukan MASA tuk menempah...
or MASA tuk menguruskan...
tapi..
MASA untuk pergi honeymoon tu sendiri...!!!

yeah...betuL..
aku cuti agak lamer..
seminggu sebeLom raye...
seminggu tuk raya..
dan seminggu selepas majLis kenduri..
means 3 minggu...
tapi..toLak cuti waktu puase..
toLak..cuti sebelokm majLis..
tinggal lagi seminggu...
kenduri aku sabtu dan ahad...
9-10 hari raye...
dan selebih curi tu masih lagi waktu raye..
aku perLu pikirkan tuk beraye bersame kuarge mertua lepas tu...
baLik kekampung Johor..

kaLo aku cuti berbuLan madu..
kompem aku nak amik 3-4 hari..
so bajet dari seLasa lepas kenduri hingga jumaat baru baLik..
so..biLer nak baLik ke johor...??!!
n tak kan 2 hari jer...!!!
mane sempat nak berjaLan2....
rumah sedare mare...
en tunang dah bajet beli baju raye banyak tahun ni..
tuk berjaLan raye bersame...
sungguh seronok..!!!

n memikirkan lagi...
lepas kenduri aku hari ahad..
tak kan aku nak tinggalkan rumah family aku tu macam tu jer..
waktu tu masih mud beraye...
kesian derang buat kerje sendirian..
sedangkan memang anggungjawap aku tuk buat semua tu...

so.. biLer kiteorang dapat pergi buLan madu...???!!!!
aku bukan lar orang yang mudah dapat cuti..
cuti tahun lepas masih banyak lagi berbaki...
tu tak masuk lagi cuti tahun ni...!!!

aku tak boLeh sambung cuti... 
aku WAJIB masuk pejabat akhir buLan..
kerje aku memang menimbun waktu tu...
kaLo boLeh bagi kerje tu pade staff lain tak per jugak...
ni kerje tu sendiri melibatkan account syarikat..
dan staff lain...!!!
assistant...???
lepas bersaLin hari tu..
lakinyer tak kasi kerje ..
sebab anak bongsu satu2 nyer perempuan tu..
mahu isterinyer sendiri yang jage..
sungguh geram...!!!!
tapi aku cuber tuk paham....
okey.. may be aku jugak terpakse melalui keadaaan macam tu..
oohh.. full time housewife...??!!!
eerrrr.... susah tuk aku pertimbangkan...~ngeeee

so..buat mase ni..tak de sape lagi yang datang intrvwe...
may be sebab buLan puase..
or may be sebab akhir tahun..!!!
kaitannye...??
tak ramai yang nak berenti satu2 kerje tu pade akhir2 tahun..
sebab biasenyer.. waktu ni BONUS akan keLuar...!!
so..rugiLar kan....
okeh...aku faham..
tapi... kesian lar kat aku sekarang ni....*sob sob...

okey...
tak per..waLau pon bagi aku...
saat paLing besh nak pergi honeymoon..
iaLah saat baru lepas diijabkabulkan...
tapi tak per...tahun depan ade lagi.....hopefully....*sob sob
tu pon kaLau aku senang dapat cuti 
dan tak mengandung lagi tahun depan...!!!~huhuhu

8 comments:

ally said...

sama la kita non ado masa nak g honeymun..xpe2..byk masa lain lagi..yg penting lepaskan yg wajib tu dulu..hihi

mysarah said...

ala aty takpe. honeymoon kat umah dulu ok. lepas tu tahun depan g jalan puas2! hehe

farahfatihah said...

dear, bulan madu xsemestinya lepas kawen..fara p pun thun depan bulan 4...kekangan masa n cuti la gamaknyer

syanaim said...

::nasya siap company tanya..naper amik cuti 4 hari jer..x g honeymoon ker?hahha..bkn x mo..tp thn ni ramai sgt sedara mara yg kawen..uwaaaa..geram..kakka..tp btul kata farah..honeymoon thn dpn lah gamaknya..:D..::

luvira said...

ira pun tak lew honeymoon..sedey!!!

Diebalychouzz said...

sy nak honeymoon tapi cuti tak banyak.. then masa singkat sangat..
honeymoon next year leh tak??
hehe

Nora a.k.a Aira said...

dont worry dear, asal sentiasa di sisi husband, itulah honeymoon terbaik =) biar lambat tp romantik , kalo cepat tp kelam kabut susah juga kan =) hehe

ElyaElmo said...

atyy...sipadan n balii bestt gakk....aty sempat buking ticket ke takk??