Thursday, September 02, 2010

hujung minggu ke 3 ~sebelom majLis [ WEDDING CAKES ]

saat2 terakhir sebeLom bercuti raye dan majLis ni...
aku banyak nak update ...
sebab banyak haL..!!!
Luperkan sekejap pasaL kesibukan kerja yang tak pernah abes...huhu

Sabtu Lepas..
aku dah tempah tuk wedding cakes aku...howye...!!
naseb baik die maseh terime 
walaupon hanyer tinggal lebih kurang 2 minggu lagi nak kawen..!!!

ingat lagi n3 ni..
yang mane aku begitu sibuk mencarik orang yang ley buat wedding cake yang aku nak...
penat aku google dari blog kawan2...
tapi..satu detik..
tetibe aku teringat...
mase aku amik baju nikah aku kat anggerik maLL..
ternampak satu kedai kek ni kat area situ...

tapi tak bukak..
juz ley tengok dari Luar jer...
mase tu tak terpikir pon lagi...
sebab masih sangat awal (buLan 4)






~ Contoh2 cake yang ade kat kadai ni ~


so... aku terus pergi kedai tu baLIk
beberape hari sebeLom pose ari tu..
n maLang nyer..kedai tu masih lagi bertutup...!!

tapi... sikit Lega biLer ade note di pintu...
no telipon owner kedai tu...
tengok nama....
kedai meLayu ok...
aku suker....

then... aku terus telipon...
lagi sekaLi risau..
sebab derang rupenyer ade bukak booth n promosi kat KLCC...
2 minggu..!!
so..akan baLik..selepas 26hb August...
maknenyer jugak... ley feed back lepas tarikh tu...
oowwhh..aku takut kaLo dierang last minit tak ley buat..!!
but..bersyukur... untie sue tu sangat baik n ramah..!!
n die berjanji ley buatkan wedding cake yang aku nak..!!

die juz mintak aku email pade die details macamane yang aku nak..
so.. aku jam tu jugak aku googLe contoh2 wedding cake yang aku suke.... alhamdulillah..anak die reply n said okey...




~ aku nak cake yang macam nie..~
3 tier fondant pink wedding cake

after aku dapat quotation..
aku kene tunggu 3 minggu sampAi last saturday tuk jumpe..
n bincang ngan lebih details...

so... alhamdulillah..
aku percaye pade derang..
aku dah rase contoh cake yang derang kasi..
bukan sekadar sangat cantik..tapi sangat sedap jugak..!!

deaL..paid 50% deposit..
then..bagi aku dah setel...
tak mo penin lagi..
hope sumernyer berjaLan lancar nanti..
cumer satu kerisauan aku...
nak mintak tolong sape amikkan cake ni..??
sebab cake ni ley amik hari sabtu nanti..
lepas aku nikah kirenyer...
kalo soh sebarangan orang amik cake ni nanti..
takut biLer sampai umah aku.. dah tak rupe kek..!!

uurrmmm... yet...mesti sume pon waktu tu ngah sibuk...
okeh.. aku nak amik sendiri boLeh jer kot... :)

9 comments:

ZARA said...

baik u aissgn cousin ke? nnti u pon mesti bz kan?

anyway! i dah terbayang2 dah kek u! superb! gerenti!

Diebalychouzz said...

cantiklah kek y kt kedai u booking tu.. :)

mysarah said...

ambik sendiri? r u sure??

eh dorg tak buat penghantaran yer? klo i la kan.. i sanggup suh dorg hantar even kena bayar lebih sikit. for me, lebih terjamin kot.

kalo tak jugak, kena assign sum1 jugak ok.

kay kamal said...

awak, nak tye diorg quote bape bole? for the 3 layer fondant tu..

mail me pls

kay_alia@yahoo.com

farahfatihah said...

babe..cupcakes land tu kat johor xda ke? hahahah cantik2 la kek dia...

jihan musfirah musa said...

pink ofcos i pon suker..mesti result dia sangat cantik!!..dear baik u suruh orang lain jer yg boleh dipercayai pergi..ti tkt u dh busy n kelam kabut ti...;)

@ty_farEd said...

zara ~ i risau nak bagi orang lain amik cake i.. huhu..kek i carrot cake..ngan cheese cake taw..oowwhh.. i pon tak sabar nak rase... :)

dieba ~ timekaseh... :)

mysarah ~ ha'ah lar kan... i pon lpe nak tanyer.... rasenyer boLeh kot....thanks ingatkan i... :)

kay kamaL ~ i dah email u dah... :)

fara ~ kat johor memang kompem tak de cupcake land tu...huhu..

jihan ~ yeah..hope cake idaman hati i dapat direalisasikan... :)

-nurul farihah- said...

aty kek u sgt gojes ok..aty nk quo jugak boleh..saje2 nk sebey dlu..TQ ya aty..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

grand nye kek...
:)