Wednesday, September 01, 2010

Lampu chandeLier ~tuk biLik pengantin

ingat lagi cerite pasaL lampu chandeLier yang aku nak beLi ari tu tu..??


memang dah pekenan sangat nak letak kat biLik pengantin...
aku jumpe lampu ni mase pergi MErU kLang...
harga kat kedai : Rm295

lepas tu.. member blog : gadis jumaat bagi LINK cadangkan beLi jer kat Mudah...
Lampu yang samer ngan harge yang lebih murah...!!
harge kat MUdah : Rm 175 satu..!!
disebab kan biLik aku agak besar...so.. aku perlukan 2 lampu ni...
so..aku terus Deal ngan orang tu...
agak mudah... tapi..baru minggu lepas baaru dapat jumpe nak amik...
deal pon tak lamer....
aku cakap nak jumpe jummat... sabtu petang terus jumpe tak sampai 1/2 jam...





disebab kan kekangan manse...
so..lampu tu hanyer berjayer disiapkan semalam..!!
Selepas 3 minggu...!! Lamer kan...huhu


semaLam...
akhirnyer dah siap dipasang kat biLik aku....howyee...!!


so... kire biLik aku dah siap... 
aircond aku yang wiring problem ari tu pon..dah siap direpair
tinggal nak kemas jer... for back drop katiL... sumer dah setel...
hujung minggu ni aku dah boLeh pasang karpet(taksabar2 ok..!! )
n boLeh susun hantaran dah...
comfoter tu may be lagi sehari due nak majLis baru aku akan pasang...
sebab comforter set aku tu pLain off white...
takut cepat kotor..!!
(cisss...beLi mahaL2 tapi tak ley guner selalu...sungguh membazir~ngeeee)



6 comments:

gadis jumaat said...

*blushed sbb nama kene sebut*
nyonya pakai suar pendek lagi ke aty? keh kehh. dulu pun ai beli dua - satu untuk kakak. mmg cantek sangat kan... terus berseri2 ruang tamu/bilik tido :") sebbaikkk tak terbeli yang 295 tu kannn :P

mysarah said...

lawa sungguh la lampu tu. sampai 2 dear? biasanya bilik pengantin kecik, u punya terlebih besar plak yer :P

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

lawa nye lampu...
:)

farahfatihah said...

wahhh beli kat mudah lagi murah ek?

@ty_farEd said...

gadis jumaat ~ mekaseh kat u..sebab tolong mempermudahkan i lagi..saper tak suker kalo barang yang same tapi dapat ngan harge lebih murah..!!thanks again... :)
yeah..naseb baik i tak beli yang mahal tu...

mysara ~ ha'ah.. biLik i memang agak sikit besar... rumah buat sendiri lar katekan.. :) memang kene pakai 2 lampu.. kalo pakai 1 jer memang tak terang langsung..!! huhu

meniti senja ~mekaseh... :)

fara ~ yer ar fara.. memang kalo carik barang kat mudah..ley dapat ngan harge jauh lebih murah tau... :)

jihan musfirah musa said...

wahh!!..lawanyer lampo da kristal2 jurai lagi cantik!!..;p