Wednesday, June 22, 2011

LANGSIR RAYA AKU TAHUN NI sempena 1st time raye sebagai isteri



walaweihhh..!!!
ko dah siap2 beli langsir raye kew..??!! pose belum masuk lagi..??!!

habes... ko hengat.. aku nak tunggu esok raye arini baru nak tempah lagsir kew...[huhu]

tajuk tu hanye alasan..
aku rase kalau tahun ke-10 kawen pon..
kalau rase aku nak tukau mesti aku tukau jugak..

tahun ni aku tak rajin nak jahit langsir sendiri...
so..kalau nak hantar tempah..awaL2 aku dah kene hantar...
tu pon untung gak ade lagi nak amik...

kalau baju kurung ni..kompem kene reject dah ni...


cerite pasaL langsir raye...
aku memang ade sejenis penyakit suker tukau langsir..[muwahahaha]
tak kisah ar waktu raya atau tak..
lelagi kalau langsir tu aku dok tenung hari2...
so..hari2 gak lar aku akan cakap "lepas ni nak tukau langsir kaler ape pulak ek"
hahahaha..giler ko meroyan....


"kan baru tukau lagsir tu..!!!"
jangan risau.. langsir yang lame tu ley pakai baLik lepas raya..
langsir baru ni simpan tuk pakai tahun depan....
tu pon kalau aku tak meroyan lagi lar nak tukau langsir lagi ar.....hahahaha...
[aku dah paham kenape mak aku suker sangat nak tukau langsir tetiap tahun..]

ingat lagi tak konsep warna rumah aku tahun ni...
kalau tak tau n rajin pulak nak jengah..sila lar ke SINI
kalau malas jugak..
meh sini aku bagitau sikit...
raye tahun ni aku nak lari sikit dari kaler2 bumi..
aku nak warna2 turquoise atau ala2 tiffany blue...
kalau nak nampak obvious tukau kaler..
tak payah susah2 tukau kaler cat satu rumah..
tukau langsir dan letak sikit akseseri macam kusyen kecik tu dan jugak bunga dah memadai...

jadi nyer..disebab kan nak merealisasikan dekorasi kaler turquoise tu..
aku ngan laki aku hari sabtu aritu gi KAMDAR jalan TAR carik langsir..
penat weih... ramai orang...
aku rase orang sekarang lebih suker shopping sebelum raye ar...


aku rase kiteorang kat KAMDAR tu nak 2 jam..!!
mencarik kaler yang pekenan kat hati..
selain kene match ngan bajet yang ade..
langsir2 yang aku kenan semua rege 5-60 hengget semeter...
mahal dowh..kalau darab2 ngan satu rumah sliding n tingkap yang ade...
tapi aku tak pilih pown yang mahal2 sangat...
aku piLih yang rege2 bajet aku jew...




kate ade SALES...
tapi macam tak de jerw...!!!
aku nengok mahaL jugak...!!

pusing2 sampai NAGOYA sebab rege kain kat situ lebih murah kan..
tapi..tak de puLak yang pekenan kat mate aku ni...
warne yang aku nak tu tak de..!!!
so..gi baLik kat KAMDAR...
amik gak ar kain yang sedia aku pekenan tapi mahaL sikit tu...[adoyai pun]

tu bahana..nak sangat tukau konsep..!!

yaey..!!! dapat jugak langsir idaman hati..
walau pon tak exactly same kaler yang aku nak...
[yang aku nak bebetul same kaler mahal giler]
dapat yang lebey kurang pon jadi lar...

aku salahkan kedai ni sebab pakai lampu oren..
susah aku nak tengok kaler bebetul...[geram]


hanya night curtain...day curtain tak dapat carik sebab dah letih sangat mase tu...malas nak jalan2 pising2 carik day curtain pulak...
[aku tengok day curtain lagi mahal dowh dari night curtain..nape ek..]
langsir tahun ni tak de lagi berbunga2 atau ber damask bagai...
cukup lar langsir selai tu ber damask kan...
tapi.. tuk bahagian top...
aku pilih corak geometri berjalur...
haaa..yang ni aku beli kat Nagoya..murah sikit...
yang tu dah siap baru aku tunjuk okeh...[weeeeee]

mase ukur nak potong langsir ikut saiz panel sliding dan tingkap...
senang..bagi tukang jahit nanti..tinggal jahit jer...

rezqi yang nakal sangat suke kacau buat kerje..

p/s :: luperkan pasal rumah baru dulu..rumah sekarang pon tetap kene cantik biler raye nanti..!!! [howye...!!]

23 comments:

PinKy MoMMa said...

cantikkkk suka kaler ni ty!
alololo rezqi nape nakal nih..tak de saper nak teman main eh hehe..

tuan kamu smangat nak raya! kite pun sama! hahaha..

e k i n ♥ y u s r i said...

wah,bestnye dah siap beli langsir raya....
sy nie,rumah pon lom jumpe2 lg
penin2.....

InaAchik said...

aku pon nak mencarik day curtain gak ni... ntah sempat ntah x ngan raya...

NM02 said...

tahun ni tak de langsir baru sebab thn lepas punyer baru je buat, baru je rasanya lagi.

suker pilih kain langsir.

Mila Ahmad said...

geli ati tgk kucing 2...

Farah Shamsudin said...

selamat bershopping langsir ye dear..:)

Sya Sakura said...

heheh, bagus2 semangat.. nanti dah pindah masuk rumah baru, boleh guna balik.. selamat men-deco! :)

wanie said...

bestnyer... leh tukar langsir baru,pasni kak aty kena uat rumah terbuka nie.... leh la wani beraya kat umah kak aty...

gadisBunga said...

alamak. kene pgi kedai kain dah nampak gayanya ni!

Gieyana said...

wahhh..bestnyer kamuu..dh sopping langsir..:)

anamizu said...

wahhh dah siap beli lgsir raye eh kak aty??hehe~~

puteri ain said...

meriah la raya taun ni . hehe

Peri PiA said...

hamboi,heheh

mmg better nagoya

Miss Mirror said...

Since I baru tukar langsir raya lepas, nampaknya kalau I teringin sgt nk kaler turqoise, I applykan kat bilik tamu je la.. sure lawo kan?

Nur Hawa Mohd Zin said...

wah semangat betul akak...heheheh...

aTy _faRed~ said...

NAD :: hahaha..harus lar semangat..tahun ni raya berdua kan...eerr...tahun ni raye umah mertua..sob sob..:(

aTy _faRed~ said...

ekin :: tak pew..pelan2..tak mo stress2..cari umah kene pelan2 n elok2 supaye puas hati..:)

InaAchik :: kalao tingkap tak banyak ley beli siap jer...umah ko cantik..aku suker..!! :)

NMO2 ::umah saye pon sepatut nye tak yah tukau sebab baru jer pakai mase pindah 8-9 bulan lepas...tapi...semangat lebih ni..heheh...

Mila ahmad :: kucing tu memang taw.. asal kite nak buat keje..die pon same sibuk dok kacau kite...huhu

Farah :: mekaseh dear..suker shopping2 langsir ni taw..:)

Sya sakura :: eerr..niat hati macam tu lar..tu pon kalau tak meroyan nak tukau langsir baru lagi nanti..hahaha

aTy _faRed~ said...

wanie :: memang nak buat umah terbuka tahun ni..!!! nak jempot korunk2 semua datang... awak pon mesti datang okeh...:)

gadisBunga :: hahaha..gi cepat..nak raye dah ni..kang tak sompek nak tempah kang...;p

Gieyana :: heheh..almaklumlar..tahun ni 1st time raye berdua..;p

Anamizu :: of kos lar..semangat tak hengat ni...tak sabau2 nak siapkan langsir ni tau..nak terus pasang...

puteri ain :: harap2 meriah lar..lagi meriah kalau orang2 datang beraye umah kite kan..:)

PeriPia :: memang ar awk..siyes..nagoya sangat jauh lebih murah..bayangkan saye jumpe kain yg sebijik sebijul same tapi harge giler jauh beza kamdar ngan nagoya tau...

Miss Mirror :: haaa..tukau kat ruang tamu jer lar...yang lame letak kat bilik[sian langsir lame kan] hehehe

Hawa :: semangat tu harus okeh..muwahahaha..;D

Anum said...

hai
nice blog
salam perkenalan
follow me back sis

NOOR FATIN said...

lawa la langsir tu! lembut je warna!

nurul huda jumri said...

nape u tak tempah tros je kt Kamdar tu,dear??? u bg ukuran panel tgkp or sliding door you je, then cmne design u nak...i buat cmtu je utk lgsr umh i ni ha...

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

taknak langsir..nak kucing!!!! =)

Anonymous said...

[url=http://www.stelage.ru/?show_news=12]какие бывают палеттные стеллажи[/url]
[url=http://www.stelage.ru/?show_news=30]как правильно укладывать европоддоны в стеллажи[/url]


Начавшая свою деятельность на исходе прошлого столетия корпорация «Логистик Групп» в современном мире может по праву называть себя одной из лучших корпораций в области логистики. В ее состав входят очень известные во всем мире производственные объединения, а ее деловые партнеры являются ведущими поставщиками продукции практически во все регионы РФ. Наша компания предлагает достаточно широкий спектр услуг по организации хранения совершенно разных грузов. Кроме всего прочего, мы оказываем такие услуги, как поставка специального оборудования, обеспечение технически-информационного функционирования специализированных помещений для хранения, магазинов и предприятий различной величины, услуги складской логистики и помощь в решении логистических задач любой сложности. Мы являемся эксклюзивным дистрибьютором и представителем всемирно известных фирм, в числе которых DoorHan, Hormann, Logis-Rent и некоторые другие. Благодаря наличествующей производственно-технической базе, специализированному оборудованию и высококвалифицированному персоналу мы с уверенностью можем гарантировать только качественные и быстрые услуги логистики.

[url=http://www.stelage.ru/stellage-pol/index.html]полочные стеллажи на заказ[/url]
[url=http://www.stelage.ru/grav_st/grav-stel-pal/index.html]производители роликовых дорожек для гравитационных стеллажей[/url]