Thursday, September 22, 2011

"Ko kawen ngan aku.. nanti aku bagi ko bebas kuar maLam"..............









ape ko hengat aku ni terdesak sangat ker nak kuar malam2 tu..???!!! [marah]










biLer teringat pasaL ade sorang mamat kilang kat opis lame aku tu...
mesti aku rase sebaL..[cisss...ayat novel ko guna jaaahh...]




senang kate.. aku memang menyampah....[tak nak cakap sebenarnyer]






mamat tu lagi tua dari aku dah berkawen pon ngan janda anak 3...
tapi ngan die..masih beLum ade rezki....




okeh...mamat tu memang gatal...
baru kawen setahun...
tak de anak.. ade hati nak kawen lain...
[sedangkan bini die tu kompem2 subur sebab dah beranak 3 kan]
jadi jangan di berikan alasan tak de anak sebab mahu kawen lain...!!!








kisah nyer adalah kisah 4-5 tahun lepas... 
aku baru jer masuk keje kat satu company engineering tak sampai seminggu...
tapi dah diberitahu member2...
jangan di Layan sorang mamat tu...
okeh....aku paham...


mahu dijadikan cerite...
mase makan Lunch ngan member2...
mamat yang tak tau nak malu tu datang duduk kat situ...


konon2 nak tunjuk gentle...
AJAK AKU KELUAR MALAM TU depan kawan2 lain..






sebagai alasan menoLak "saya tinggaL ngan famiLy... ayah saya strict tak kasi anak2 baLik lewat maLam"
[ceehh]
betul... cume anak2 jer kekadang degil tak nak dengar cakap...






betuL member2 aku cakap..
mamat tu bukan reti paham adab atau bahase....




" kesian aku tengok ko ni.. dah anak dara macam ni pon mak ayah ko nak kawal ko lagi kan... ape kate ko kawen ngan aku.. nanti aku bagi ko kebebasan kuar mane ko suke nak"






aku yang tengah makan...
terus berenti...
menyirap darah aku dengar mase tu...




saat tu aku sedar...
Lelaki tu.. memang jenis biadab..!!






"maaf.. aku tak kemaruk pon nak kuar malam tanpa sebab dan aku tak kan berkahwin semate nak kan kebebasan macam yang ko pikir...aku tak perlukan semua tu...aku jugak tak  berminat ngan lelaki macam kau tuk dijadikan suami.. aku tak nak nanti ko ajar anak2 aku untuk keLuar maLam seseuka hati dan tak tau adab sopan biLer bercakap ngan orang lain"






die terus diam...
dan tinggalkan kiteorang......






sejak tu die tak pernah berani kacau aku...


kaLau die panggiL2 pon...
aku buat tak tau..macam tak dengar ape2...
bukan niat nak memalukan die...
tapi die patut maLu ngan diri die sendiri...
[aku kalau dah menyampah ngan orang memang macam tu]




jangan pandang rendah pada perempuan...
dan die patut belajar macamane nak menghormati perempuan...




aku tak terdesak nak kuar malam2 tak de sebab...
dan aku tak kemaruk pon nak berLaki kaLau lelaki2 yang aku jumpe macam tu...




mungkin die tersilap orang...
mungkin sebab die senior kat kilang tu..
jadi biLer ade budak2 baru masuk..
die boLeh suke2 hati nak kacau macam tak kan ade orang berani nak membantah...
macam semua orang suke sangat kat die..!!


jadi biLer aku yang mase tu baru seminggu masuk...
masih bujang pulak tu...
dengan harapan ko dapat suker2 nak mengkotak katikkan aku[peergghh]


mintak maaf awal2...
aku tak peduli kaLau orang cakap aku sombong sekali pon..
asalkan aku tak rase terdedah ngan sebarang ancaman..
apetah lagi ngan gangguan seksual...


sekali tu die kacau aku...
tapi sepanjang die keje kat situ..
aku tak pernah buat ape saje urusan yang berkaitan ngan die...
[mase tu aku ade kuasa..muwahahaha]


alhamdulillah...
tak de ape yang buruk jadi kat aku...
walaupon risau...
persekitaran kerje aku... memang terlibat ngan ramai lelaki..
[company engineering]
tapi asal aku dengan tegas meletak kan 'border' bermaksud 'kawasan larangan' tuk diri aku sendiri..
derang sendiri tak berani nak lebih2...
jangan kite sendiri yang gedik2 melayan...
orang lelaki memang lar suker....


[teringat kawan2 pempuan aku yang selalu kene gangguan seksual terangan2 an...]


dilayan memang menjadi..!!






p/s :: pandai2 jaga diri... orng lain susah nak jagekan tuk kite...



23 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

nampak sgt perangai mcm hantu
yg merosakkan anak bangsa org jenis ni la...

emo betul bc sbb GERAMMMMMMM manusia jenis ni

Anum said...

ergggggggggg
anum x suka perangai lelaki cm tue
mintak di jauhkan

aTy _faRed~ said...

lady ayu : tu lar kalau kurang ilmu agama didada..

anum :: lelaki macam tu memang banyak..:)

cik fadh said...

eee biadap jer . perghh kalo fadh tatau la ley menjawab ke tak atau simbah je muke die dengan mknan tu .

Fariza said...

nice entry :) ayah fariza mmg strict dr kecil mmg x kasi keluar, lg2 anak dara dia ada 2. kena jaga btl2, jika nk keluar mlm mesti family teman (kedai/mkn2 dgn kwn). jrglah keluar. ramai kata fariza anak mak ayah, x sporting dan mcm2. lantaklah. sbb duduk rumah je. jika keluar pun kena berwasapada, x bermksd kita xtau apa yg berlaku di luar. sbnarnya dorang harus fahami kenapa. mrk x kongkong. tp xnk terjd benda2 buruk smpai skrg. tp harus jaga2 sekeliling skrg kan. skrg pun sukar untuk keluar mlm gak. ha3. dh biasa ''jgn keluar mlm''. :D
x suka lelaki mcmtu. huh. jaga diri ok :)

Adylia Qarissa said...

manusia macam macam ragam...ermmm

Mama Gee said...

mcm kelakar je statement camtu..hehe


sesekALI kuar mlm dgn incik hubby jek..

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

pergh..mmg takde adab tu..

sbor jela..

p/s: sy pon ngah sbor ni..heheh..

nurayunni said...

meyakitkan hati btl kan lelaki mcm nie..aishhh!

aTy _faRed~ said...

cik fadh :: memamg ikut2 hati nak jeugak buat macam tu..memang geram mase tu..

fariza :: zaman sekarng macam2..jadi risau...*sigh

Adylia :: memang yer...

mama gee :: bukan tak kuar malam langsung..tapi tengok lar ngan sape n pergi mane kan...:)

nuyui :: kurang ajar namenyer tu...:)

Asrul "iLham" Sany said...

"Nasib baik papa n daddy Syrena best," Syrena berkata bangga, "Syrena wakil unkle Asrul datang melawat blog comel ni."

Leonora Halim said...

sabar yang sabar... dlm keadaan mcm ni kena 'tahan' and 'pantang' byk benda... nanti kenan... huhu... minta dijauhkan! :)

zOeY zAu YaH said...

bencinya lelaki camtu kan..btl2..kita kena ada border untuk elakkan lelaki camtu.kang tk psl2 depa makin galak mengacau kita.

PinKy MoMMa said...

alahai naper nak kuar statement camtu? ingat semua perempuan sama ke..kesian la..terlalu open minded sangat..

Sya Sakura said...

suka ayat awak ckp dgn dia tu.. padan muka!! perangai laki tu kejii x hingatt!! menci org cmtu..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

kalau jumpa elok tepuk dahi die tue...

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Tak sesuai dibuat suami la lelaki mcm tu. Mat Saleh pun certain2nya masih "mengongkong" anak.. Ni kan kita pulak yg muslim.

~ PUAN THALHA ~ said...

setuju!

iNtAn aIzaN said...

dear,

silent reader kat ur blog..
nice entry..

Hope Ezan dijauhkan dr "lelaki" macam tue
& alhamdulillah, kat sini takde plak org mcm tue

selamat berkenalan k :)

meh singgah blog Ezan..tapi dah lame giler tak hupdate hehe

http://intanaizan.blogspot.com/

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

hahah.mmg kurg ajar..sengal!!

BitsBest said...

betoi betoi...setuju sangat2....good job sis.patut sume ladies kena belajar buat menda cam ni ;)

nida-razak said...

waa..aty..bagus..tegas..sekali skala mmg kena mcm tu..kalo x,diorang ingt pompuan ni senang je nk buli..caya la aty =)

erin moshimoshi said...

sewal agakny org uh