Tuesday, September 06, 2011

PERMOHONAN MAAF DARI PETKNODE :: KaLau ko buat macam tu kat RezQi aku...memang siap Lar ko aku kurung ko pulak dalam cage kucing tu tak payah bagi makan minum....










terkesima....
begitu mudah alasan diberi..???




tak nak cakap ape2 dah...
buat aku marah..!!!!!
munguks giler derang ni....
ko rase2 maafkan ko tu boLeh kembalikan kepercayaan orang lain..??
boLeh kembalikan kucing2 yang dah mati tu...??
[sebal]


aku rase elok kurung owner n pekerja2 yang keji tu kat dalam cage kucing jangan bagi makan minum jugak satu minggu... baru adil..!!!


















2 hari ni memang ngah panas isu pusat jagaan kucing kat Petknode yang gile keji tak bertanggungjawap tu...
kaLau ikut geram kat hati aku nie..
nak saje aku maki orang2 yang terlibat tu kat daLam bLog aku ni...
tapi...pointless.. 
penat aku maki jer..
yang bertambah dosa aku..
yang sakit hatinyer aku...
orang tu...tak rase ape2 pon agaknyer...
sebab kalau die Ley rase..
kaLau orang tu ade perasaan...
die tak kan begitu keji buat macam tu semua....*sigh


penganayaan kepada binatang...
biarLah Allah yang membaLas nye..




mungkin sebab aku begitu sukerkan kucing..
buat hati aku ni 'panas' biLer tengok gambar2 kucing yang kurus kering...
kotor dan tak terurus...
ade yang tercungap2 kehausan dan kelaparan...
mungkin jugak sedang nazak...
sedih biLer tengok ibu kucing yang sangat comeL...
kehilangan 2 ekor anak yang masih sangat2 baby...!!
bergelimpangan dalam cage...!!

macamane ibu nak beri anak2 menyusu kalau ibu sendiri kekurangan air dan makan...
lebih menyedihkan.. biLer ibu dan anak sama2 tak boLeh survive..!!!




ibu dan anak yang dah mati [sumber]




siyes..menitik air mate aku...


keji sungguh derang tu...


tak dapat aku bayangkan kaLau kucing aku Rezqi di buat macam tu...
kucing yang kite beLai n jaga ngan kasih sayang...
yang kite mandikan wangi2 n bersih2 tiap2 minggu...
yang gemuk gebu kite jaga makan minum sempurna...
yang kite sanggup berhabes duit hantar ke kLinik kaLau sakit...
yang kite sanggup sediakan supplement tambahan tuk kesihatan dia...


tetibe..biLer kite hantar ke pusat jagaan haiwan...
dengan harapan orang tu boLeh toLong menjaga kucing kita..
sanggup bayar beratus2 tuk pastikan makan minum dan kebersihan die terjaga sepanjang kite tiada...
tapi..jadi sebalik nya..!!!


wweeiihhh.... bukan soh ko jage free...
berbayar okeh..!!!


kaLau bernasib baik...
kucing yang dihatar...
walau tak sempurna mana..
tapi masih bernyawa..walau ade yang nyawa2 ikan..!!!


tapi bayangkan perasaan...
biLer kucing yang kite sayang sangat tu
time nak amik...ko tengok dah mati keras kelaparan..!!!!


kaLau bukan jenis kucing bulu gebu gebang...
kucing ala2 persian....
harge ribu riban...
pon dah boLeh meraung sakan..!!
inikan puLak kaLau kucing ko tu memang cantik menawan..!!!


manusia tu memang keji..!!!
kalau mampu aku laknat derang...
memang sudah aku laknati hidup derang....




kaLau kucing aku Rezqi tu pon...
hiLang sekejap...setengah hari tak baLik2...
selalu panggil nama..tau lari2 masuk umah...
tapi biLer dipanggil bekali2 tapi tak nampak jugak ekor mengembang masuk dalam rumah...
hati dah tak keruan...
air mate kompem dah berlinangan
sanggup aku ketuk pintu rumah satu2 tanye nampak tak si ceQi aku tu...
tu baru die merayau sekejap...


inikan puLak.. kalau aku nampak mati depan mata..
sebab kelaparan puLak tu..!!!
memang meraung ar aku agaknye...


ingat tak aku pernah hantar si Ceqi kat hotel kucing kat kawasan umah aku Rawang mase aku pergi Ganu..??
waLau pon nak di bandingkan ngan harga kat PETKNODE tu..
tempat aku tu lebih mahal sikit...
letak puLak tu daLam cage jer..
takde biLik mewah macam yang tengok dalam Petknode tu...
dan walaupon tu kedai cina...
tapi.. aku tetap berterima kasih..
sebab mengikut pengalaman pusat jagaan tu jage Rezqi ngan baik...
walau pon tak wangi..[tak amik pekej mandikan kucing]
tapi...tak lar huduh kucing aku tu mase aku amik die...
tak kurus... dan tak trauma....


tapi biLer macam2 hal boLeh berlaku...
yang tak disangka2 macam kat Petknode tu...
buat aku lebih berhati2...




Rezqi selalu menangis biler aku kurung die dalam biLik air kaLau die nakal sangat..
biLer dengar..terasa sayu sangat kat hati...
tak sampai seminit aku dah lepaskan...


bayangkan kaLau ko dengar kucing2 tu mengiyau menangis kelaparan...
tak ker rase sedih..???



mungkin die hanya sekadar binatang...
tapi tau tak.. die jugak... boLeh rasa sakitnya macam kita manusia ni biLer dizalimi...













p/s :: ade2 saper2 yang terkena..???





15 comments:

Fariza said...

baby kucing mati pun fariza dh cry, apa lg jika x bg mkn, kurus dan mati kat pusat jagaan kucing. xbaik mrk perlakukan mcmtu. sayangi makhluk Allah. sygnya kat kucing. dh jd s/bahagian dlm idup. kt mana2 mesti ingta kucing. x pernah missed.

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

mcm setan tu..aish!! mula ar nak emo ni..

bodoh aje org tu..p tutup la perniagaan lau rasa xmampu..

hampehhh!!

Shary Asfiza said...

apsal mcm aku nak bom je owner tmpt tuh?

knplah dorg ni..kalau rasa xmampu nk jaga amanah orang..tak payah buka.dah lah tak jaga amanah org dgn baik.menyeksa haiwan lak tuh.mana otak ko haaa??????

as kalau bawa kete tgk kucing kena langgar pun ngis...kalau bawa kete kucing nak melintas as bg dia melintas dulu.

mcm haram betol lah dorg ni.

TUTUP je lah kedai ko tuh.aku tak sukeeeeeee...ko siap.aku bom nti.

(marah betoi)

rose said...

dengar kucing kt rumah mengiau nk mkn pn dah cuak kalu lmbt bg mkn..ni plak ble tgk pe yg jd kt kucing2 tu..menitik air mata..lagi btambah sayu bile tgk video tu n dengar kucing2 tu mengiau..

kalau ade depan mata..memang aku hempuk kepala 2 ekor tu ngan batu bata kt site ni!pastu aku curah konkrit biar ko keras kt situ!xde akal nyer manusia!

sgt2 emo..huhu..

nurul huda jumri said...

eii..keji tul perangai!
geram!!

EedaFizZ said...

waaa!!! sedey.. :( cian betol kucing2 tu.. sampai ati diorg ek..

mizzkechique said...

klu rasa tak berkemampuan, jgn ada ati nk jg kucen2 tu.. berangan ibaratnya depa mmpu jaga kucen tu seperti menatang minyak yg penuh.. kn dh menyeksa namanya tu.. kejam..

Dieba said...

sedihnye ble tgk ap y berlaku.. :((

CikHaniBhulat said...

so sad tgk kucing - kucing tu..even hani ni xgemar kucing sgt, tapi xde la bsusuk ati mcm dorg!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

setan abes perangai...

Peri PiA said...

hangin btl tgk!!!nak buat bisnes ke jadah nya mcm ni

insaflah....

e.t.t.y said...

macam syial kan...tp nk buat camne, mungkin rezeki owner tu dapat layanan macam tu. dont expect tempat yg sempurna, cantik, bayar mahal tu berkualiti...tp tu lah, rezeki masing masing...

Anonymous said...

ni yang dinamakan manusia TAMAK!!!
tau nk untung je...da tau x mampu nk jage, pi amek byk2 wtpe...
wat seksa je...ingat binatang tu xde perasaan ke......

-: Fara_Lan :- said...

siyes.. mmg sedih giler bacanye.. lg2 kematian ibu n anak. air mataku menitik sayu..

geram diatas kecuaian n sikap tamak mereka yg menerima kucing2 tu w/pun tahu mereka tidak berkemampuan nak menjaganye. Kalo aku pun tiada maaf bg mu. x pikirke kesengsaraan binatang tu. Kalo anjing yg haram tu pun kite x blh nak siksa ikan pulak kucing binatang kesayangan Nabi kite.

Aku yg tinggalkan kucing aku si smokey n ome tu selama seminggu dalam sangkar rumah pun Alhamdulillah x jadi apa-apa kalau kite dah buat persediaan yg secukupnye.

Jenuh aku reka tempat letak air supaya ia turun secara automatik. n beli bekas makanan yg turun sendiri tu, bukannye mahal pun. Sediakan bekas najisnye.

•●♥ techage ♥●• said...

sedehnye..nape la buat camtu, dah kalo tak mampu sile tutup je la pusat tu...