Wednesday, December 28, 2011

Aku MENGIDAM bau air laut...pelik..??

saat aku menghidu bau laut dan merase pasir pantai..!!






sejak pegnan aku asyik lar mengukur jalan kat shopping2 mall dan warehouse2 sales...
jadi coti 3 hari Christmas kemarin..
kiteorang laki bini pergi babymoon ker penang..!!
aku sangat2 suker dan teruja..!!!
dah lame plan nak gi jalan2 kat Batu Ferringgi tu...!!
aku nak sangat pergi Laut sebenarnyer..
bukan nak mandi pon..
tapi saje nak lepak amik angin dan dengar bunyi ombak...
tetibe tenang jer rase...
bunyik air dan ombak memang elok tuk perkembangan baby dalam perut tau..
mengidam laut..?? pelikkan...tapi betul...!!






pukul 5.30 pagi bertolak...
semangat ko tau tak...
subuh kat R&R...
konon2 nak datang awal..
nak menikmati sunrise kat pantai Batu ferringgi..
lomantik berdua ngan laki aku..
tapi hampeh..!! kalau pukul 5.30 baru bertolak..
agak2 ko berape sampai..
lain ar kalau laki bawak Ferrari kan..
ko tengok jer ar ar sunrise dari dalam kereta kat haighway kan..
tak de maknenyer...huhu




pantai Batu Feringgi memang penuh ngan batu..trade mark kan...



bawak baby jalan2 mase 5 bulan 3 minggu
walaupon dalam pewot jer pon..
kire bawak jugak ar kan..[ngeeee]

[tak pasti kenape aku amik gambar tegak macam tiang letrik yg tak berape nak lurus]
kiteorang kat Penang 2 hari tau..
so..ni hari ke-2..
pagi2 subuh dah ke pantai..
besh biler dapat duduk hotel dekat2  ngan pantai Batu Feringgi ni..

haaa..gambar kat atas nampak slim kan..
dari posisi tepi... ni die pewot orang pegnan 5 bulan lebih..[huhu]
baju ni buat baby 'tenggelam' sikit..


sekarang masih berdua..
lagi 3 bulan dah ber-3..[insyaallah]

mungkin ni percutian berdua terkahir kami...
mungkin ade lagi..tapi keadaan pasti berbeza..

saat ni kami telah bersedia untuk menerima orang baru dalam hidup kami..

"terima kasih sebab sentiasa buat orang gembira.."




p/s :: alhamdulillah..kat batu Feringgi ni langsung tak hujan...sangat sempurna untuk aku...






18 comments:

♥ Wina ♥ said...

awwwww so sweet gambar² nie

betul, bertiga nanti lebih sempurna..nx year bawak baby gi cuti lak k :-)

Liyana said...

comel nye perut die...

Mila Ahmad said...

akak bestnyer..hope mila jugak satu hari nanti berada di situasi mcm nie hehe...

Nurul Husna Abidin said...

akak, mengidam bau xpe lagi...jgn mengidam nak minum air laut tue udah le yer..masin..!!!

cik fadh said...

alaaa romantiknyer..xsabar nk kawen ! hihi

Cikpuan rara said...

mengidam bau laut
?dapat x bau tu?.hehehe.hmm kecik ke pewot akk kan.

asna cute said...

Comel dh perut dia hehe. Amik gmbr byk2 kak hehe

FieZaLieSa said...

syoknye g jalan2..prt aty comey je..=)

wanie said...

so sweet... mengidam air laut..erm, wanie dulu mengidam nak g melancong dengan mendaki bukit.. alhamdulilah sume boleh buat...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

auwwww ai jelez ni
u preggy muka x chubby pow
menten slim jer
dulu ai preggy suka p zoo now anak suka tgk binatang :D

luvira said...

kite pon g becuti tepi laut gak...tapi tak lew g jauh2, g PD jea...mak tak bg jln jauh2, dia takut sakit pinggang la nanti duk dalam kete lama2

Gadis said...

sweet sgt2...=)

InaAchik said...

best kot ngidam ko neh!!! hehehee

Diyana Didie said...

me tahu kenapa...sbb masa preggy kita nk something freshhhh saje. betul tak? bestnya pegi holiday! upload picture lg tau!

Nafisya Ismail said...

cute gambar pregnant :)

Mimy Hamid said...

babymoon ni best giler beb...huwaaa pregnant tak sempat gi memana sampai dah nak ke 9 bulan ...husband bzz ar...

nuyui a.k.a miss YUI said...

so sweet gmbr2 sis laki bini..comel semuanya..

nurul huda jumri said...

ngape tk gtau..klu tak, leh meet up skjp..hehee..