Thursday, December 01, 2011

JANTINA BABY :: instinct aku memang tepat..!!!







semalam genap kandungan aku 20 minggu..
maknenyer dah 5 bulan..!! 
aku sonok giler...
sebab ade check-up untuk 5 bulan...!!
tak sabar2 nak 'tengok' baby malam semalam..
dari kemarin nyer aku dah cakap kat baby..
"esok ibu nak nak jumpe baby"


malam semalam gi private maternity klinik biase aku gi tu..
kat Barakah..
amik mak aku dulu kat umah..
sampai sane dah masuk waktu maghrib..
pelik..sebab malam semalam tak ramai orang..!!
[rezki aku ngan baby]
jadi terus cek jer...




baby aku sangat sempurna..[alhamdulillah]
mase ni biler tengok baby aku bergerak2 aktif..
mengalir air mata aku..
aku tak tau nak gambar kan macamane perasaan aku waktu tu..
walaupon tu bukan kali pertama aku tengok baby aku [scan]
tapi kali ni baby aku dah sempurna seluruh sifatnye..
dah nampak muka baby yang chubby..!!! [macam Fared]




mak aku yang fes time tengok tak berhenti kate "subhanallah"
kalau ikutkan ni fes time mak aku tengok cucu dia melalui scan..
kakak ipar aku dulu..mak aku tak pernah ikut tengok sekali..


Fared laki ko toksah nak cerite..
sengih n senyum jer setiap masa...




kaki baby panjang..!!
ikut apak nyer Fared yang tinggi..
tengok tapak kaki baby tu..!!! [subhanallah]
sangat comel kannnnnn..!!
ni lar kaki yang suker sangat tendang2 pewot ibunyer..


paling penting...
malam tadi aku dah dapat tau jantina baby..!!
tetibe baby mengangkang...[tergelak aku mase tu]
memang saje nak tunjuk kat mak pak nyer...


memang tepat kate hati aku..
walau pon mase awal2 ngandung dulu rase lain..
tapi lepas tu instinct aku kuat kate sebaliknyer...




ko rase baby ape..??
[ade tak rase nak sekeh aku laju2] huhu







SI KUMBANG ??

ATAU

SI BUNGA ??





eerr..kiteorang tak sabar nak beli lampu dinding ikea ni ko tau tak..
tunggu tau gender baby ni jer..
samaada nak beli mane satu..




SI BIRU

ATAU 

SI PINK?



okeh..malas nak cerite panjang2..







[nak tunjuk scan gambar pupun..tak besh lak rase..
nanti baby malu..heheh]




betul...BABY LELAKI..!!
alhamdulillah...
bagi aku..ape pon jantina baby aku..
die tetap akan jadi kesayangan aku..
dan tetap sangat2 berterima kasih serta bersyukur atas pemberian NYA..


jadi hadiah ni aku mampu beri pada keluarga aku yang nak kan sangat cucu dan anak buah lelaki..


termasuk untuk Fared jugak yang sangat2 teruje ngan kehadiran 'sahabat' barunya..!!!


walaupon aku teringin nak hadiahkan cucu perempuan tuk keluarga mertua aku..[masih belum rezki]
tapi insyaallah..next baby key [wink]


malam semalam..
biler bagitau jer pade adik2 lelaki aku yang derang akan dapat anak buah lelaki..
semuanyer teruje..!!
mak aku ape tah lagi...




seronok biler semua orang gembire...


eerrr...korang gembire tak untuk aku..??




apepon.. aku hanyer mahukan yang terbaik tuk baby..
tak de ape yang aku harapkan selain kandungan dan baby membesar ngan sempurna dan sihat saje..[amin]









41 comments:

Jiejah @ Iza said...

tahniah ... boy mcm akak tp baby akak dah selamat tgk dunia hehehe tgh layan kelasakkannya ;-))

whiteapple said...

Alhamdulillah. tahniah ye ^_^

mizzkechique said...

tahniah kak.. bolehla geng dgn hubby akak..

pnsusu said...

amin....

mestila gembira..tak sabar nak tgg little calip tue

Nurul Husna Abidin said...

bestnye aka...husna pun x sbr nak ada baby ni..hihi

~YUN~ said...

yeah,boleh geng dgn baby yun!=)

Hana said...

baby boy! wah..tahniah.i'm happy for u :)

-: Fara_Lan :- said...

Alhamdulillah... Baby n Ibunye sihat..
Akak pun rase lelaki.. sbb nengokkan warna2 baju tu hehehe..


tapi lampu tu dedua lawo..
kena beli dua2 buat design mcm
kumbang hinggap kat bunga tu :)

Liyana said...

yeay! dh agk dh boboy... tahniah eh....

!k@ said...

tahniah...sama geng la baby kita nanti aty.. :)

ReYNa said...

congrats!:)dh tau jantina baby ni yg buat nk g tgk gak jantina baby.hihi

nuyui a.k.a miss YUI said...

alhmdulillah..bby boy..

mesti cam mak pak nya..itu pasti!

Mimy Hamid said...

Subhanallah ultrasound ur baby is so clear...excited lak...same gender la ngan my baby tummy..boboiboi

e k i n ♥ y u s r i said...

seronoknye tgk....
subhanallah
semoga baby ekin pon sehat jugak
insyaallah

erin said...

aty congrats, uhhhh dah tak sabar nak scan nxt week. my hubby nak boy tapi rin rasa cam girl je..hehe

Anonymous said...

semoga selamat semuanya.
amin ya rabb..
take care mummy to be
nuha =)

Mila Ahmad said...

kita suka baby boy yeay!

Mr n Mrs Zaidi said...

wahhh dah tahu yek jantina baby tu...sy pun teruja nak tahu baby ape nie...tp ingtkan 20 minggu nie lum nmpk sgt...eee tak sabr plk nak ajak encik suami g scan baby...ape2 pun tahniah sbb akan dpt baby boy...sy plk xcited lebih..hihih..

PUAN SUE said...

wahhh!! tahniah!! su pun tumpang hepi..

cik fadh said...

tahniah ! sgt teruja bace entri ni . hehe..so da bole decide everything tuk baby boys !..congratz again ;)

Cik Ogy said...

bestnye akak...teruja n sebak plak rasa..xsabar nk tggu dat time..:)

cheq sue dieyha said...

mcm yg sy jangka,baby boy!
tahniah ye aty...tumpang happy utk awak.lps ni mst lg sakan shopping kan?hehehe..

CikNaa said...

next week naa baru 20mggu. nak scan jugak! hehe.. baby tu sengaja nak tunjuk ehem3 dia..bg ibu dia senang nk soping baju, kan kan?

laskar pelangi said...

wah baby boy:)) tahniah kak:)

cik.mila said...

hee..sonok nye pegnen..tahniah ye moga semua selamat tuk ibu& baby :)

Mak Ngah, also Mama Zen to be said...

salam..selamat berkenalan..
congrates..

edd kita sama.. 18/4/2012..
tapi sy takscan lagi..adakah boboiboi atau powerpurf girl..hehe..

fatihiah said...

wahhh!!! baby mmg gud boy lah! tak selindung selindung ponn... jelesss nehh gender baby fati tatau lagi neh.. hahahhh!!
take care ati!

rara pinkmafia said...

baca entry ni pon dh tau betapa hepynya aty =)

mr and mrs sapic said...

tahniah kak...
yan dulu nk sangat anak laki sebab yan xde adek badek laki..ayah yan pon hope sgt dapat cucu laki..

dan akhirnya..dpat jugak...amen...


yan tompang gembira...=)

*rase nk nags..-over.

Reensyarinie said...

alhamdulillah aty..npk jelas sgt..baby boy eh??betul la aritu reen pnh teka baby boy..bestnyaaa aty..jaga diri yerr

Natasha Farina Arifin said...

wah tahniah aty...yup very the clear gambar scan...nanti 3D lagi clear. yeay! baby boy sama ngan kiteeeee! tahun baby boy lah kita yer.....

puansazusarin said...

tahniah kak...syoknyer dpt boboi...he3

ainnazari said...

ni yg bt i x sbr nak scan jgk...hehehe

Amie said...

tahniah! tumpang gembira...jaga kesihatan dan emosi, semoga selamat kedua-duanya nanti...

Peri PiA said...

Amin! :)

Subhanallah,comel nya baby!!!tapak kaki comel3

choclairissa @ intan said...

alhamdulillah..tumpang gembira dari sini..tolong doakan saye jugak k..nk pregnant n dpt baby comel cm u jgk..amin~

cikpingu said...

yeah dh tau dh bby ape..seronok2...
pasni leh shopping bju bby boy lg..

senandunghatiku said...

salam ziarah..tahniah..semoga ibu dan baby sentiasa dalam lindunganNYA..aminnn

✿f!sHa:- m0mMy To bE✿ said...

tahniah dear... wahhh ramai gak ekk bby boy lahir taun depan... fisha pun sama yank.. dah g scan.. doc ckp bby boy.. insyaAllah... nnty leh men bola sesama ekk.. hehehhe...

Mama Gee said...

TAHNIAH aty!

farah keifli said...

tahniah...teruja jugak ni!!