Friday, December 09, 2011

tangan kebas sampai sekarang.. normal ker..??





semalam aku gi appointment check-up kat KK Rawang macam biasa..
jadi semalam aku bercuti..
errrr...sebenarnyer aku tak payah mintak coti pon..
sejam jer aku kat sane..
tapi sajer2  nak abes kan coti tahun...
appointment kol 9 pagi..kol 10 dah siap semua..
waaahh...aku dah expert..!! 
eerr...bangga ngan diri sendiri...[muwahaha]
mase mule2 datang dulu terkial2 aku kat klinik tu...[sob sob]


alhamdulillah..semua nyer ok.
tak de terlebih..dan tak de yang tekurang..
yang paling aku risau HB aku..
last month HB 10.8...
jadi lepas tu aku gigih ko tau tak..
sayur2 hijau yang aku tak suker nak makan.. aku belasah jer..
so semalam cek..naik dah sikit..
semalam HB aku 11.1..atas pagar bebetul...huhu
harus gigih agi..


semalam gak aku kene enjet kancing gigi...!!
kalau kat urat amik darah lagikan aku ley meleleh air mata..
inikan  pulak kat lengan bahu..
last sekali enjet kat lengan mase form 4 ker form 5 kot..
lame dah weeiihh...!!
tapi..eerr...tak sakit sangat pon sebenarnyer...
sakit lagi amik darah..!!


memule ok jer..
tapi lepas sejam-2 tangan aku mula lenguh..
sengal2 dah...
malam tadi nak tidor pon tak selesa...
tak ley ngiring ke kiri...
ingatkan pagi ni bangun dah ok..
tapi sampai sekarang aku masih terase ngilu dan sengal tangan kiri aku nih...
risau lak aku..
normal ker hah...??
selalu berape lame..??


hah..nasib baik tak drive sendiri..
lai aku nak gak ikut...
konon2 lepas gi klinik tu nak gi shopping2 kasut..
tapi biler badan tetibe tak larat..
tangan dah mule lenguh..
terus hilang mud..
balik tidor kat umah jer..[ngeh ngeh]




harini tak de mud nak menghapdet..
sebab semalam dah coti..jadi harini keje banyak..
isnin selangor cuti..[yaeyyy]





18 comments:

FieZaLieSa said...

aty, sy mse 1st cucuk kancing gigi, lme jugak la kebas..2 3 hari..pas 2 x leh sentuh lansung..sakit..aty try tuam..

nuyui a.k.a miss YUI said...

normal kot tu sis..

wah..cuti ea isnin nanti..byk syiok maa..

!k@ said...

aty..biasanya sehari dua jugak tangan jd lenguh2 tu..

azam said...

penat kot...heheh

banyakkkan berehat ye...nanti g jln² jusco rawang 19 dec,...HAHAHA

mRs mysarah said...

normal u..

i pown kena inject hari selasa hari tu (6/12) tapi sampai hari ni tak hilang lagi sakitnya. i punya tangan ni tak kebas tapi berdenyut. sampai hari ni kalo sentuh sakit lagi. 1st time hari tu pown macam ni gak, 2nd time ni dah terbiasa dah hohohoho

Shu @ Mrs. Hamid said...

pasal kebas2 tu tak experience plak shu.
Tapi HB tu jaga baik2. Shu dulu sepanjang pregnancy HB memang low, bayang 11 tu memang tak nampak la. Biasanya range 9-10. Masa bersalin shu tumpah darah, banyak darah keluar, condition baby OK, tp Shu yang tak OK. lepas bersalin, kene tahan dalam wad 3 hari, doktor monitor darah, siap tambah darah lagi tu.

Gieyana said...

Normal tue Yang..nnt ok la..

Anum said...

x sure plak
normal kot
bestnya selangor cuti

Mommy_Cha said...

ATY KALO SENGAL2 TUH BIASE AR TUH..TUH BARU 1ST INJECTION NANTI KNA YG SECOND Kan? lenguh sengal gak tuh....huhuhu..tasha dah kena both injection rase mcm nak cubit jer nurse yg cucuk tuh..sakit woh!

luvira said...

aty : normal tuh..selalunye 2 3 hari...nanti suntikan yang kedua lagi terasa kebas...macam ira ari tuh, sampai tak lew tido malam, sbb rasa sakit...

Mama Gee said...

normal je tu...jgn risooo :)

Jiejah @ Iza said...

biasa tu ..kalau malas tuam ,sapu je ngan minyak yu yee anak hehehe . selalunya dlm 2-3hari gak kebas².

HB akak dulu pun dlm 10-11 , seram gak tp dah doktor kata x perlu risau sgt ..ok je tu , so ok la kot.

Mimy Hamid said...

inject tu mmg sengal...sakit tangan takleh angkat...alamak seriau ni...next appointment kena jap kali kedua nya lak....bertahan bertahan..kali pertama hari tu 2 hari gakla nak ok...ala sakit sengal manja gitu

cikpingu said...

oh jd cmtu ek... nnt mesti kite kne jgk.. huhuhu...

Noli Cupcake Bentong said...

pada noli..cucuk tu tak sakit sgt..dan rasa kebas tuh boleh berlarutan..bkn setakat lepas kene cucuk..sampai nak beranak pon tgn kebas2 gitu..dan itu normal jer..hehe

amal said...

aah memang amik 2,3 hari jugak sengal lenguh lenguh tu.. tapi nanti dia hilang sendiri

Farah Shamsudin said...

waaa.. dah preggy.. tula punye lama x ber blogging, tu yg xtau.. congrats dearr..:)

Peri PiA said...

jarum,huwaaa