Friday, February 17, 2012

masih terlalu awal kalau nak beranak sekarang....





Salam Jumaat...[terase kejap...?? kenape aku rase lame nak sampai Jumaat hari ni..??]




Pn modusoperandi tanyer kenape tak de n3 baru "adakah sudah bersalin?" 
 -ooouucchhh..!!! belum masuk 32 minggu pon...jangan doakan aku beranak awal... [huhu]


dalam Pm FB dan email pon ade yang tanyer nape aku tak hapdet blog -"tak sihat ker..??"
-aku sangat2 terharu..!! tak sangke ade peminat...[perasan..!!!] muwahaha...






alaaa...baru seminggu aku tak hapdet blog..
tak ar lame pon sebenarnyer...
tapi mekaseh sangat2 pade yang perihatin dan mengambil berat pasal aku...[aku touching nie....]




aku nak hapdet blog...
tapi asal kan aku buat n3 jer..kesudahannyer n3 aku simpan kat draft-sebab ::aku dapat buat separuh jalan jer...


aku banyak keje sekarang...
nak coti beranak lame ni..aku nak kene setel keje2 pending yang aku sorang jer handle...
aku cube menyelesaikan 4-5 bende yang aku rase complicated dan malas ya hamat aku nak buat sebelum ni-tapi terpakse gak aku hadapi...[stress]


dan lagi..
nak masuk 8 bulan ni...
mood aku dah kelaut-bagai dilambung2...kejap ade-kejap  kang tak de...
mood betul2 swing..lekas naik hangin..moody n palaing teruk-marah tak tentu pasal...


kesihatan pulak....hurrmmm...kekadang ok..kekadang tak...
sakit pinggang ngan montot tak usah cerite ar..
kalau kat opis ni..masuk jer pukul 2-3 petang..aku dah tak senang duduk..
semua serbe tak kene..perut rase sangat2 tak selesa dan rimas..!!


kekadang terpikir-cepat lah aku beranak..
tapi pikir lagi sekali-baby jangan ar kuar dulu..tak cukup bulan lagi nih..


berat aku naik 3 kg dalam mase 2 minggu...!!
buat aku bertambah risau...!!!
minggu depan ade check-up kat KK..
dek kerana aku tak mo datang minum air gula lagi..
jadi aku diet nasik -hanye makan mee atau kuey teow atau roti


dan disebabkan tak biase berdiet...
semalam perut masuk angin..yang maha sakit..!!!
aku sampai tipon dokter tanye kot2 aku dah nak beranak semalam..!!
baby bergerak terlebih aktif dari biasa melawan angin dalam perut..
buat aku muntah dan cirit birit dalam mase yg same pukul 1 pagi..!!!
dashat dan sangat2 menyakitkan.....
menitik gak ar air mate aku ni...


dan hari ni..aku kerje macam biase...walau badan rase tak selesa..
sebab hari selase aritu aku baru jer EL sebab badan tak sihat jugak..
berape kali ko nak cuti kan...
ni baru awal tahun..
kang belum sempat raye-semua cuti ko dah habes kan..
jadi harus ar gigih...[sob sob]




okeh..nii jer..aku nak sambung  keje
harap biler dah sampai mase nanti-kepale otak aku dah tak akan terpikir pasal keje yang pending atau keje yang belum di hand-over [macam selalu]


doakan aku baik2 saje hokeh..
aku nak share pasal maklumat 'kacip kak timah' yang aku dapat..-nanti








p/s :: aku jeles tengok membe2 semengandung lain-masuk 8-9 bulan masih ley jalan2 gi shopping....!! aku pulak seperti berada di trimester pertama tengah 'mabuk'..

























12 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

ololo..sntiasa merindui akk..

Anum said...

take care

ratusiput said...

takpe yg penting baby n mummy dia sihat.keje2 yg pg mustahak pun kena settlekan dulu.baru tenang cuti bersalin nanti :)

nurul huda jumri said...

take care dear..

*hurm...i pon bizi skg..mood nk blogging pon tkde mase..huhu

LiErOSe~QiEmi said...

keciannya.. tapi tak elok sangat kot diet masa mengandung.. elok makan sikit tapi kerap..

saya mengandung 2nd baby ari tu pun kena kencing manis sebab banyak mkn manis2.. so diorang suh makan sikit tapi kerap tuk elak lapar.. tapi jgn la amik semua yang heavy2 sangat.. elok kudap buah or biskut sementara tgu lunch and dinner time.

take care k.. dah tak lama dah tu...

Adylia Qarissa said...

akak jangan beranak 29hb dah la yea...hihiiiii :)

modusoperandi111209 said...

as.salam

huhu. sori la. selalu ade je entri baru2. tup2 senyap trus. tanpa kabar berita. tu yang bertanya tu.

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Kalau I tanda2 dah dkt nak beranak bila... tiap ari asyik mimpi beranak.

Simptom2 tu mcm terkena gastrik je tu. Take care ye.

cikpingu said...

sis, sme la plk... kite skrg ni rse mual2 blek.. pening kepala. tp buat2 ok je... rse nk muntah.. thn kn je la..(klu bole) kdg2 xpun.. kuar blek..hoho..

~ NANA ~ said...

jaga diri baik2 tau mummy :)

AuraFIza said...

Seronok baca cerita orang pregnant!! Mesti lagi seronok kalo saya yang pregnant kan? Hurmmm.. Doakan saya ye :(

Btw, take care! :)

Diyana Didie said...

true lah aty. me pon kena settlekan kerja sebelum nak cuti bersalin n dah tak larat n no mood nak shopping brg anak. tp kami belom hbs shopping lg. skrg decide nak go n grab yg mana perlu saje. after deliver baru sambung shopping. ;( susahlah time skrg. jln pon slow, jln sikit nak g toilet...leceh dah. nyesal tak beli awal awal dulu. apa pon, aty take care tau. jgn dok hyper sgt org kata boleh stress n bad for us. jgn lah terberanak awalkan. biar baby cukup matang dulu...baru lah senang hati sikit. ;)