Friday, March 09, 2012

dah sampai mase berpindah ke rumah untuk berpantang nanti...??





sejak ahad lepas-aku dah berpindah ke rumah kuarge aku kat shah alam..
kalau ikutkan tak rase nak duduk shah alam lagi secepat ni...
masih ade mase lagi...
dan kalau ikutkan aku-biler dah betul2 nak beranak nanti baru aku nak duduk sana...
bukan tak besh-giler ko tak besh duduk umah kuarge sendiri..!!
tapi entah lah..tah ape yang aku pikirkan tah..cuma rase nak duduk umah sendiri jer-kat Rawang


aku pon baru masuk 34 minggu-[baru..??]
Rawang-shah Alam pon bukan jauh sangat..
lebih2 lagi aku kerje kat tengah2-Damansara Utama
yang penting harus dekat ngan laki aku...


tapi..sejak awal minggu ni..laki aku gi out station...
insyaallah selame 3 minggu..
tapi jauh snagat pon...masih sempat nak kejar balik kalau kot2 tetibe aku sakit kan...
jadi..kalau nak tinggal sorang2 kat Rawang tu-meamng tak de maknenyer...!!
since Fared gi out station tu..aku pon pindah jer ar terus umah family aku kat shah alam..
hangkut sekali semua barang tuk berpantang dan baju2 nak dipakai nanti..
dengan kuceng aku sekali aku hangkut balik...
tak kuase aku nak berulang alik balik rawang sorang2 semata2 nak tengok kucen kan...
kat jiran2 pon dah pesan-tolong2 tengok kan rumah..mungkin jarang balik atau lepas pantang nanti baru balik..


haa..hari selase aritu pon-last aku wat check-up kat KK rawang..
aku dah mintak tukar KK kat area umah family aku..
sekali jer hari tu pagi2 aku gerak dari shah alam ni ker KK rawang ni-stress giler..!!
sebab kene meredah perjalanan double lame sebab jammed waktu pagi..!!
tak sanggup aku ah...
jadi-dari biarkan darah aku naik setiap kali gi check-up..baik lah aku mintak tukau cepat2..
so..next 2 weeks-aku akan buat check-up kat tempat baru..
harap sangat KK baru ni...nurse nyer sebaik nurse kat KK rawang...





ni antara barang baby yang aku hangkut...
bakul bawah tu ade pampers..wet tissue..banyak agi ar-barang2 untuk re-stock atau barang yang jarang2 di guna..aku nak jugak bawak sekali...
bakul atas coklat tu-aku baru jer beli...


untuk letak baju baby..!!!
memuler nak letak jer dalam almari putih aku tu..tapi macam tak besh lak...
lagi pon mak aku cakap..nanti susah nak amik [tak paham lagi ape yg susah nyer]
nak letak dalam bakul bawah tu besar sangat pulak...
jadi beli lagi yang kecik sikit-memang sesuai dan ngam2 jer...


selebihnyer..barang2 lain seperti jogger-baby bath tub-tilam-segale toiletries aku simpan dalam lemari aku..biler sampai masenyer nanti baru kuarkan...


so far..dah masuk 34 minggu ni..kesihatan aku-alhamdulillah..masih memberansangkan..
sakit belakang tu tok sah cerite..tu aku anggap normal...
asalkan yang berkaitan ngan baby dalam perut ni ok..so..aku pon akan ok..
tak de ape nak dirisaukan..
sedang menghitung detik dan hari...moga dipermudahkan..aminn..




p/s :: nak ucap tahniah pada Miss Sue :: blog Asam.Garam.Gula -telah selamat melahirkan baby gurl Mumtaz Aqilah -yang sumpah cute giler ade lesung pipit pada 24 feb 2012 haritu.. sedang mencarik mase nak gi ziarah Miss sue kat cheras-insyaallah 





16 comments:

Anum said...

anum doakan semuanya berjalan lancar
cute bakul baby

Asz Miza said...

Aty, berkenan tengok bakul coklat tuuu..Aty beli kat mana? Harga ok tak? hehehe.

Adylia Qarissa said...

hati2 akak dalam perjalanan tu yea :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi..bgus gak pndh kan..xlama ag aje tu nak beranak..

xsbr nk tgk bby!!

mizzkechique said...

wahhh, dh complete!!

Liyana said...

hihi dup dap dup dap... untung umah fmly dekat kan.. :)

CikNaa said...

euuwww.. dah balik umah mak eh? naa masih ada 4mggu lagi nak mula cuti. lame nye la rase. sbulan pulak tak dapat jumpa suami.. bz d vass.. hope baby kua 37 weeks ++. insyaallah.. mase tu suami dah tggu, then terus balik johor =)

izla said...

34 weeks dah??
cepat je kan...

anyway, cantik sangat bakul atas tu. susunan baju2 pon lawa.

nurul huda jumri said...

bila sampai masanye nnti,semoga segalanya selamat dan dipermudahkan...

Diyana Didie said...

wahhh sudah berkemas. comellah bakul kecil tu. cute. Alhamdullilah diberi kesihatan yg baik kan..mudah mudahan biar smp moment nak bersalin, kita di beri kekuatan dan kesihatan yg baik jugak ;)

PUAN SUE said...

tenkiu aty..mumtaz dh mkin aktif tau..hihi

ReYNa said...

mmg rasa lebih baik awk gi umah family since ur hubby outstation kan.nasib baik umah family awk dekat.huhu,sy nih jauh merantau,jd gamble aje la.oh.nk ckp bakul tu sgt comel.tambah buh baju baby:)

D'lla said...

Bestnya..D'lla pn dh borong..cuma tmpt letak barang xcari lg..err nice la kotak simpan barang..Ikea ke?
D'lla baru 31minggu..dh mula rasa sengal belakang..naik tangga pn dh mengah..haha

Mimy Hamid said...

alahai cantiknya bakul ko...kenan tul aku nengok..

azah ismail said...

tumpang tanya, kat mane bli bakul baju tu ye??

azah ismail said...

tumpang tanya kat mana bli bakul baju tu ye??