Friday, March 02, 2012

hebat..lepas beranak c-zer boleh bawak kereta sendiri tukar hospital..!!





majuk ngan asben nyer pasal...
dah sakit nak beranak bawak kereta sendiri gi spital sorang2..
dari Rawang gi spital Sungai buloh...
dalam hati.."kenapa spital ni..?? aku tak nak beranak kat sini..??!!"
tapi dah tu jer paling dekat..aku gi jer ar dengan kereta persona kelabu...


dah sampai-terus parking kereta depan emergency ward..
turun kereta..nurse terkulat2 sambut aku..
agaknyer pelik-aku bawak kereta sendiri nak mendaftar beranak..
hati kayu gi mendaftar sendiri-tak bagitau asben pon sakit dah nak beranak..!!
lepas check bagai...doktor kate "kene c-zer.."
aku redho turunkan tanda tangan sendiri tak tanye asben...
lepas seketika..aku masuk dalam labour room..aku di c-zer...
tak bagi tau sape2 kooooo..!!-majuk punyer pasal...buat hati kering..


yang pelik nyer...lepas jer beberapa jam c-zer..
aku terus turun kat depan emergency ward tempat aku parking kereta-dengan kendong baby sama..!!
drive pulak terus ker klinik pakar bersalin Barakah [tempat yang sepatut nye aku nak bersalin sebelum tu]
tapi dalam hati terdetik- "kenape lepas beranak baru nak gi Barakah ni..?? "
terus gak drive sendiri..hati kental sakit2 lepas operate dan bawak baby baru bersalin..
sampai kat kLinik Barakah-baru tipon mak aku-cakap dah beranak...
tapi tetap tak nak gak bagitau asben...


sementara tunggu family datang..aku tidur kat katil ward..
sebab letih lepas beranak dan drive sendiri pulak datang situ...




tetibe...aku tersedar...terus terbangun laju2..dan tengok keadaan  gelap..
aku kat atas katil umah sendiri kat Rawang..mimpi rupernyer....!!
peeerrgghhh...!! lap peluh gak ar aku biler bangun tidor tu...
giler ko hati aku sekering tu nak beranak pon masih nak majuk ngan laki aku...!!
paling hebat..lepas c-zer terus ley bawak kereta sendiri...!! waaahh..memang betul2 hebat..!!!
yang pelik nyer...kereta sape yang aku bawak..?? aku tak pakai persona kaler kelabu....hurrmmmm.....
dan kenape lepas c-zer aku nak terus pindah ke klinik Barakah tu..??


walaupon hanye dalam mimpi..
cemas gak ko tau tak...!!!
terbawak2 sampai sedar...teringat2 sampai sekarang..!!


aku cerite kat laki aku pasla mimpi tu...
laki aku cakap.."sayang kalau merajuk hati memang kering macam kayu..."
eerrrrkkkk.... tapi tak ar saat2 aku sakit nak beranak kan...[huhu]




sejak sebulan dua ni..aku memang selalu mimpi yang mengarut2...
kekadang aku rase macam tak tidor jer sebab mimpi bukan2..
baru malam semalam aku mimpi-bangun2 tidor aku gi toilet nak mandi gi kerje-tetibe ade brown spot macam darah kat panties..!!! 
peerrgghhh...baru 33 minggu kowttt..!!!
perasaan macam real..!!
lepas tu tersedar-oohh...aku masih atas katil..peerrgghhh....tetibe rase bersyukur waktu tu...huhu...




ade orang kate normal-untuk hujung2 trimester ni..
tapi tak suker ar...
hampir setiap hari kot aku bermimpi bukan2...-tak lena tidur...
puas dah aku bace ayat qursi-berzikir atau mengaji sebelum tidur..
tapi tetap di ganggu setan...gggrrrrrr.....


korang2 yang pegnan atau penah pegnan-pernah tak macam aku ni..??
risau gak ni...























40 comments:

Anum said...

nasib baik cuma mimpi
jgn buat betul2 tau
mula2 anum baca cuak dah anum..

Tina Othman said...

time pregnant mmg selalu mimpi yg bukan2 aty, tak tau kenapa

nuyui a.k.a miss YUI said...

trkejut sy..ingt sis dah beranak td..

cpt toi dok update..hihi..

xpe2..xlama aje kan..sbr ea bby syg..

Jiejah @ Iza said...

yupppp..akak pun hujung² peknen kerao mimpi yg bukan² ..dah la nak tido pun dah x selesa ,dpt tido plak mimpi x best ..mmpppp sabar je la yer ,x lama dah tu .

farhana shamsuddin said...

normal, sy pun ada mimpi2 jgak

Cik Ayu said...

bila da dekat2 due ni, bley aje mimpi bukan2..agaknye sebab pikir macam2 kot.. CA last time pun, mimpi ade org nk belah perut CA n nk amik bb ni... terjaga terus xleh tido. tido2 ayam dlm keadaan lampu yg terang.. takut mimpi lagi ;P

Liyana said...

huhu ade gak hari tu bace mjlh pa&ma sblm tido, tajuk die teknik meneran yg betul. siap testing meneran sekali cmne. sekali terbawak dlm mimpi daaa... haha

xtau mimpi ke betul2, kul 2am kot terjage mcm skt perut tp mls p toilet sbb ngntuk, pastu rase cam meneran gak, pastu sedar2 dh kul 6am, hahah ngeks

Cik Ayu said...

mula2 baca entry ni da berdebar2.. biar betullll!!!! thumbs up.. hampir2 tertipu

S.n.Fariza said...

HIK3. ingat btl2. terkejut juga. hebat. :D.
jaga diri ye.

cikpingu said...

hohoho.. CEMASSSSSSS!!!
mmule baca.. mmg real giler.. tp cm menarik sbb lps czer boleh plk drive g barakah.. aduyaiii.. mmg btul2 wat org yg bce cemas ssgt.. n awal2 bca, sebut ' al-hamdulillah sis dh bsalin '
skali mimpi daaaaa..

tp dlm ati.. insyallah kite2 ni dpt bsalin dgn selamat dgn jayanya...

Asz Miza said...

Selalu jugak mimpi pelik2 macam tu, tapi peliknya saya ni baru nak masuk 2nd trimester. Selalu mimpi keluar darah and so on. Ngeri jugak kan mimpi camtu.

Suria said...

kusemangat! ingatkan betol laaa tadi, percaye bulat²...hikhik

mmg HEBAT ;D

CikNaa said...

erkkk! ingatkan cerite sape la td diceritakan semula.. tabik toin2 la.. hehe. na pn slalu aty, tp kalo mimpi czer, beranak normal la kot.. hihi.

e k i n ♥ y u s r i said...

nnti ade mimpi2 cm2 ke?
risaunye...
huhuhu
skrg pon tdo x lena dah

puansazusarin said...

wani baca dr atas td igtkan siyes..kui3...

nurul huda jumri said...

=) my sis dlu pon pnh mimpi ngarut2 sampai nangis2 bila terjaga..bila asben dia tnya, dia kate nk blk kg sbb nak mkn ayam msk merah mama kitorg...kikiki..

Wawa Yusoff said...

gile kental merajuk sampai nak besalin pun x nak kasi tau hubby... haha :D

aty, samelah ngan wawa. selalu mimpi merepek2. kadang tu nightmare sampai tejaga and menangis.. huhu :(

♥ Wina ♥ said...

dah agak dah mesti mimpi!

biasa tu dear..ai dulu pun banyak betul mimpi sebelum nk bersalin & semuanya mimpi yg x masuk akal

insyallah semuanya selamat nanti ye..ai doakan :-)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Dah agak... ni mesti mimpi. Klu alam reality jgn sekali2 renyah2kan diri lepas beranak... nt yg sakit bdn kita jugak kemudian ari (ceh... Kak Mirror berleter kat sini plakss..hehe).

deqla manjew said...

ingatkan betol2 la td. haha

F.A.R.A.H. deeb said...

Mmg standart kot taim preggy mimpi mengong tu hehe. Tapi pehal pun jgn sentap kt laki taim nak beranak tauuu.. salam mintak ampun siap2.. kang susah nak kuar pulok! Theee...
My latest Entry :)
Bosa dah diaaa...!

wanie said...

Igt betul2 dh... wanie x pernah pulak mimpi bukan-bukan.. tp husband wani yg mimpi bukan-bukan... kadang2 ckp sowang2 dlm mimpi lg takut... huhuhu

Mr n Mrs Zaidi said...

NASIB MIMPI JER..KALU REAL TD MMG RESPECT LA...MMG BETUL2 HATI KERING LA...HIHIIH..SY PUN SKRG SELALU MIMPI YANG BUKAN...TAKUT PUN DE..KDG TU SMPAI TERBAWAK2..FIKIR YG BUKAN2..HARAP2 SUMENYA NORMAL LA..

Cho Zila said...

sabojerler mimpinyer itu.. takut pulak rasanya.. tertanya gak bolehker yerk idakker nurse dan guard ada.. boleh lepaih gitujerker..
padahal hanya mimpi...

LisaLisut said...

hahahahah ok kelakar!!! nasib mimpi.i igt betul2 td. gila apaaa.
tu laaa merajuk sgt dgn husben kann.smpi terbwk dlm mimpi LOL.

balik ni nk berckp dgn husben balik sbb pg td i merajuk sentap xdpt tdo nyenyak hahah

~ NANA ~ said...

haha lawak la....nsb baik mimpi je....risau gak kalo betol2...hehe

Peri PiA said...

terkejut btl bace,tp ade rase mcm mimpi hehe
:P

Diyana said...

saya dulu pun slalu mimpi yg pelik2 msa dkat2 nk bersalin huhu. mybe sbb kita trlalu pk kannya kot.

ReYNa said...

hahah.igtkan btul laa tadi.rupanya mimpii..!sy pon mimpi ngarut.biasa aa kot hjg2 trimester ni kan

maszull said...

assalamualaikum aty...wah ingatkn betul2 tadi wat suspen jer...:)

!k@ said...

hehe..dah agak mimpi..normal kot..ika pun slalu mimpi mcm2 dulu..ada show darah la ape..bgun2 gi toilet cek panties..cuak gak kan..

mimiyuyu said...

fuh...
ingat real td..
cuak dh bace..huhu
semoga dipermudahkan ye..

ninnah shafawati said...

wah2...sy yg bce ni pon cemas kak.mula2 ingt cite drama ke ni?puas dok pk cite pe...rupa2nya hehe~ tajuk akk tu x tahan tuh ;)

YanaMIB said...

byk pikir kot b4 tido..ce releks je..jgn fikir sgt psl bersalin..hee kita dulu xpernah lak mimpi2 cemtu..tkt bila byk pk jd stress lak..ibu peknen xleh stress2 tau..=)

luvira said...

Ira masa da dekat due mmg selalu mimpi mcm da nk beranak...maybe sebab selalu pk kot...huhu

farahkeifli said...

normal dear. i dulu pun selalu mimpi mengarut je. pernah mimpi nak beranak kena ambik Q. selalu mimpi beranak normal je. tapi dalam sedar selalu berfikiran 'macam mana kalau kena czer?'. macam naluri tu kuat mengatakan i kena czer.

veesakura said...

scarrynya mimpi kamu tuuuu. seb baek mimpi ja. me, time preggy nih, takde plak mimpi2 suma. dulu zaman bujang, slalu mimpi kena kejar. penat nak lari2. hehe

izwahasnan said...

wa mimpi kene kacau ngan syaitan... yg pastinye tak mandi lepas balik dari lcct hntar mmber... tak bace doa wajib sebelum tidur... tersedar kul 2.30 pagi sambil menangis...

Diyana Didie said...

bila part smp hospital tu dah dapat agak dah mesti mimpi..hehehe tp mmg peliklah mimpi time time preggy ni. rasanya, mungkin sbb kita penat sgt kot smp mimpi merepek gitu. me pon sama jugak n tak suka bila dpt mimpi mcm tu. kadang tu, bila smbung tido, mimpi pon sambung. haishhh ada time, risau nak tidur nnt mimpi pepelik smp tak lena tidur n fikir bukan bukan...haishhh

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

ingat tadi real la bersalin dah...ishk kita takde plak mimpi camtu..